מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות אריתריאיות בתחנה המרכזית בתל אביב

מסעדות אריתריאיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

והנה אנחנו עדיין משוטטים באזור התחנה המרכזית של תל אביב. במקום המפגש המרכזי שבגינת לווינסקי מנצלים כולם כל פיסת צל על כר הדשא. אנחנו, מותשים בצהרי שישי, מחפשים משהו לאכול, והפעם מתמקדים באוכל אריתריאי

במרכז המסחרי שליד נווה שאנן 6

ליד נווה שאנן 6 מצאנו מיני-קניון בעיצוב שלא היה מבייש אף עיירת פיתוח בשנות השמונים. בקומה התחתונה - אולם אירועים, ואת הקומה העליונה מאכלסות כמה מסעדות. אנחנו מתיישבים באחת מהן, שמשקיפה לעבר הרחוב. המנות המסורתיות מוצעות כאן במחירים מעט יותר גבוהים ממה שראינו עד כה: 30-40 ₪. מלבד העסידה המוכרת ניסינו את המאכל הבא שנחשב מעדן לא קטן, גם אם לדעתנו טעמו הוא, איך לומר זאת, נרכש. זהו ה-GAAT, שלרוב נצרך לארוחת בוקר. טומזגי, שעליו תקראו עוד מעט, לימד אותנו איך מכינים את זה:

GAAT (געת)

הרכיבים: קמח, מים רותחים, חמאה, שמן, פפריקה ומלח.

אופן ההכנה: לתוך סיר עם מים רותחים מוסיפים קמח, עד להיווצרות בצק נא. מקפידים לערבב אותו במצקת גדולה, עד בישול. טועמים. משמנים בהרבה חמאה את הידיים, ומגלגלים את הבצק בצורת עוגה. לתוך גומה שחופרים במרכזו מכניסים חמאה, פפריקה ומלח, ומסביב או בצד מקשטים בשמנת חמוצה. את כל זה אוכלים מלוא הכף.

האריתריאית של נווה שאנן 16

במסעדה האריתריאית שנמצאת בנווה שאנן 16, מרחק מבנה אחד ממסעדת עדן הפרסית הוותיקה והמוכרת, מגישים מנות אריתריאיות מסורתיות ואפילו פסטה. פריט נוסף שנמצא בתפריט הוא Jebena – הקפה המסורתי. פה כבר מדובר בטקס מורכב ורב משתתפים, נושא שכדאי לבקש בו הדרכה ממקומי. המחיר שלו הוא 25 ₪ לארבעה צמאים בני המסורת.

האריתריאית של Tumzgi בבני ברק 19

וברחוב בני ברק 19 מצאנו את המסעדה האריתריאית החביבה עלינו ביותר, אולי זה בזכות הבעלים, טומזגי, מסביר פנים אפילו יותר מהשאר. מחירי המנות בתפריט נעים בין 15 ₪ ל-30 ₪ והן כוללות את האנג'רה המוכר עם תבשיל בקר חריף ואדמדם, או בהיר יותר, ללא פפריקה. עוד מצאנו כאן את הגעת שכבר למדנו לחבב, ותבשיל נוסף - Shero העשוי מגרגרים טחונים, שיש הטוענים שהם גרגרי חומוס. הנה הוראות ההכנה שהכתיב לי טומזגי:

מזליפים מעט שמן בסיר, מטגנים בצל, שום, פלפל חריף ואבקת מרק עוף. מערבבים על האש, ולאחר שהבצל מיטגן מעט, מוסיפים מים. כשהם מתאדים, מוסיפים מעליהם את ה-Shero הטחון. מערבבים עם פלפל אדום חריף, וכשהכול מתבשל מוסיפים עוד קצת שום. את הכול מניחים על האנג'רה ואוכלים בתיאבון. עכשיו אפשר להוסיף חמאה. את הפרודוקטים, אגב, משיגים המסעדנים בחנויות הפזורות ברחבי התחנה המרכזית או בשוק הכרמל.

עוד אצל טומזגי: שקשוקה עם או בלי פפריקה, Panina sandwich, או במלים אחרות כריך חביתה, פסטה-ספגטי בשתי וריאציות – עם רוטב עגבניות ובשר טחון או עם רוטב עגבניות בלי בשר טחון, ואפשר גם להזמין פסטה מינסטרונה ב-20 ₪ או סתם סלט בצלחת ב-15 ₪. מסיימים, כרגיל, בטקס הקפה האריתריאי המסורתי.

לא ציפינו לאווירה פסטורלית ולתפאורה ציורית, ובכל זאת צורת החיים שהתגלתה על פני התחנה המרכזית של תל אביב התבררה כלא מאד שונה משלנו. ותודה על הדגים.