מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

4 מנות דגים לחגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אז לכבוד החג, 4 מסעדות משתפות אותנו במתכון דג, כזה שאפשר להכין גם בבית, ושתהיו לראש, ותיפרו וגומר....

שנהיה לראש ולא לזנב ככה מברכים בראש השנה, ואוכלים ראש של דג. לאלה שלא מתלהבים מאכילת ראשים, יש ברכה מצויינת, תודה לאל, והנוסח היא: יהי רצון מלפניך ה´ אלוקינו ואלוקי אבותינו, שנפרה ונרבה כדגים.
אז לכבוד החג, 4 מסעדות משתפות אותנו במתכון דג, כזה שאפשר להכין גם בבית, ושתהיו לראש, ותיפרו וגומר....


שצופק, הפורמולה שעובדת

שצ'ופק היא אחת ממסעדות הפורמולה החמות בעיר. תמורת מחיר המנה העיקרית, (דגים בתנור, מטוגנים או פירות ים), מגישים לכם לשולחן סלטים טריים קטנים וחמודים עד דלא ידע. לכבוד החג, מציעים בשצופק להפרד מהגפלטע והחריימה, ולהתנסות במנה רעננה וקיצית.

סביצה פלמידה.

החומרים

2 ק"ג פלמידה לבנה או ק"ג פילה פלמידה טריה
חומץ טיבעי 5%
½ כוס שמן זית
צרור כוסברה טריה קצוצה
20 גר' ג'ינג'ר מגורד
2 פלפלים ירוקים חריפים או לפי הטעם
מלח פלפל לבן
גמבה קצוצה לקוביות קטנות (לא חובה)
בצל ירוק חתוך לטבעות דקיקות

ההכנה

מפלטים את הדגים, או מבקשים לפלט אותם בחנות הדגים, יתקבל ק"ג פלה נקי ללא אדרות ועור.

חותכים את פילה הדג לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומשרים בחומץ למשך 7-8 דקות. החומץ "יבשל" את הדג והוא יהפוך ללבן.

מסננים ומעבירים את הדג המסונן לקערה, ומתבלים אותו ב- ½ כוס שמן זית, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר,פלפל החריף, במלח ובפלפל לבן לפי טעם.

לפני ההגשה מוסיפים את הגמבה, מערבבים, וזורים את טבעות הפלפל הירוק מעל.

שצופק
בן יהודה 258, תל אביב
טלפון: 03-5441973

פאסיפיק, נציגת הפיוז'ן

פיוז'ן אסיה- ים תיכון, מאפיין את המנות של פאסיפיק. מסעדה שעושה כבוד לא רק לאוכל אלא גם לכשרות שבמגבלויותיה היא פועלת.

פילה סלומון על מצע אטריות ברוטב עגבניות

הערות: המנה באדיבות השף רונן כהן

חומרים

4 יחידות פילה סלומון עם עור (כ-200 גרם ליחידה)
80 גר' אטריות אורז
2 כפות רוטב פסטו
20 זיתי קלמטה
צלפים
16 עגבניות שרי חצויות
כפית שמן שומשום

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים חמש דקות.
בזמן בישול האטריות מטגנים את פילה הדג על המחבת חמה. בתחילה שתי דקות עם העור למטה והופכים למשך שתי דקות נוספות. שומרים את הדג בתנור המחומם.
מסננים את האטריות ומקפיצים במחבת טפלון עם 2 כפות פסטו זיתי הקלמטה, הצלפים העגבניות החצויות ושמן השומשום.

מניחים במרכז הצלחת איטריות מוקפצות, מעליהן מניחים את הדג, יוצקים מסביב מרוטב העגבניות . ומגישים.

להכנת רוטב העגבניות והפסטו ראה מתכון המלא:
www.2eat.co.il/ShowRecipe.asp?artID=482

פאסיפיק
הירקון 145, תל אביב
טלפון: 03-5201169

לה פיאצה, המנה האיטלקית

המסעדה האיטלקית לה פיאצה שבבאר שבע תורמת מתכון לדג שלם ברוטב הבית.

דג ברוטב הבית

חומרים
4 דגי דניס שלמים
8-7 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות.
שמן זית
כפית בזיליקום או רוזמרין יבש (לפי הטעם)
4 שיני שום כתושות

הכנה
הכנת הדג
חורצים לרוחב כל דג שלושה חריצים וממלאים אותם בשום כתוש מושחים את הדגים בשמן זית
מפזרים את עשבי תיבול היבשים על הדגים, ממליחים ומפלפלים, ואופים בחום של 220 מעלות.
מגישים עם רוטב הבית ותפוחי אדמה אפויים.
למתכון המלא:
www.2eat.co.il/ShowRecipe.asp?artID=484

לה פיאצה
קניון קריית הממשלה, רחוב וולפסון 4,חנות 206, באר שבע
טלפון: 08-6655007


גואטה, המנה המסורתית

לגואטה באים כשרוצים לאכול אוכל טריפוליטאי בלי חוכמות. טעים, ומכל הלב. לכבוד החג, הנה המתכון, כי גם לכם מגיע לאכול מהחריימה של אמא לאה

חריימה טריפוליטאי

חומרים

8 מנות של 150 גרם דג לכל סועד (בורי לוקוס נסיכת הנילוס או דניס, לפי התקציב)
20 שיני שום כתושות
4 כפות פפריקה חריפה או שתיים מתוקה ושתיים חריפה.
2 כפות רסק עגבניות
¾ כוס שמן סויה
מיץ משלושה לימונים
כף כמון טחון
כף קימל טחון
מלח

הכנה

משרים את הדג במים למשך חמש דקות ומנקזים. ממליחים בכמה כפיות מלח למשך 5 דקות נוספות, שוטפים היטב.

מכינים פלפלצ'ומה: מועכים למחית חלקה, בעלי ומכתש או בממחה לתבלינים, את הפפריקה עם השום (פחות כף שום ששומרים בצד)

מחממים את השמן חימום עדין, וכשהוא חמים שמים בתוכו את תערובת הפלפצ'ומה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שניחוחות ממלאים את המטבח.
מוסיפים ¼ כוס מים, ורסק עגבניות ומבשלים 15 דקות.

מסדרים את הדגים בתוך הרוטב, מוסיפים כ- שתי כוסות מים, המים לא צריכים לכסות את הדגים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
יוצקים מעל את שאר השמן.
הלימון, הכמון הקימל וכף השום הכתוש ומפזרים מעל הדגים. מבשלים עוד חמש דקות.

גואטה
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, תל אביב
טלפון: 03-6813993