מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת גריל בר ירושלים

גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יעקב אלברט מבקר בגריל בר שברחוב הסורג, מול כיכר החתולות הירושלמית. כך נמצאת סטקייה משודרגת במרכז העיר שמציעה שירות נהדר ואווירה רגועה בדרך מהכותל או אליו. חוץ מזה, השיפודים והסלטים עושים עבודה מצוינת

גריל בר ממוקם ברחוב הסורג מול כיכר החתולות הירושלמית, בלב לבה של שכונת נחלת שבעה, אחת הראשונות שיצאו אל מחוץ לחומות וממרכזי הבילוי העיקריים של ירושלים כיום. המסעדה נפתחה לפני כשבע שנים במטרה להביא ייחוד וביתיות למקום סואן כמו מרכז העיר ירושלים. שעות הפעילות מתחילות מוקדם בצהריים, אז מגישים כאן ארוחות עסקיות שכוללות את מבחר סלטי הבית, פיתות חמות מהתנור, שתייה, מנה עיקרית נדיבה וגדולה ותוספת במחיר של כשישים שקלים.

העיצוב של גריל בר נעים לעין עם כסאות ושולחנות עץ, שבשעות הערב ובאירועים מכוסים במפות. בקרב קהל באי המסעדה ניתן לראות אנשי עסקים מהאזור אשר באים לאכול ארוחת צהריים, תיירים שמרכז העיר הוא אטרקציה עבורם, או כאלו ששבים מהעיר העתיקה.

מעבר להיותה מסעדה, גריל בר היא גם מקום לאירועים כמו מסיבות משפחתיות, חגיגות בר מצווה אחרי הנחת תפילין בכותל, או ארוחות גיבוש צוותיות. המקום רחב מספיק כדי להכיל כ-120 אנשים באירועים גדולים, אולם גם מקומם של האינטימיים יותר אינו נפקד עם חדר פרטי לארוחות אינטימיות ולישיבות עסקיות.

התפריט של גריל בר מציע מגוון רב של בשרים, דגים, שיפודים על האש ותבשילים ביתים. אחת ההתעקשויות של בעלי הגריל היא על הטריות, וכך כל מוצרי הגלם מגיעים אל המסעדה טריים יום-יום. הפיתות נאפות בטאבון הממוקם במסעדה עצמה ומוגשות טריות וחמות. מבחר סלטי הבית שמלווים כל ארוחה בגריל בר נעשים אף הם במקום.

מיד עם הגעתנו התמלא השולחן במבחר סלטי הבית, שמוגשים בפתיחה ונשארים כליווי צמוד לאורכה. סלטי הבית (מוגשים כאן 13 סוגים) כוללים בין היתר סלט חצילים וחצילים במיונז, טחינה, גזר מרוקאי חריף, זיתים חריפים וירקות כבושים. המנות יוצאות במהירות והמלצרים דואגים לוודא שאנחנו מרוצים.

למנה עיקרית טעמנו מבחר שיפודים משלל הבשרים של גריל בר. שיפודי פרגית – עשויים במידה ולא מדי, הוכנו מבשר שתובל היטב באופן שאינו מאפיל על טעם הבשר. שיפוד האנטרקוט העשוי על האש נצלה היטב גם הוא, כמו גם שיפוד הקבב העסיסי.

לצד פלטת השיפודים טעמנו סלט ישראלי שכלל עגבניות ומלפפונים טריים מתובלים בשמן זית עם עשבי תיבול, וצ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים. אליו צורפה גם מנת בטטות על הגריל אשר הייתה לווי מעניין לשיפודים. בנוסף התלוו למבחר הבשרים עגבניות ובצלים קלויים על האש - מלאי מיץ וטעם, תוספת מבורכת לשלל הבשרים.

את הארוחה קינחנו בקפה חזק ועם מגוון חטיפי באקלווה מתוקים ונימוחים. גריל בר היא סטקייה משודרגת במרכז העיר שמציעה שירות נהדר ואווירה רגועה בדרך מהכותל או אליו.