Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על סינטה בר חיפה

סינטה בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מהקומה השנייה של הביסטרו סינטה בר, מחלון הזכוכית הצופה אל הרחוב, מתגלות שדרות מוריה ומציגות אורבניות חיפאית במלוא תפארתה. סינטה בר, ביסטרו-בר אסתטי בחיפה, מציג תפריט בשרים, דגים ופירות ים משובח ומהוקצע

מהקומה השנייה של הביסטרו סינטה בר, מחלון הזכוכית הצופה אל הרחוב, מתגלות שדרות מוריה ומציגות אורבניות חיפאית במלוא תפארתה.

סינטה בר, ביסטרו-בר אסתטי בחיפה, קיים כבר שמונה שנים, וכיאה לוותק שלו, הוא מכתיב סדר יום חדש בעיר בכל מה שנוגע למצוינות באירוח. שכן היא ניכרת בכל פרט – החל מהעיצוב האלגנטי והמוקפד, דרך המנות היצירתיות והנועזות שמורכבות מהבשר הטוב ביותר, וכלה בתפריט אלכוהול מגוון המותאם לכל מנה ומנה בתפריט.

סינטה בר פתוח בכל ימות השבוע עד אחרון הלקוחות, ובשישי-שבת מומלץ בחום לשמור את מקומכם מראש. בצהריים מוגשות כאן ארוחות עסקיות, לאורך כל היום – דילים לסטודנטים, ולטיפוסים הביתיים – טייק אווי מסינטה אקפרס הסמוכה.

ארוחה טובה בסינטה בר מתחילה עם גרין פוסט – קוקטייל על בסיס שנאפס תפוחים וקינמון – הוא בוודאות יפתח לכם את התיאבון, אף על פי שמומלץ להגיע רעבים כבר מהבית. נהנינו ובכל זאת ניסינו גם את קוקטייל היום שהיה על בסיס ג'ין, לימון ונענע, וגם הוא ביצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר.

מבין הראשונות המומלצות של סינטה בר ניסינו אחת מיוחדת של פסטייה עגל בסילאן, אגוזים, קרם לימון וטחינת שקדים אורגנית ועוד אחת של קרפצ'יו סינטה מעושן ומעודן במלח, חרדל ותירוש ענבים, ולצדו מטבל לימון כבוש ושבבי פרמזן. שתינו ליד אלו יין מירון אדום מעקצץ וארומתי מבציר 2007 ונאנחנו מעונג, נשענים אחור על כיסאותינו.

ואז עברנו לעיקריות. התפריט של סינטה בר שופע מנות בשרים, דגים ופירות ים, וחלק מכובד ממנו מוקדש לביפבורגרים במגוון סוגים ותצורות. בתפריט הספיישלים מצאתי לי תבשיל זנב שור בעל טעמים עשירים עם אטריות פפרדלה שבושלו ארוכות בציר ירקות, בשר ויין – המרקם היה קדירתי ויחד עם זאת קליל ואוורירי, ואני נהניתי מכל טעימה. עוד התגלה בתפארתו סטייק אנטרקוט מדיום-וול (לבחירתנו) בתוספת הום-פרייז עם חמאה וצ'ילי. נרשמו קולות הנאה, גרגרנות וחיוכים מלאי פה.

את הקינוחים של סינטה בר מכינה הקונדיטורית של המקום, ואת המקום הראשון חולקים שניים מהם: קונוס ממולא מלבי עם פיסטוקים ורוטב חמצמץ ומסקרפונה עם שכבות שקדים ותותים. לא הוכרע המנצח, למעט החיך שלנו, שניצחה בכל טעימה.

סינטה בר בחיפה היא ביסטרו אורבני מצוין, ככל הנראה הטוב בחיפה. העיצוב, רכיבי התפריט, האלכוהול והערב המדויק בכללותו הופכים את החוויה לעונג צרוף.