מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על שטרן 1 פלורנטין תל אביב

שטרן 1


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מסוג המקומות שנותנים לך להרגיש כמו בבר שכונתי, ביתי, אבל בלי לעשות לעצמו הנחות כשזה מגיע למקצועיות ולאנינות של העושים במלאכה..." אדם בר בבר שטרן 1 – 24 ברזי בירה, 150 סוגים של בירה מבקבוק והמון נקניקיות

את החלום שלי להקים מבשלה ביתית לבירה זנחתי לאנחות ביום שבו הבנתי (לאחר תחקירים מעמיקים) שאת רוב היום אבלה בשטיפה ובחיטוי של מיכלים ובקבוקים, ולא בטעימות של ביטר, אייל ולאגר מבוקר ועד ערב. מאז שוויתרתי בכאב לב על חלומי, קמו בישראל מבשלות ביתיות כפטריות אחרי הגשם, וכשאני שותה מתוצרתן (הטובה בדרך כלל) אני מתמלא קנאה בכל אלו שהתגברו על מועקת הסטריליזציה, והצליחו לייצר במו ידיהם מיץ חיטים זהוב.

ידידי נ., שבדרך כלל לא ממהר לצאת מהבית בערב, היה הפעם קואופרטיבי במיוחד. אולי ההבטחה ל- 24 ברזי בירה, ואולי העובדה שבאותו יום נוקב נ. ככברה בקופת חולים, ושאבו ממנו יותר דם ממה שחשב שיש לו בכלל, היא שהפכה אותו נוח כל כך להשפעה.

לשטרן 1 הגענו מוקדם. אני אוהב להגיע מוקדם, לתפוס מקום על הבר ולראות איך הערב מתפתח, להרגיש את הנינוחות מתפשטת. בשטרן 1 הנינוחות משתלטת עליך עוד לפני שסיימת את הבירה הראשונה. הוא מסוג המקומות שנותנים לך להרגיש כמו בבר שכונתי, ביתי, אבל בלי לעשות לעצמו הנחות כשזה מגיע למקצועיות ולאנינות של העושים במלאכה. כדי להעמיד תפריט בירות עם 24 ברזים ו-150 סוגים של בירה מבקבוק, לשבור את הראש עם עשרות ספקים, ולנהל מעקבים מסובכים כדי להבטיח את הטריות של כולן – צריך לאהוב מאד את מה שאתה עושה.

כדי לעשות לעצמם ולנו סדר, מחולק התפריט לראשי פרקים כמו "בירות מנזרים", "בירות בוטיק ישראליות", "צ'כיה", "גרמניה", "ארה"ב", "בלגיה", "אוסטריה". כשלכל ראש פרק שכזה יכולים להיות עוד סיווגי משנה. בחזית הוויסקי המצב דומה, כשגם שם מסווגים 110 סוגי הוויסקי לפי ארצות המוצא וקטגוריות משנה.

קיבלנו החלטה אסטרטגית להתמקד בבירות חיטה גרמניות, ויצאנו לדרך. בירות חיטה הן בדרך כלל בגוון עכור ולפחות אצלי נותנות תחושה אסוציאטיבית כאילו אני שותה לחם. ואם אתם תמהים – אז רק תדעו שזה טוב, אפילו מצוין. ורק כדי לסבר את האוזן – בשטרן יש נציגות מכובדת של 6 בירות חיטה גרמניות בבקבוק, ועוד 2 מהחבית!

כדי לדרבן את השתייה, נפנינו לתפריט המזון: התפריט מתבסס על השרקוטייה אלן טלמור. טלמור מייצר "דיזיינר-נקניקיות" לנבחרת מצומצמת של מסעדות, נקניקיות שיגרמו לכם לשכוח את כל מה שידעתם עד היום על נקניקיות. יצירתיות, איכותיות, מפתיעות ומענגות. אני בחרתי ב"טולוז מונאמור" – נקניקיית חזיר עם קוביות פיקורינו ובצל ירוק. הפיקורינו והבצל הירוק, טעמים דומיננטיים בדרך כלל, מגיעים במופע מעודן, שלא גונב את ההצגה מהבשר, ובכל זאת מורגש.

נ. בחר בנקניקיית 'פורסט גאמפ' – בשר עגל עם חזיר, מתובלת בשמפיניון, שום ופטרוזיליה. הנקניקיות מוגשות עם תוספות לבחירה כגון צ'יפס, הום פרייז, שוקרוט, ירקות מהפלאנצ'ה וטבעות בצל. בקיצור, את הבירה האהובה עליכם אפשר ללוות כאן עם אוכל בירה קלאסי. ככל שהערב מתפתח והבירה זורמת, שטרן 1 מתמלא ומפלס השמחה עולה.

או אז שמתי לב לעוד שתי תופעות מבורכות – בשטרן אפשר לנהל שיחה, כי הווליום לא מנסה לייצר לך אחוזי נכות על סעיף חירשות, ושמדובר באחד הברים הבודדים שאוכף את איסור העישון. הרפתקת שתייה עם אוכל מצוין, שמאפשרת גם לנהל שיחה ולנשום אוויר נקי – לכאן אני חוזר. בטוח.