מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אולה באילת

אולה באילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אולה היא טאפאס בר בסגנון ספרדי המציעה מנות קטנות במגוון טעמים וצבעים, מה שהופך גם את הארוחה במסעדה לחוויה צבעונית ומלאת טעמים..." אורלי פרש אזולאי מסכמת את החוויות באילת בערב צבעוני ומעניין בטאפאס בר אולה

האגדה מספרת על המלך אלפונסו העשירי שחוקק חוק האוסר על שתיית אלכוהול ללא אוכל. לפיכך הוגש בממלכה כל קנקן יין בליווי מכסה (tapa) שעליו הונחו מנות קטנות. השותים הקפידו לאכול בטרם מזגו את היין וכך נמנעה שכרות מסוכנת. חכם היה אלפונסו זה, וחוכמתו היא גם תרומתו לתרבות הקולינרית הספרדית ולעולם הגסטרונומיה. אולה היא טאפאס בר בסגנון ספרדי המציעה מנות קטנות במגוון טעמים וצבעים, מה שהופך גם את הארוחה במסעדה לחוויה צבעונית ומלאת טעמים.

לתפיסתה של אולה, לטאפאס גם תפקיד חברתי חשוב: ישיבה ליד שולחן עם אנשים שאוהבים, מול מנות צבעוניות וריחניות כשברקע עיצוב ואור חם, צלילי מוסיקה לטינית, ובצד - ספות נוחות שגורמות לך לרצות להישאר.

אולה מגישה טאפאסים משלוש משפחות - בשר, ירקות ודגים ופירות ים. רעבים במיוחד יוכלו למצוא כאן גם מנות שף גדולות ורגילות. באותו הערב התגלה מולנו מצעד טאפאסים שלא היו מבייש את אלפונסו בכבודו ובעצמו, וכדי לא להעליב אף אחת מהמשפחות, כולל משפחת המלוכה, טעמנו כמה מכולן.

מהגזרה הצמחונית בחרנו סלט פטריות חם, שדווקא לא היה קטן במיוחד. הוא הדיף ניחוח משגע והכיל שלושה סוגי פטריות מוקפצות בשמן זית ובלסמי ומדליוני גבינת עיזים פריכים. סלט מוצרלה בפאלו הכיל עגבניות בלאדי, בזיליקום טרי, בלסמי מיושן, צנוברים קלויים ומוצרלה של בפאלו טעימה שמתפצחת בפה ברכות נעימה. בסלט החמוציות היה מכל טוב הארץ - עלי בייבי, שרי, חמוציות, פלחי תפוח, פלחי תפוז וגבינת פיקורינו בווינגריט חרדל ודבש.

מהטאפאסים הבשריים בחרנו שיפודי פרגית עם דבש עיראקי. המנה הוגשה על עגבניות ובצל חרוכים בגריל שהיו יכולים להיות מנה בפני עצמם. פילה בקר ברוטב פלפלת הוגש על שיפודונים ועליהם רוטב יין אדום שצומצם והקרין מטעמו על המנה.

מהטאפאסים של מחלקת הים בחרנו בשרימפס אה לה אוליו בשמן זית, שום, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים, בצל ירוק ועשבי תיבול ובמולים בשמנת בניחוח ים.

אחרי השיחה הנעימה ומגוון המנות שדגמנו הרגשנו מוכנות לקינוח. החלטנו להתמיד באווירה הספרדית ובחרנו בצ'ורוס עם ריבת חלב ושוקולד. הם היו פריכים, טריים והשאירו טעם לעוד ועוד מתוק.

לאחר התאוששות איטית ממנות הטאפאסים הלא קטנות, גייסנו את כוחותינו האחרונים לסיכום השבוע שלנו באילת כסוער, מלא חוויות וארוחה אחת נפלאה שגרמה לנו לרגע קט להרגיש כמו הנשים של המלך אלפונסו. ואם זה לא מספיק, המנות של מסעדת אולה הן בהחלט סיבה לחזור לאילת ובקרוב.