מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מופע הקסמים הפולני או השניצל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 ערב ראש השנה מתחיל אצלנו, אור למוצאי ערב ראש השנה הקודם. שאז מופקים הלקחים....

ערב ראש השנה מתחיל אצלנו, אור למוצאי ערב ראש השנה הקודם.
שאז מופקים הלקחים....
אמא שלי ממלמלת לעצמה ולמי שברדיוס קילומטר:'' שפעם הבאה די !!! זה!! מספיק!!! נגמר!! היא לא תעשה כלום...הנה גם גניה לא עושה... היא מזמינה קייטרינג מוכן... וכו' וכו'…….''
אנחנו כבר לא ממש מתרגשים מזה .
כל שנה מתייצבים אצל אמא שלי ואבא שלי (הידועים בכינוים סבא סבתא) כל הג'מעה: הילדים שלה,בני זוגם, הילדים של הילדים שלה, וכל מיני.
אין לי הסבר למה אנחנו עושים את זה לעצמנו.
אנחנו כבר מותנים למופע הקסמים הפולני, וכל שנה הוא מתקתק כמו שעון!
זה מתחיל בתכונה.(הכנות) שמתחילות הרבה לפני החג.
שולחן חג עם המפות והסכום,מוכן עוד מאוגוסט, גם השולחנצ'יק הקטן, לילדים (שכמובן אף פעם לא בשימוש כי הם לא עומדים במקום רגע, מסתובבים עם השניצל ביד..ואפרופו-'' דני נראה נורא רזה.. הוא אוכל כמו ציפור... בטח אין לו ברזל!!..תגידי הוא אוכל משהו א צ ל ך?'')
האמת? אז זהו, שדני באמת לא אוכל אצלי כל כך טוב. ואצלכם?
אמא שלי מבשלת מטעמים במשך שבועות, עושה קניות רק בשוק, ומסרבת בפולנית רהוטה לכל הצעת עזרה בטלפון מצידנו.
אבל ביום הגדול אחרי שאנחנו מתקבלים בסבר פנים יפות , אוי באמת.. לא הייתם צריכים... וגו', ונכנסים לסלון שלבש חג כבר מזמן ( וכבר מגרד לו מרוב מפות ...כל הוואזות בתפקיד,וכל זה עשו (לבד) סבאסבתא.
ולא אנחנו...כזכור...)
אנחנו נזכרים, מה גורם לנו לחזור ולהיות חלק מהפארסה, כל שנה מחדש.
ריחות מרק עוף וכיסונים, כבד קצוץ ורגל קרושה, וגפילטפיש (אולי מישהו אוהב…) צלי בשר ועוף בתנור, צימעס, אורז עם שקדים, ועוד ועוד ועוד ועוד. ומשהו קטן בשביל הילדים, השניצל!!! השניצל של אמא שלי, נוסחאת הפלא האחת והיחידה, ערש כל השניצלים, אין בילתו.
אני ניסיתי לעשות אותו כמה פעמים, אבל אצלי הם לא אכלו.
רק אצלה. אולי הילדים שלכם יאכלו.

אז במסגרת בקרת כפרות וחטאים, הכנה ליום כיפור, ובתור טובה אישית לכם, סיפתח לשנה החדשה, ככה, בקשיש …
להלן המתכון הסודי מהבוידעם, כדי שדני שלכם לא ייראה רע!

שניצלים, נוסחאת הפלא

3 שניצלים עבים!!!
ביצה
כף גדושה קמח
כפית חומץ פשוט
פפריקה
קורט אבקת שום
קורט כורכום (לצבע)
מלח
קורט פלפל לבן
הרבה פירורי לחם
שמן עמוק וחם

ההכנה
חותכים את חזות העוף לשניצלונים קטנים (כמו מק'נגטס של מק' דונלדס ירחם השם)
מבלבלים את הביצה החומץ והקמח לבלילה ללא גושים, בקערה עמוקה ומתבלים בכל התבלינים.
מקווצצים את השניצלונים בתוך הבלילה עד שיכוסו מכף רגל ועד ראש.
מפזרים ערמה נדיבה של פרורי לחם בצלחת עמוקה וטובלים את השניצלונים בפרורים כך שיכוסו ה י ט ב!!!! בציפוי פרורים אחיד.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה עמוקה. ונא לא לחסוך לי בשמן בדיוק הרגע.
בתאבון.