Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על ממילא קפה ירושלים

ממילא קפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דרך שדרת ממילא השוקקת עוברת יעל ברקוביץ' מירושלים הרגילה אל טוסקנה אשר בירושלים, שנמצאת בממילא קפה. פה מפליא השף נדב אלבז עם תפריט איטלקי-ים תיכוני משובח וסנגרייה, וברקע מנגנת להקת נגנים מוסיקה לטינית חיה

איילת היא זו שהכירה לי את שיעורי הזומבה – ריקוד ספורטיבי במקצב לטיני, שבו אנחנו בעיקר משתוללות ומתמסרות לחגיגה דיוניסית של מקצבים וכוריאוגרפיה משחררת. שתינו מכורות לגמרי ומזמבזות בהנאה פעמיים-שלוש בשבוע, באופן אדוק וקבוע. כששמעתי שממילא קפה עורך בימי רביעי ערבים לטיניים, ידעתי את מי לקחת אתי.

נכנסנו לממילא קפה דרך השדרה השוקקת, שגרם מדרגות כמעט נסתר באמצעה מוביל למסעדה. שימו לב לשילוט ולאלומת האור המוקרנת על רצפת השדרה אל מול הקפה, ומצביעה על הכניסה. הטיפוס הקצר מוביל מירושלים ישירות אל טוסקנה אשר בירושלים. ממילא קפה מעוצבת בסגנון איטלקי-ים תיכוני: כסאות קש ניצבים לצד שולחנות עם משטח אריחי קרמיקה ריבועיים בוהקים. על כל שולחן מונח מגש עץ ובתוכו מפיות משובצות, סכו"ם ועציץ ריחני של עשבי תיבול. ניתן לשבת בתוך המסעדה, וליהנות מהעיצוב היפהפה של פיירו ליסוני – מעצב איטלקי מוערך ונודע – שהקנה למסעדה מראה של וילה איטלקית יוקרתית באמצעות שילוב אלמנטים של עץ ואריחים קרמיים צבעוניים, או בחוץ, במרפסת המסעדה המרווחת, שעוצבה על ידי ליסוני כגינה הטובלת בירוק, פתוחה לאוויר הירושלמי הצלול, ובמרכזה ממוקמת גם במת ההופעות (במקום נערכים גם ארועים הכוללים עד 70 מוזמנים בפנים ו-130 במרפסת).

ממילא קפה נפתחה לפני שנה, ביולי 2010, בניצוחו של השף רועי ענתבי מכתית, שביסס את התפריט הראשוני ואת שיטות העבודה במטבח. ממשיכו בתפקיד הוא השף נדב אלבז, שעבד כסו-שף של ענתבי וקודם לכן התמחה בין השאר במסעדות JOY וקבלייר, ושעליו עוד נשמע רבות. המוטו שלו במטבח הוא הקפדה על מוצרי גלם מעולים לצד נתינת במה לטבחים, תוך שמירה על אווירה שמחה ויצירתית. ברוח זו עורך ממילא קפה בימי שלישי ערבים בסגנון יווני, ובימי רביעי ערבים לטיניים.

לרגל הערב הלטיני מופיעה במקום להקת נגנים, שמילאה את האוויר ואת האווירה במוסיקה במקצב לטיני חושני ורוגש. התפריט המיוחד לערב כולל מגוון של מנות טאפאס אשר ניתן להזמין כל אחת מהן בנפרד, או את כולן יחדיו למרכז השולחן במחיר מנה עיקרית, מה שחוסך התלבטות קשה וגם מאד משתלם. איילת ואני לא חשבנו פעמיים: אל השולחן הגיעו שתי פוקצ'ות מהבילות ורכות, שזורות מלח גס ועטופות במפיות בד ששומרות על חומן. מייד אחר כך התמלא השולחן בשלל מנות טאפאס, ביניהן פרוסות עגבניות בשמן זית מעוטרות בצלפים, בצל סגול, בזיליקום וטחינה גולמית; קבב דג בורי טעים להפליא על רוטב טחינה וויניגרט עגבניות שהוגש עם חציל ובצל מדורה שרוף ונהדר; סירות אנדיב ממולאות בקונפי אגסים מתוק ועל גביו גבינה כחולה משובחת - שילוב טעמים מענג; ברוסקטות עם גבינת פטה, פלפלים קלויים, ארגולה ובצל סגול שנטרפו בשקיקה; סלט אבוקדו עם נגיעות אנשובי שהוגש עם קולי פלפלים מעט חריף ומלפפוני קורנישון, ועוד כמה טאפאסים שכללו קישואים ודלעת. כל אלו, בליווי הלחם הנהדר, יצרו חגיגה של צבעים וטעמים עם קורטוב של נועזות מרעננת, והיו תענוג לטיני-ירושלמי אמיתי. את החגיגה ליווינו בקאווה ספרדית מבעבעת, קלילה וכיפית.

התפריט הרגיל של ממילא קפה כולל היצע מגוון של סלטים, פסטות, פיצות, טוסטים, דגים ותבשילים, שמתאפיינים גם הם בחומרים משובחים ובשילובים מעניינים. המסעדה מציעה גם תפריט עסקי אטרקטיבי ומגוון מאוד, ו-Happy Hour שבה מבצע של 1+1 על האלכוהול בשעות 17:00-19:00. אנחנו החלטנו ללכת על שני תבשילים מהמנות הראשונות, שנראו לנו מפתים במיוחד: לאיילת - ריזוטו פטריות יער בחמאת עגבניות. זו מנה לא קטנה בכלל, עם מגוון פטריות יער בשרניות וארומטיות ופטריות שימג'י לבנות - עשירה ומלטפת שהוכנה ביד סבלנית ומדויקת. אני הזמנתי פולנטה עם תרד, בטטה, גזר, פטריות וביצה עלומה, שעוטרה בכמות נדיבה של פרמזן. הפולטנה הגיעה רכה ונימוחה, ובשילוב ירקות השורש והביצה הפכה למעדן מושחת ומספק. איך אסביר זאת? אם המנות הראשונות היו מעין טיזרים מושכים ומעוררי תיאבון, הריזוטו והפולנטה עשו אתנו אהבה חמה רכה ומספקת. מעשה האהבה לווה בכוסיות סנגרייה קרה על בסיס יין רוזה, חמוציות ותפוזים, שחולקו לכל יושבי המסעדה.

הלהקה ניגנה, הסנגרייה זרמה, והאווירה בממילא קפה הייתה פשוט שמחה כשקינחנו בתה יסמין אורגני משובח (מסוג (Ronnefeldt עם נענע וביסקוטי פריך, ובעוגת שוקולד טראפל נמסיס עשירה, ישירות לווריד, עם כדור גלידת וניל איכותית. ממילא קפה מנוהל באופן מקצועי ומוקפד מאוד, עם דגש על אוכל מעולה אך לא פחות מכך על אווירה ומצב רוח, ואנחנו הוקסמנו.