מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת רק בשרים באילת

רק בשרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רוטב היין האדום על הסינטה הוסיף מתקתקות נעימה, כבד האווז על הפילה הוסיף נימוחות עילאית, קונפיטורת עגבניות השרי הייתה משגעת והוסיפה צבע עז למנה..." אורלי פרש אזולאי מגלה את הבשורה של מסעדת רק בשרים באילת

רק בשרים היא מסעדת קצבים איכותית, בשורה חדשה למסעדות הז'אנר באיכות, בעיצוב ובטעמים. הבשר מונח כלאחר כבוד במקרר בשרים מעורר תיאבון, המוצג חשוף כדוגמן לעיני הסועדים. הנתחים טריים, אדומים ומיושנים כראוי, ועיניו של בן זוגי בורקות.

את נתח הבשר שהסועד מעוניין בו הוא בוחר מתפריט הקצבייה, שם גם נקבעים משקלו ומידת העשייה שלו. מי שהוא כמוני וצריך עזרה בבחירת הבשר המועדף, מנות בשר מיוחדות מוצעות בתפריט השף.

למנה ראשונה הזמנו את סט הסועדים שכולל טעימות מכל מנות הפתיחה בתפריט: סלט עלים ירוקים מעודן עם בלסמי, ויניגרט, לימונים, פירות טריים ופקאן; סלט עגבניות עם פלפל ושום חריפים; סלט ירקות שורש עם מיץ לימון; חציל בלאדי קלוי עם טחינה וגרגירי חומוס; כרובית מצופה בפאנקו ולחם מיוחד שהזכיר שילוב בין פוקאצ'ה לספינג' מרוקאי. הרף הגבוה עורר בנו ציפייה למנות העיקריות.

כאמור, התקשינו בבחירת נתח הבשר שלנו, והמלצר יגאל, המייצג תודעת שירות מן הגבוהות שפגשתי, הציע את תפריט הקצבים. כאן ניתן לבחור כמה מנות במשקל קטן יותר. התחלנו עם נתח סינטה רמת הגולן מיושן ברוטב יין אדום מצומצם - מנה שהיא חובה לאוהבי הסינטה. המשכנו עם מנה צרפתית - פילה רוסיני שעליו כבד אווז ברוטב תפוז, טעמי הבשר הנימוח היו מופלאים. את צלעות טלה על מצע קונפיטורת עגבניות שרי המציאו כנראה לכבוד בן זוגי אוהב הצלעות. עוד טעמנו קבבוני טלה עם שומן כבש על טחינה לצד סלט פתוש וחמוציות, ולבסוף, נתח אנטרקוט ולצדו מח עצם לחיזוק הטעמים. כל מנה עלתה וגברה על קודמתה, ובלטה בייחודיות ובמקוריות. רוטב היין האדום על הסינטה הוסיף מתקתקות נעימה, כבד האווז על הפילה הוסיף נימוחות עילאית, קונפיטורת עגבניות השרי הייתה משגעת והוסיפה צבע עז למנה, החמוציות בסלט פתוש עם הירקות והטחינה הפכו את קבבון הטלה על יוצרו ומח העצם שהוגש עם כפית קטנה לצד האנטרקוט יצר אצלי תחושת עונג עילאית.

לקינוח הזמנו את הקסטיג'יו - מנה מתוקה וטעימה העשויה מבצק שקדים, שעליו גוש שוקולד אוורירי על מסקרפונה ושוקולד לבן.

בן זוגי ואני סיכמנו את החוויה ברק בשרים כמיוחדת, שהנסיעה לאילת שווה ולו רק בשבילה. זוהי ללא ספק תחילתה של ידידות מופלאה.