Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת בקורת על מסעדת ג'רביס רמת גן מבית הטאבון והמנגל

ג'רביס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דניאל לוין עוצר בג'רביס מבית הטאבון והמנגל שבקניון נווה-מרום, רמת גן. מתברר, שגם פרגית עושים באהבה, גם שווארמה וגם שיפוד פילה בקר. אפילו הצ'יפס הוא אמנות פריכה ורותחת. חכו, עוד לא הגענו לפיתות שיצאו מהטאבון

היינו בדרך חזרה מטיול בירושלים כשהתחלנו להרגיש את הרעב מציק בבטן. כבר עברנו את אבו גוש, והחומוס הקלאסי לא היה אופציה. ידענו שאנחנו רוצים בשר, שיהיה איכותי ושיגיע לצלחת שלנו מהר. עוד אנחנו מתלבטים, הגענו למחלף אלוף שדה. נטולי חשק לחפש חניה בתל אביב, עצרנו בקניון נווה-מרום ברמת גן ונכנסו לראות מה יש לאכול. האופציה הכי מבטיחה הייתה ג'רביס, מקבוצת הטאבון והמנגל שממוקמת בקומה השנייה.

מיד כשנכנסים למתחם, אפשר לראות שכמו שכולם אוהבים לאכול על האש, גם ג'רביס - הטאבון והמנגל מתאימה לקהל רחב. מול דלפק ארוך ואלגנטי ישנם שני אזורי ישיבה. בראשון שולחנות המיועדים למי שמתכוון לאכול מהר בפיתה או לחכות בזמן שהמנה שלו נעשית כטייק-אווי, באזור השני נותנים שולחנות עץ אלגנטיים תחושה של מסעדת בשרים. גיל ואני העדפנו, כמובן, לשבת לידם.

מיד ביקשנו לטעום ממבחר הסלטים של הטאבון והמנגל. כבר בשלב בזה, חשוב לומר לזכותה של ג'רביס, שהם היו טריים ביותר, הוכנו ממש עכשיו. אפשר היה להרגיש את הטעם המעושן קלות של החציל הקלוי ואת המיונז תוצרת הבית. מבין מבחר עצום של שנים עשר סלטים בלטו כמה מעולים במיוחד: סלט תורכי חריף אבל בצירוף טעמים רבים של עגבניות טריות ושום ריחני, וסלט חצילים מדהים. החומוס הוגש בליווי פיתות ולאפות חמות ישר מהטאבון, מה שהוכיח לנו שעצרנו לאכול במקום הנכון. לצד הסלטים הזמנו גם מנה ראשונה של גלילי חציל אפוי במילוי כבד. זוהי מנה עדינה בטעמים שמציגה תחכום ומחשבה לטובת מי שלא רוצה לאכול אוכל מטוגן.

לעיקרית הזמנתי פרגית בנוסח ציידים - עסיסית וגדולה עם רוטב עדין על מצע צבעוני של גמבות ובצלים מוקפצים ולצדה אורז. עוד על השולחן: סלסלת צ'יפס רותח, שהוכן מפרוסות גדולות של תפוחי אדמה שבירות, פריכות ונימוחות. הצ'יפס היה כל כך טוב, ואני מצאתי את עצמי טובל אותו ברוטב הציידים של הפרגית.

גיל הזמין שווארמה בצלחת, שהגיעה כהר מכובד של פרוסות דקות בשמנוניות עדינה, ששמרה על כל הנתחים נוטפים ונימוחים. טעימות ממנת השווארמה שלו הבהירו לי שהבחור גאון לא פחות מהגריל-מן שהכין אותה. כי שווארמה איכותית לא אוכלים בפיתה ולא בלאפה עם סלטים וחומוס. שווארמה כזאת אוכלים נקייה - מהצלחת לפה.

היינו כבר מאד קרובים לתחושת שובע, אבל לא התאפקנו והזמנו שיפוד אורגינלי, ישר מהגריל. אם לוקחים שיפוד אחד, בוחרים את הטוב ביותר - פילה בקר עם קראסט של פלפל שחור. זה היה בשר אמתי, פשוט ואיכותי.

לכל דבר טוב יש סוף. במקרה שלנו, הכריעה הקיבולת של הבטן האנושית. המטבח של הטאבון והמנגל יודע לעבוד עם בשר, לא מפחד מחדשנות ומקוריות ואין חשש לצאת מהמסעדה רעבים. מה שהוסיף לשמחה זה שאפשר ליהנות מהאוכל שלהם במגוון סניפים כשרים ברחבי הארץ.