Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > משלוחים ואוכל מוכן> כתבת ביקורת על שרון & רנה ראש העין

שרון & רנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לצד הטארטלטים נפתחה קופסה עם שלגיות אמרטו (עוגיות ליקר שקדים), טראפלס ויסקי, שוקולד פאדג' ובראוניז. לא אכלתי את כולן רק מתוך נימוס..." אמיר נהרי חוגג את בואו של יום שישי בקונדיטוריה שרון&רנה שבראש העין

ביום שישי בצהריים נכנסתי לקונדיטוריה קטנה בראש העין בשם שרון&רנה. במרכז החלל ניצב שולחן גבוה מעץ ולאורך הקירות ישנם מקררים ומדפים עמוסים כל טוב. מאחורי הדלפק מסבירה לי בסבלנות אישה חביבה על העוגות המפתות, העוגיות הריחניות והממרחים הצבעוניים. האישה היא שרון, עורכת דין בעברה ואחת משתי בעלות הקונדיטוריה בהווה. לפני כמה שנים היא סגרה את משרד עורכי הדין שלה, השתלמה באסטלה (כיתת אומן לקונדיטוריה) ופתחה קונדיטוריה בראש העין. בשנת 2010 חברה אל רנה ויחד הן פתחו פטיסרי איכותי שקנה את שמו במהרה.

הקונדיטוריה החלבית של שרון&רנה ממוקמת באזור ההיי-טק המתפתח של ראש העין, אולם שלא ככל קונדיטוריה רגילה, בשרון&רנה מכינים בין היתר מאפים מתוקים, מלוחים, קישים, סלטים ואפילו דגים. את המגוון המכובד הזה מציע הפטיסרי ללקוחות פרטיים, לבתי עסק, לאירועים, לאולפני הקלטות, לסטים של סרטים ולאמנים, לפני ואחרי ההופעות. ואכן, כשנכנסתי למקום מצאתי את הצוות עסוק בהכנות קדחתניות לקראת הערב, לארוחה קלילה שתוגש לחברי להקה מוכרת ואנשי הבמה.

שרון ניאותה להוציא לי מנות נבחרות, שאוכל להתרשם. תחילה הוגש לי סלט ביצים פשוט ונהדר, אוורירי ונימוח, אשר בליווי לחם האגוזים שנאפה במקום הפך למושלם. לצדו הוגשה קערה עם צזיקי, אשר לטעמיו הטריים והרעננים קשה לומר לא. לאחר מכן הוצגה לפניי מנת סלט פסטה קר עם זיתים שחורים, אגוזים ובזיליקום, והסיבה היחידה שלא סיימתי אותו היא שהייתי להוט לטעום עוד ולא רציתי להתמלא. ואכן, במהרה הגיעו ממרח פסטו ריחני שעשוי כולו מבזיליקום וממרח עגבניות מיובשות, שניהם מיוצרים במקום. היה גם סלט פלפלים וברוקולי צבעוני עם שקדים וצימוקים שהיה מיוחד וטעים, אך המנה המנצחת לטעמי הייתה סלט של גזר מגורד, חמוציות, כוסברה למכביר ורוטב שלא הסכימו לומר לי כיצד הוא עשוי, גם אם רמזו שיש בו מעט מיונז ודבש. בכל זאת, הענקתי לו ציון עשר מתוך עשר.

עוד אני אוכל כיד המלך, ומהמטבח חומקת פנימה אישה ביישנית עם מטפחת על ראשה, הלא היא רנה. בדומה לשרון, גם היא הגיעה לתחום ממקצוע אחר, ורק לאחר תואר ראשון בקולנוע למדה קונדיטוריה באסטלה ואף לימדה שם תקופה. אז היא פגשה במקרה את שרון, כאמור הן ראו כי טוב ולמזלנו פתחו את שרון&רנה. בין ביס לביס הסבירו לי הבנות כי כל העוגות והעוגיות סביבי עשויות בעבודת יד מחומרים טבעיים וללא מייצבים מלאכותיים. האמת? מרגישים.

לקינוח הוגשו לי שני טארטלטים קטנים, האחד שופע במלית פרג עסיסי והשני במרנג לימון. הבצק פריך ואיכותי, עשוי מחמאה בלבד, והמילוי טעים ולא משתלט. לצד הטארטלטים נפתחה קופסה עם שלגיות אמרטו (עוגיות ליקר שקדים), טראפלס ויסקי, שוקולד פאדג' ובראוניז. לא אכלתי את כולן רק מתוך נימוס. הודיתי לשרון&רנה על הכנסת האורחים האדיבה, קניתי עוגת שמרים במילוי שוקולד חלבה, ואחרי יומיים הצטערתי שלא קניתי שתיים.