מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על תחרות שפים צעירים במסדר אבירי הגריל

תחרות השפים הצעירים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אורית איציק מדווחת מתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל, שנערכה בבית הספר תדמור שבהרצליה. הזוכה המאושרת – איילה ויצגול – תייצג את ישראל בתחרות הבין לאומית שתיערך השנה בטורקיה, אבל רק אחרי תקופת הכשרה ארוכה

ארגון מסדר אבירי הגריל ונגזרתו - הקרן לעידוד הקולינריה - לקחו על עצמם את קידום הקולינריה הגבוהה בארץ דרך טיפוח שפים צעירים, פעילויות להעמקת המודעות לנושאי גסטרונומיה ודבקות במטרה חשובה: קידום הפריפריה ותמיכה בה.

בתחרות שנערכה בשבוע שעבר בבית הספר תדמור שבהרצליה, עמלה במטבח חבורה לא קטנה של שפים צעירים (עד גיל 27). הם טרחו מעל להבות בוערות, ניקו ירקות ופילטו דגים בידיים חוששות, אפו, הבעירו וקישטו את המנות שיתחרו בשמם על כרטיס הכניסה למסדר אבירי הגריל. היה עליהם לעמוד בתקנון תחרות מחמיר, להשתמש במרכיבי התיבה השחורה, שלא היו ידועים להם מראש, ואת הכול הם עשו בידיים מעט רועדות, ובעיניהם מבט צעיר וחושש.

החדר שליד המטבח הגדול של בית הספר תדמור, שבימים כתיקונם הוא הספרייה, הריח ביום התחרות כמסעדה שמוגשים בה מאכלים מצוינים ויין טוב. סביב לשולחנות עגולים ישבה הגוורדיה המכובדת של הקולינריה הישראלית, שכללה את השמות הגדולים ועוד כמה: מאיר אדוני, אייל לביא, אבי ביטון, יואב בר, צ'ארלי פדידה, חי שוורץ, אייל קישוני, ג'קי חזן ועוד ועוד. בדומה למתחרים הצעירים, גם לשפים הגדולים לא היה קל. הם היו צריכים לטעום מעל ל-200 מנות, ולהתרכז בכל אחת מהן היטב-היטב. היה עליהם להחליט על פי קריטריונים של פרזנטציה, מקוריות וטעם כמה נקודות מגיעות לכל מנה. הם בחנו בקפידה כל רכיב, החוו דעה על אופן הנחת הדג על הצלחת, ספרו יחד את כל עשבי התיבול שנכללו במאכלים שהוגשו לצלחתם.

ללא רחם הם ביקרו את המנות שלא התאימו ברמתן לדרישות, מתוך נחישות במטרה - למצוא שף צעיר שייצג באופן הולם, ולא פחות מכך, את סניף ישראל של מסדר אבירי הגריל בתחרות העולמית. השנה היא תיערך, מכל המקומות, בטורקיה. אל חשש, השפים הגדולים של מסדר אבירי הגריל ידעו לזהות מנה טובה כשהיא הובאה לפניהם.

שלושת הזוכים במקומות הראשונים הוכרזו בסופו של היום רווי המתח והטעמים. למקום השלישי הגיע אבי ברזילי ממסעדת אדורה. אל המקום השני העפיל אמרי בריל מרוקח 73. ובמקום הראשון – הפתעה, הפתעה – איילה ויצגול מהמסעדה גריל בר שבאילת.

מספירת הקולות עלה שהמנות שהכינה השפית הצעירה קיבלו מספר נקודות רב בהרבה לעומת המנות של שאר המתמודדים. זכייה בכל אחד מהמקומות הראשונים בתחרות המכובדת מקנה כבוד גדול למסעדות שבהן הם עובדים, והדבר נכון פי אלף מונים כשמדובר במסעדה שהמרחק בינה לבין רשימת מסעדות העילית בארץ הוא רב כמו המרחק בין אילת לתל אביב. ועוד עובדה קטנה שכמעט ולא הוזכרה – המדובר בשפית ולא בשף. תחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל הוכחה כתחרות שמקדמת פריפריה גיאוגרפית ומגדרית על בסיס מצוינות קולינרית. השנה יכולים אבירי הגריל לומר בפה מלא כי הטוב ניצח, הטובה ניצחה.