Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על חמדה עוגות אבן גבירול תל אביב

חמדה עוגות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אלו מאפים שיכולים לעשות בית ספר למרבית מאפי השמרים הסטנדרטיים הנמכרים היום בקונדיטוריות: פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, גדושים במילוי, נמסים בפה..." מיכל גיא שוברת דיאטה בסניף אבן גבירול של חמדה עוגות, תל אביב

מיקי בכלל לא חשבה לחזור ארצה. אחרי שנים כמפיקה בסצינת חיי הלילה של תל אביב היא דווקא תכננה לפתוח איזה בית קפה קטן, מקום משלה. אבל החיים רצו אחרת, והיא עברה ללוס אנג'לס, הפיקה מסיבות, ובמשך כמה שנים חוותה את חיי הלילה המסחררים של עיר הסרטים. כשהרגישה שהיא צריכה שינוי – תכננה מעבר לניו יורק. אבל אז היא הגיעה לביקור בארץ, ובמהלך שוטטות ברחוב אבן גבירול עם שרון, בת משפחת בידרמן מחמדה עוגות, אותה היא מגדירה כ"משפחתי השנייה", היא נתקלה בחנות להשכרה. מכאן הדרך ל"חמדה עוגות" סניף אבן גבירול הייתה קצרה; מה זה קצרה? למחרת הן כבר חתמו על החוזה.

התוצאה: בית קפה קטן וחמוד, על אבן גבירול, שמציע, לצד מגוון של סלטים, כריכים וארוחות בוקר, שניתן לשדרג עם למברוסקו או קאווה במחיר עלות – גם את תוצרת המאפייה המשובחת של "חמדה עוגות", כלומר מגוון של מאפים מתוקים ומלוחים, בואיקוס, בריושים, עוגות בחושות, עוגות שמרים, פלוטים, המוגשים עם סלט ירקות, ולאחרונה – גם ברוסקטות. אנחנו טועמים אחת כזאת, שעונה לשם ברוסקטת עיזים, נצרבת קלות על הפלנצ'ה ומוגשת לנו עם סלט קיצי נהדר, שמכיל תועפות של גבינת עיזים, עגבניות, בצל, קישואים קלויים וממרח בזיליקום תוצרת בית. בסלט העלים שמוגש לצדה לא חסכו בחומץ בלסמי משובח. עוד אנחנו דוגמים את השקשוקה, שבה אנו טובלים לחמנייה טרייה מתוקה, שמתמזגת היטב עם הפיקנטיות העדינה של הרוטב, ולמעלה יוצקים בנדיבות טחינה סמיכה וטובה.

התפריט של בית הקפה הוא דינמי, וכמו אורגניזם חי – משתנה ומתפתח עם הזמן. את הבסיס רקחו הבנות של חמדה, אולם מאז צבר המקום אופי וחיים משלו, מנות הוסרו מהתפריט, אחרות נכנסו במקומן, ובקרוב יורחב המטבח, ישתנה העיצוב, ואל התפריט יוכנסו מנות חמות, לשעות הצהריים והערב. כמחווה לחיי הלילה מהם הגיעה מיקי, או אולי לדינמיות של הרחוב עצמו, עורך מדי פעם בית הקפה מסיבות רחוב, בימי שישי בצהריים, עם די.ג'יי או הרכבים מוזיקליים. המסיבה הבאה נקבעה לאחרי השיפוץ, אך האווירה שלה כבר מטפטפת אל חלל בית הקפה הנעים, שמשדר אולי אווירה של יום – אבל פתוח גם בערבים.

עם זאת, דבר אחד נשאר קבוע – האיכות הבלתי מתפשרת של המוצרים. המאפים כולם מגיעים מהקונדיטוריה בקרליבך, וכמו בה – גם הם מבוססים על חומרי גלם פשוטים אך משובחים לעילא. לצד אייס קפה, שמוגש בכוס גבוהה עם סירופ סוכר בצד, כדי שנוכל להמתיק כמה שבא לנו (המון במקרה שלי, בכלל לא במקרה שלו), אנחנו מקבלים גם עוגת גבינה פירורים, קרמית ולא כבדה, המוגשת בכוס גדולה, ושלושה מאפי שמרים טריים: שוקולד, פרג וחלבה. אלו מאפים שיכולים לעשות בית ספר למרבית מאפי השמרים הסטנדרטיים הנמכרים היום בקונדיטוריות: פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, גדושים במילוי, נמסים בפה. שווה לשבור דיאטה בגללם, מה שאנחנו עושים בשמחה, וגם לוקחים כמה הביתה, שיהיה לשבת. אפשר להתחיל את סוף השבוע.