Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על סמילנסקי טאפאס בר באר שבע

סמילנסקי טאפאס בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחרי סוף שבוע בדרום, מגיע גיא סופר אל סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע: תפריט טאפאס רחב, תפריט אלכוהול עשיר, ערבי קונספט מיוחדים, עיצוב מושקע הכולל בר גדול וחדרונים פרטיים ובירה צוננת. זאת הייתה ארוחה נהדרת

שבת בערב, שעת דמדומים, ואנחנו חוזרים מהדרום הרחוק בתום טיול אחרון לפני שיתחיל להכביד עלינו חום הקיץ. מה טוב יותר מלשבור את הנהיגה עם משקה מרענן וארוחה טובה? מכשיר הג'י-פי-אס לוקח אותנו עד לרחוב סמילנסקי בבאר שבע, שם אנחנו חונים ופוסעים לאיטנו לאורך המדרכות המרוצפות, מביטים בבניינים העתיקים. האזור משופץ ויפה, ואנחנו מגיעים לסמילנסקי טאפאס בר. הכסאות בחוץ נראים מבטיחים, ובכל זאת אנחנו מחליטים להיכנס פנימה.

בסמילנסקי בר גדול ומושקע וחדרונים קטנים שמעניקים הרגשת פרטיות נעימה, ברקע מתנגנת מוזיקה שקטה. פנים הטאפאס בר, כמו הבתים בחוץ, מצוחצח ומושקע. השף והבעלים, יריב איתני, הקים פה את "אחוזת סמילנסקי" ומאוחר יותר שינה קונספט וקיצר את השם לסמילנסקי, שהיום, כאמור, מתמחה בטאפאסים.
פרט לתפריט הטאפאסים הרחב כמו גם לתפריט האלכוהול העשיר, עורכים כאן כל מני ערבים מיוחדים - הופעות, במות פתוחות, מוזיקת עולם ומה לא בעצם. החל מהקיץ יוגשו כאן גם עסקיות צהריים במחירים משתלמים. אנחנו בוחרים בשולחן צדדי, ומזמינים בירות צוננות תוך כדי עיון בתפריט.

רוב המנות של סמילנסקי מוצעות בגדלים של טאפאס או כמנה עיקרית, ואנחנו, כמובן, נצמדים למנות הקטנות יותר כדי לגוון ולדגום כמה שיותר.

כך אנחנו מתחילים בלחם הבית (16 ₪), שמגיע בדמותם של כמה סוגי לחמניות טריות וחמות, המוגשות עם טפנד עשיר ושמן זית/בלסמי. לידן אנחנו נהנים מקרפצ'יו פילה בקר (34 ₪) - כמות מכובדת של פילה פרוס היטב, מתובל בשמן זית איכותי וחומץ בלסמי טעים, עם עלי רוקט ושבבי פרמזן. זוהי מנת פתיחה מצוינת, כלל לא כבדה, שפותחת את התיאבון.

מנה נוספת שמפתיעה אותנו היא הריזוטו פטריות (39/89 ₪), עשירה בטעמי שמפיניון ופורצ'יני, מתובלת במחית כמהין, עם שמנת ופרמזן. הריזוטו עשוי בצורה מדויקת, מחמם את חלל הבטן ועדיין משאיר מקום לעוד.

בשלב זה אנחנו מחליטים שאם לא נגיע לעיקר ומהר, לא נגיע אליו לעולם. התפריט של סמילנסקי מציע כמה אפשרויות מעניינות, והפור נופל על שתיים בשריות: נתחוני סינטה (42/108 ₪)- מנת נתחים קטנים (או סטייק בגרסה הגדולה) מצופים בתבלינים ובעשבי תיבול וצרובים על הגריל, ברוטב יין אדום ובצלצלי שאלוט, ומוגשים לצד פירה רך ומענג.

המנה השנייה – פינצ'ו פילה (44 ₪) היא מנת נתחי פילה בריבת בצל ויין אדום. ככל שהמנות, לפחות לפי התיאור, נשמעות דומות, הן שונות לחלוטין מבחינת המרקם והטעם. לו היה עליי לבחור בין השתיים הייתי בוודאי מתקשה.

לקינוח אנחנו בוחרים בקרם ברולה בניחוח וניל (29 ₪) ובפאי פיסטוקים אפוי בתנור עם תערובת שכוללת גם פירות יער בציפוי שטרויזל (36 ₪). כצפוי, שניהם מצוינים, הברולה טעים ומדויק, ופאי הפיסטוקים אף מפתיע ובועט.

אחרי התאוששות איטית, אנחנו מוצאים את דרכנו החוצה אל הרחוב, שעכשיו כבר מואר בעשרות פנסים, שם ממתין לנו רכבנו הנאמן שלוקח אותנו בחזרה אל המרכז, לאחר סוף שבוע מרגש, מלא חוויות וארוחה אחת נהדרת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש