"מי שאוכל לבד מת לבד"


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 תשכחו ממה שאתם יודעים על סדנאות, מקצועיות ככל שיהיו. דרכתם בדלת של מאיר? אתם חלק מחבורה.....

אוכל זה דבר שמח. צבעוני, מגרה, מרגיע, טעים, והעיסוק הטרנדי באוכל ובאכילה, אצל לא מעטים כבר מזמן הפך, מצורך קיומי לתחביב, חלק מהאסקפיזם של הימים האלה. אכול ושתה כי מחר נמות אומרים רבים מאיתנו, ומעמיסים על העגלה בסופר עוד מוצרי מזון, או מזמינים באצבע קלה מקום במסעדה. מה יש לא מגיע לנו גם להנות לפעמים, לעזאזל, עם האובר דרפט, מעבירים את כרטיס האשראי בחריץ, יהיה בסדר, משה.

מאיר שואף, הוא איש שאוהב לאכול, ואוהב אנשים, ובעצם איש שאוהב. הוא קורא לעצמו מאיר השמן, אבל החברים שלו אומרים שצריך בעצם לקרוא לו מאיר הלב, נו בסדר, שיהיה מאיר הלב השמן הם צוחקים. כך או אחרת, מאיר לקח ברצינות את האימרה העממית הנודעת ''מי שאוכל לבד מת לבד'', והפך את התחביב המגניב והמשמין שלו למשימה. הוא הקים בית תמחוי, וקרא לו ''המטבח של מאיר השמן'', ככה, כדי לעשות נעים ולהצחיק קצת את הילדים שהוא מאכיל כל יום בצהרים.

והכסף? המטבח שנמצא בסניף מועדון בני ברית בבת ים, נתמך בכספי תרומות האחים בסניף , אבל לא רק, וכאן אתם נכנסים לתמונה. מידי שישי בשעה עשר, מתקיימת במטבח של מאיר, סדנת בישול. מידי שבוע מבשלים אצלו ב ה ת נ ד ב ו ת !!! מיטב השפים בארץ. אדוני ומזרחי מכתית, ישראל אהרוני, ליאון אלקלעי, ורבים רבים אחרים. ואחת לחודש סדנה שמעבירה שפית הבית, סיוון גולדברג (לילית, ג'ויה, ארכדיה....).

תשכחו ממה שאתם יודעים על סדנאות, מקצועיות ככל שיהיו. דרכתם בדלת של מאיר? אתם חלק מחבורה. המשתתפים שחלקם כבר מכירים מפגישות קודמות נפגשים בנשיקות, יש להם חוויות משותפות מסדנאות ופעילויות התנדבות, ולא פחות מגניב, הגישה למטבח בסדנה של סיוון, חופשית. יש לכם משהו להוסיף? טכניקה להשוויץ בה? קדימה, למטבח, לונה פרק של בשלנים חובבים. זו לא סדנה, זו חגיגה.

הפעם בתוכנית מאכלי פיתוי, eggs Benedict, פותחות את סדרת מאכלי השחיתות, סיוון מדגימה איך מבשלים ביצים עלומות, אוליבר, אחת המשתתפות הקבועות מוסיפה את שיטת המערבולת. אחר כך מטגנים, את החלה המתוקה (תחליף מקומי לבריוש), בחמאה מבושמת במעט דבש, הברקה!!!, רק נשמנו עמוק, הגיעה המנה האופנתית חצילים ברוטב טחינה ויוגורט, ולאחריה ניוקי ושרימפס, את צלעות הכבש לא הספקנו להכין, ולקינוח קרפים ממולאים בקרם שוקולד ונוטלה עם רוטב בננות וקלבדוס. ויש פטנט (במקור של אהרוני לוחש לי מאיר) את הבלילה יוצקים למחבת מתוך מד ליטר וכך כל הקרפים שווים בגודלם. איך יתכן שעם כל הקילומטרז' במטבח, לא המצאתי את זה כבר בעצמי?
אם לרגע תהיתם, הילדים שאוכלים במטבח של מאיר, אוכלים רק כשר.


שני ערבים בחודש, נערכות במקום טעימות יין מודרכות שמעביר אנדריי סואידן מחיפה. האיש היקר, מגיע מרחוק כדי להניף את ה''מפעל'' של מאיר ובמחיר של 100 ₪ אתם מקבלים גם ארוחה מלאה שמכין מאיר השמן, וגם החזר עבור קניית יין בסך של 40 ש''ח.
הקיצר,אתם נותנים מעט והילדים מקבלים הרבה, הסדר אופטימלי הלא כן?

פרט עסיסי למהירי החלטה, 12 המנויים הראשונים בכל חודש שמשלמים 250 ₪ מקבלים בעבורם שלוש סדנאות בחודש שתיים מהן מעבירים שפים אורחים ואחת של סיוון גולדברג שפית הבית אז תגידו בעצמכם? לא העסקה של השנה?
הייתי, נשבתי, הוקסמתי, אחזור. ואתם?

המטבח של מאיר השמן
רחוב דניאל 67 בת ים
טלפון: 03-5071614,050-5461941