Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית קפה שוקולטה ראש פינה

שוקולטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן... זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו..." אורלי פרש-אזולאי ובן הזוג, שוקולטה, ראש פינה

הילדים יצאו לחופש שבועיים לפני פסח. בשבועיים האלו הם ישנו, אכלו, רבו ובעיקר השתעממו, ואני הייתי צריכה להכין, להפריד ולשעשע. כך יצא שלקראת סוף השבוע הודעתי לבן זוגי שאני לוקחת חופש ביום שישי. החלטתי לנסוע, ולא שינה לי לאן. הוא דווקא הבריק עם הצעה שהתבררה מאוחר יותר כגאונית - יום כיף זוגי בראש פינה. הטלתי עליו את האחריות ללא ציפיות, אבל הוא דווקא התייחס לעניין ברצינות.

אחרי נסיעה שקטה, נטולת ילדים ורוויית נופים מדהימים, הגענו לראש פינה. שם, ברחוב הראשונים, באתר השחזור בין גלריות שונות ומבנים עתיקים, המספרים את תולדות המקום, היא נחבאת - שוקולטה. שוקולטה היא בית קפה עשוי אבן שסיפור היסטורי מרתק שוכן בין קירותיו. את המבנה בנה הברון אדמונד דה רוטשילד בשנות ה-80 של המאה ה-19 כשחלקו העליון שימש כמקום מגוריו של המורה העברי הראשון בגליל- פרופ' מר. לפני קום המדינה גרו בחלקו התחתון של המבנה ילדים עזובים.

המבנה העתיק עוטה היום אווירה וטעם נפלאים של מטבח כפרי חלבי, ארוחות בוקר עשירות, מעדני שוקולד, מאפים ופרלינים המיוצרים במקום על ידי שוקולטייר מומחה ובר משקאות עשיר. בשוקולטה מתקיימות סדנאות שוקולד לקבוצות (בתיאום מראש) ואירועים מיוחדים, והוא פתוח בכל ימות השבוע -משעות הבוקר ועד השעות המתוקות של הלילה. בשוקולטה נערך גם ליין הופעות של יוצרים ישראליים בכל יום חמישי, אז מתמלא המקום באנשים שבאים ליהנות מאוכל טעים ומאווירה חמה ומתוקה במיוחד. בסופי שבוע רצוי להזמין מקומות מראש.

חיוך של רוגע נסוך על פניי בזמן שארוחת הבוקר המפנקת של שוקולטה הוגשה לשולחננו. ארוחת בוקר עשירה, עשויה חומרי גלם גליליים טריים: סלט ירקות ענק מערוגת הגינה, אומלט עשיר בעשבי תיבול, בצל ופטריות ועוד אחד נטול הכול לבן הזוג הבררן. בפלטה מהודרת הונחו צלוחיות ועליהן עגבניות שרי מתובלות בפסטו, סלט מפטריות טריות, חצילים קלויים, גמבה קלויה וממולאת בגבינות עיזים משובחות, גבינות רכות וקשות מסוגים שונים ולבנה משובחת. לצד הפלטה הוגשו שני סוגי לחמים שיצאו מהתנור באותם רגעים ממש והדיפו ריח לחם טרי. בפלטת עץ נפרדת הגיעה ריבה ביתית, ממרח שוקולד ביתי עשיר ופאדג' שוקולד שנאפה גם הוא במקום. הדילמה הייתה קשה- הלב אמר להתחיל היישר מהמתוק, אבל ההיגיון אמר לחכות אתו לסוף. אז אני פעלתי עם הלב, ובן זוגי עם ההיגיון. לא הופתעתי.

התענגנו על ארוחת הבוקר המפנקת הזו בבוקר יום שישי והתפעמנו מהאווירה המיוחדת של שוקולטה. תוך הארוחה פזלנו לעבר מקרר הפרלינים, יודעים מבלי לומר שזה יהיה היעד הבא. בסיום הארוחה ניגשנו יד ביד אל ויטרינת הפרלינים, המומים ממגוון הסוגים, הצבעים והצורות. לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן. יחד עם קפה הפוך איכותי חלקנו כל פרלין ופרלין. זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו.

אחרי הפינוקים מבית שוקולטה וטיול באזור ראש פינה הקסומה, הצלחתי לחזור בכוחות מחודשים לילדים בחופשת הפסח.