מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על הפאב האירי דבלין רחובות

דבלין רחובות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בדבלין רחובות 20 סוגים שונים של בירה מהחבית: גינס, קילקני, לף בלונד, הוגרדן, סטלה וגם כמה ייחודיות כמו קריק דובדבנים - בירת דבש ואפרסק..." שירלי רחמים מגיעה אל הבר האירי - סניף דבלין רחובות: לא נפסיק לשתות

אין כמו הרגלים טובים כדי להכניס קצת סדר והנה עוד אחד שמצטרף לרשימה - יום לפני דיאטה, לפני שהכול יהיה אסור, הולכים לערב בירות איכותיות ולוגמים עד לטיפה האחרונה - אמרתי ועשיתי וכך הגעתי לדבלין ברחובות.

שלושה סניפים לדבלין - בירושלים, בהרצליה וברחובות, שאליו הגעתי אני. דבלין רחובות הוא פאב אירי שנמצא ממש בכניסה לפארק המדע, והוא בבעלותם של ותיקי הענף, ציון להב וגילי צברי.

סניף דבלין רחובות מנוהל על ידי טל וניר, שני צעירים מקסימים ושאפתנים שמקפידים לתת לכל אורח חווית שירות מופתית. כיאה לפאב אירי איכותי, המקום מעוצב בעץ כהה עם מנורות ייחודיות ואותנטיות, ואין זה פלא כי כשהוא נבנה, הגיעו אירים אמתיים להקנות לו אווירה אירית ייחודית.

אפרת ואני נכנסנו אל דבלין רחובות בשעת ערב שנחשבת כאן מוקדמת – 21:00, כדי לתפוס מקום טוב על הבר. האווירה הייתה בחיתוליה וניצלנו את השקט היחסי לשיחת בנות סוערת. תפריט האלכוהול של דבלין רחובות עשיר ומגוון, ומלבד היצע הבירות המפואר הכולל קרוב ל-70 טעמים וסוגים, ניתן למצוא כאן מיני ויסקי מהטובים ביותר, וודקה, ברנדי, קוניאק ועוד.

ניגשנו אל תפריט הבירות והתחלנו במלאכת הבחירה. בדבלין רחובות 20 סוגים שונים של בירה מהחבית: גינס, קילקני, לף בלונד, הוגרדן, סטלה וגם כמה ייחודיות כמו קריק דובדבנים - בירת דבש ואפרסק. הראשונה שטעמנו היא דווקא בירה ישראלית "מלכה אדמונית", המיוצרת במבשלה ביתית בכפר קטן בגליל המערבי, עם כמויות גדולות של כשות, אותו הצמח שמקנה לבירה מרירות ומאזן את מתיקות הלתת. אכן, היא בעלת מרירות מורגשת במידת מה ובעלת צבע אדום עמוק.

יחד עם המלכה ניסינו את ה"דנסינג קאמל" הבהירה - בירה עם ניחוחות אשכוליות ולימון שמתמזגים עם טעם לתת הקרמל, עם ריכוז של 5.2% אלכוהול, בירה אמתית בייצור מקומי של מבשלה ישראלית.

האווירה בדבלין מרעננת, מפרגנת וחמה, המקום מקיים הופעות חיות ונותן במה לכוכבים עולים. כמו באירופה, פותחים כאן כבר בשעה 17:00, אז מגיעים עובדי היי טק רבים מהאזור להירגע בסיום יום עבודה. בדיוק היום שפר עלינו מזלנו, הופעה חיה של להקת "פאווה" עם אודליה אלמוג הציגה פאנק וגרוב אקוסטי ומרגש.

בירה אחת הספיקה כדי להיזכר שאנחנו לא שתייניות גדולות, ושאנחנו חייבות לנשנש משהו. לא עבר רגע ומנת שניצלונים עם צ'יפס דק ופריך הגיעה אל שולחננו, כשהשניצלונים, איך לא, עטופים בבצק בירה וטעמם נהדר ופריך. מנה נוספת וטובה לא פחות הייתה של כנפיים ברוטב שמנת וצ'ילי – אולי זה הרוטב ואולי זו הבירה, אבל אני את הכנפיים אכלתי בידיים ואפילו ליקקתי את האצבעות.

עוד מהבר, רגע לפני שהכול נגמר, לגמנו קסטיל רוג' – בירה עם דובדבן, מתקתקה במקצת וחריפה עם ריכוז של 8% אלכוהול, ויחד אתה ועדיין באותו רף הבארבר - בירת דבש מתוקה ופירותית, גם היא בריכוז של 8% אחוזי אלכוהול.

הבירות של דבליו רחובות מוגשות בדיוק בטמפרטורה הנכונה, אי שם מתחת לבר שוכנות החביות בחדר קירור מיוחד וכך באמצעות צינורות מיוחדים מוזרמות לבר ומשם אלינו אל הכוס.
האווירה משכרת. הבירות, הנשנושים, האנשים, המוסיקה המצוינת והשירות הנפלא מתמזגים יחד לחוויה קסומה.

דבלין רחובות פתוח בכל ימות השבוע כולל שישי ושבת החל מחמש אחר הצהריים ועד שלוש לפנות בוקר. אנחנו את הערב שלנו סיימנו עם מנת האספרסו שאני כה אוהבת: כוס קפה אירי עם קצת וויסקי איכותי ,אייריש קרים ומנת קצפת הגונה – לא הייתי יכולה לבקש יותר.