Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מתכוני שבועות מהמסעדות

מכינים שבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם הכי כיף לכם להכין פסטה בשמנת, אם המאכל האהוב עליכם הוא קיש פטריות וגבינה, אם אתם מתענגים על סלט קפרזה עם שמן זית, אם במסעדה אתם תמיד בוחרים בעוגת הגבינה – זה המקום בשבילכם. ריכזנו רשימת מתכונים מכובדת, תיהנו

מתאבן: גריסוני מקלות מלוחים באדיבות השף סהר רפאל למסעדת כרמים

רכיבים:
1 ק''ג קמח
1/2 כף סוכר
5 כפות שמרים יבשים
1/2 כף אורגאנו יבש או טרי
100 גר' חמאה ממוסת
כף מלח
2 כוסות (500 מ"ל) מי קרח
תוספות לבחירה:
זיתי טאסוס קצוצים
עגבניות מיובשות, קצוצות
עלי בזיליקום
לציפוי:
1 חלמון להברשה
מלח גס
2 כפיות צילי גרוס
4 כפות פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח למניעת היווצרות גושים). מוסיפים את הסוכר, את השמרים, את האורגאנו ואת החמאה, מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה). לשים במשך כ-7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה. מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים. מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צילי גרוס ופרמזן. מניחים להתפחה כ 30 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 17 דקות או עד שהמקלות משחימים.

מנה עיקרית: טרין גבינות וירקות קלויים באדיבות בר גיורא

רכיבים:
2 בטטות קטנות
2 זוקיני
חופן אגוזי מלך קלויים
חופן פיסטוקים קלויים
גליל גבינת עיזים
200 גרם גבינת שמנת
200 גרם גבינת פטה במליחות עדינה
2 שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
טימין

אופן ההכנה:
1. פורסים את הבטטות ואת הזוקיני לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מסדרים בתבנית אפיה ומפזרים עלי טימין מלמעלה. אופים בחום של 180 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות מוכנים. 2. מערבבים את כל הגבינות יחד עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השום, כף שמן זית ומעט מלח ופלפל. 3. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מרסקים את האגוזים והפיסטוקים ומניחים בתחתית התבנית בשכבה דקה. מניחים מחצית מכמות הגבינות בתבנית ומעליה מסדרים את פרוסות הזוקיני. מוסיפים את יתרת התערובת ומסיימים בסידור של פרוסות הבטטה. 4.עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים להתייצבות. להגשה הופכים את התבנית ומוציאים את הטרין, פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ מגישים עם לחם כפרי טוב וממרח פסטו ליד.

ולקינוח: מוס יוגורט פרג באדיבות סוויט ארטס

רכיבים:
200 גר' יוגורט עזים פרג
40 גר' אבקת סוכר
5 גרם ג'לטין
250 גר' שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מרככים את הג'לטין ב-35 גר' מים, מקציפים את השמנת המתוקה ושומרים בקירור. מערבבים את היוגורט ואבקת הסוכר, ממיסים את הג'לטין במיקרוגל לשניות ספורות בלבד ומערבבים יחד עם היוגורט ואבקת הסוכר. מקפלים בעדינות את השמנת המתוקה יחד עם תערובת היוגורט ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית ויוצקים לכוסות. מצננים היטב.
לציפוי: מחממים שמנת עד לרתיחה ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים עד קבלת מרקם הומוגני, מניחים בצד ומקררים מעט. יוצקים ציפוי דק על גבי המוס.

קישור למתכונם נוספים בתחתית העמוד, ושיהיה לכם חג שמח.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש