מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על בר דבלין ירושלים

דבלין ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יעקב אלברט מגלה גם את סניף דבלין ירושלים: פאב אירי אמתי עם אווירה ביתית, מוסיקה חיה וקהל מגוון. מגוון הבירות האדיר שבברזים מטופל היטב ובמקצועיות, הוויסקי מקבל מקום של כבוד, וליד האלכוהול גם אוכל מתאים

סניף דבלין ירושלים ממוקם במרכז העיר בין הרחוב הלל לשמאי. דלת העץ הכבדה מבהירה כבר בכניסה שאין מדובר בעוד פאב רגיל, אלא שקסם מסוים מסתתר מאחוריה. זהו הסניף השלישי אחרי אחיו הוותיקים שבהרצליה וברחובות, ובקרוב הוא עומד לחגוג חמש שנים להיווסדו בשלל אירועים מיוחדים.

דבלין ירושלים פתוח בכל יום (361 ימים בשנה, למעט יום כיפור, תשעה באב, יום הזיכרון ויום השואה) מחמש אחר הצהריים ועד לשעות הקטנות של הלילה, מתוך שאיפה להיות פאב זמין ונגיש, בית שני.

עיצוב החלל של הסניף הירושלמי מרשים ביותר, הריהוט כולו עשוי מעץ מלא וכבד, החל מהכיסאות חסרי המשענת דרך השולחנות ועד לבר באורך עשרים המטרים. למעט העובדה שלא נוהגים להשליך כאן קליפות בוטנים על הרצפה, נראה דבלין ירושלים כפאב אירי לחלוטין.

הקהל שפוקד את הבר הוא מגוון ומשקף את הרב גוניות של אוכלוסיית העיר. צעירים שעומדים בהגבלת הכניסה לגיל 22, מבוגרים בני שישים ומעלה, סטודנטים, עובדי שגרירות, קבועים שבאים כמעט בכל יום ולהם שמור מקום, תיירים מחו"ל ואורחים שמגיעים במיוחד מחוץ לירושלים.

כמו בפאב אירי, האווירה בדבלין ירושלים היא אחד המשתנים החשובים במשוואה מלבד הבירה עצמה, וגם בפן זה לא נשרמה אכזבה. בכל יום, בשעות 17:00-20:00, מתנגנת מוזיקה אירית. בסופי שבוע הופכת האווירה תוססת יותר, ובימי שני ישנן הופעות חיות. אנחנו שמענו את להקת "אבן ירושלמית" – להקה מקומית שמציגה חומר מקורי וקאברים מצוינים: החל מיצחק קלפטר, דרך אריק קלפטון ועד פינק פלויד.

הבירה של דבלין זוכה לטיפול מיוחד, וזה הרבה בהתחשב בכך שמוגשים כאן 19 סוגים מהחבית. שלא כמו במקומות אחרים שבהם לרוב מונחות החביות תחת הדלפק, בדבלין ישנו חדר קירור מיוחד שבו שוכנות החביות בטמפרטורה של 14 מעלות. משם הן עוברות דרך מצנן שמביא אותן לטמפרטורה של 4-9 מעלות, ודרך צינורות תת-רצפתיים מגיעה הבירה אל הברזים. כל המערכת עוברת טיפול וניקוי אחת לשבוע על מנת למנוע היווצרות משקעים וטעמי לוואי בדרך. בשעות 17:00-20:00 יש Happy Hour - סיבה מצוינת להזמין ליטר בירה במחיר של חצי.

מלבד הבירות מהחבית מציע דבלין גם כ-50 סוגי בירה בבקבוקים מכל העולם. בסך הכול יש כאן למעלה מ-300 סוגי אלכוהול, כשמחלקת הוויסקי בהחלט לא מביישת, עם ייצוג הולם לכל הסוגים: אירי, קנדי, מעושן מהאי איילה, הלו לנדס ועוד היד נטויה.

האוכל של דבלין מתאים עצמו לבירה: מטוגנים, בשרים על הגריל ועל הפלנצ'ה ואפילו טוסטים מיוחדים. נגיסי עוף המכונים גם שניצלונים מצופים בבלילת בירה, מטוגנים עד פריכות ומלווים בצ'יפס דקיקים – כל זה נהדר לצד בירה קרה.

מנה מוצלחת נוספת היא מנת הפוטטו צ'יפס: רבעי תפודים קטנים על קליפתם, אשר זוכים לתיבול סודי ומעט פיקנטי, כשהטיגון מותיר אותם פריכים מן החוץ ונימוחים מפנים, כמה פשוט, ככה ממכר.

וההמבורגר של דבלין - לחמנייה טרייה, שלל ירקות חתוכים ושוב אותם הצ'יפס הדקיקים הזכורים לטובה ממנת השניצלונים. הקציצה עשויה בדרגת מדיום, בדיוק כפי שביקשנו, והלחמנייה הטרייה סופחת אליה את מיצי הבשר.

דבלין ירושלים מציע חוויה אירית-אותנטית סוחפת ושמחה עם השקעה גדולה בפרטים הקטנים.