Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות כשרות בתל אביב 2eat

מסעדות כשרות בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לא על השרימפס לבדו. מי שעושה יום-יום את הבחירה הכשרה, עומד בה גם כשהוא מגיע לתל אביב, עיר החטאים. מתברר שההיצע הקולינרי הכשר, גם בעיר הגדולה, הוא לא כל כך מצומצם כפי שחשבתם. הנה מסעדות כשרות בתל אביב

אוליב ליף במלון שרתון


אוליב ליף, השוכנת במלון שרתון, היא מסעדה ים תיכונית כשרה בניחוח צרפתי. חומרי הגלם הטריים מגיעים ממקומות שונים בארץ ובעולם ומשמרים את טעמי הבית עם קריצות עדכניות ונגיעות אישיות של השף צ'רלי פדידה, אחד הטובים בארץ. בין המנות בתפריט: קרפצ'יו סלק ותפוחים; סלמון ברולה; בקלאווה כבד אווז; עופיון אורגני עם ירקות צלויים וטוגני תפוחי אדמה; מולארד פריך; ולקינוח – ספינג'.

הירקון 99 במלון דן


התפריט של הירקון 99 במלון דן, שאותו הכין השף עובד אלפיה, מתבסס על חומרי גלם טריים ומקומיים עם נגיעה אישית סולידית. מעבר לנתחי בשר כשרים ומשובחים תמצאו כאן גם רשימת יינות כשרה ומכובדת. בין המנות במסעדה: מרק עגל צח ורביולי לחי בקר; פסטת חלבונים, פטריות וכמהין; פילה בקר במחבת עם יין פורט, פטריות מלך היער ותפוח אדמה ראטן ולקינוח – פרפה טחינה גולמית עם פיסטוק חלבי ופולי קקאו.

טו סי במגדלי עזריאלי


ממיקומה בקומה ה-49 של עזריאלי מציעה מסעדת טו סי למבקרים חוויה פנורמית של נוף אורבני מהמשובחים במזרח התיכון. בין המנות הכשרות שהיא מגישה נמצאות כאן כאלו שלא היו מביישות אף מסעדת גורמה בעולם, גם לא כשרה: דואט סלמון נורבגי בכבישה ביתית וטרטר דניס על מריחת קרמל מיסו; נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו ותפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס; וטורנדו רוסיני – נתח עגול של פילה בקר, שעליו מונח נתח כבד אווז, מעוטרים בשבבי כמהין שחורות וטובלים בציר בקר.

ל'אנטרקוט באחד העם פינת נחלת בנימין


בבניין שהיה פעם המלון הראשון שהוקם בתל אביב נמצאת היום מסעדת ל'אנטרקוט, הקרויה על שם מנת הדגל שלה – אנטרקוט כשר וטוב. הבשר, כאמור, איכותי, המטבח בעל נטייה צרפתית והעיצוב – ניו יורקי. בין המנות בתפריט של ל'אנטרקוט תמצאו קרפצ'יו סלמון עם סלט תפוזים; טונה אדומה צרובה במרינדה של סויה, ג'ינג'ר ושום בליווי טורטייה ואבוקדו; סטייק אנטרקוט מיושן על הגריל בבורדולייז / חרדל וצ'יפס / תפוחי אדמה אפויים / סלט ירוק; צלעות טלה בעשבי תיבול ועוד.

לה רלה ג'פה במתחם נגה


צרפתית וגם כשרה נוספת היא לה רלה ג'פה הוותיקה. כיאה לה, היא שוכנת במבנה יפואי בן תקופת המנדט הבריטי, כאן היא מגישה תפריט גורמה צרפתי קלאסי עשיר וכשר. בין המנות בתפריט תמצאו בליניס עם סלמון מעושן; צלחת דגים במרינדה בשני צבעים; פילה פלמידה בראשי ארטישוק וזיתים ביין; כבד אווז בצימוקים וקוניאק או ברוטב בלסמי; שוק אווז ברוטב פירות יער; שאטור לה; ולקינוח: פרפה לימון עם קולי פירות.

ליליות בבית אסיה


לצד תמיכתה בפרויקט חברתי התומך בבני נוער במצוקה, ליליות היא גם מסעדה ואף מהמוסדות הקולינריים המובילים בארץ. המטבח: ישראלי-מודרני-כשר ובמיטבו. חומרי הגלם: בשר, דגים טריים, ירקות בלאדי ושמן זית מובחרים. והשף: נעם דקרס. בתפריט הכשר של ליליות: רביולי של פטריות בציר אספרגוס ומלך היער צלוי; כבדי עוף צלויים על ברוסקטה של בננות וקרמל וניל; פריים ריב ללא עצם מנתח מובחר, מיושן ושזור בשומן, בצלייה איטית בתנור; חזה אווז בדבש הדרים וקינמון עם קרם תפוחי עץ ירוקים ומנגולד ועוד מטוב לבו של המטבח.

דרבי בר ביגאל אלון


דרבי בר דגים יגאל אלון מציעה אווירה יוקרתית ואוכל טוב (וכשר) במחירים הוגנים. במטבח מכינים מבחר דגים טריים: מהבריכה - בורי, פורל, מוסר ועוד, מהים - דניס, ברבוניה, לוקוס ולברק. מלבדם, מני חידושים מעניינים כמו המבורגר סלמון ים תיכוני ופילה מוסר בקראסט, ולצד אלו, תפריט סושי מפורט, כי אין סיבה שהרולים הטעימים יהיו נחלתם הבלעדית של מסעדות לא כשרות. ושיהיה בתיאבון.