Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת בק ירושלים

בק ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת... היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום..." יעל ברקוביץ', שעת צהריים, בק הירושלמית

בשבוע שעבר פגשתי את ידידי דניאל לצהריים. הוא מהנדס תוכנה עסוק שעובד בהר החוצבים ותמיד מנסה לשדל אותי לבוא לבקר במקום עבודתו. בשבוע שעבר נעתרתי, ונפגשנו במסעדת בק רחבת הידיים שממוקמת בתוך בניין בק למדע בעל העיצוב המרשים. למסעדת בק שני חלקים: בית קפה חלבי המציע פסטות ברוטב שמנת או עגבניות, פיצות, דגים, קישים ומאפי פילו, מגוון סלטים ותוספות בריאות כגון כוסמת ואורז מלא. החלק השני והנפרד של בק מתמחה בבשרים: חלקה זה של המסעדה גדול יותר, ומציע מגוון רחב של מנות בשריות משתנות, תוספות חמות וסלטים – כך שכולם מוצאים את מה שהם אוהבים, ואף אחד לא נשאר רעב.

מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת. בעבור אותו הסכום ניתן לקבל גם מנה חלבית עיקרית, מרק ותוספות בבית הקפה החלבי. היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום, כך שאף על פי שמדובר במסעדה שמכילה מגוון וכמויות גדולות, תחושת הביתיות נשמרת.

אנחנו הגענו בשעת צהריים, בהפסקה של דניאל. בק הייתה מלאה, בעיקר באנשי הייטק שתגית ענודה לדש חולצתם, אך לא עמוסה מדי, שכן חלק מהאנשים לוקחים את האוכל ארוז בחזרה למשרד. אנחנו נכנסנו למסעדה הבשרית, לקחנו מגשים והתחלנו להעמיס. למנה עיקרית היינו יכולים לבחור באותו יום בין שניצל, קציצות עוף, קציצות בקר, עוף בגריל, מוסקה, כנפי עוף בסגנון סיני או קובה וממולאים; או בבשר שנצלה ברגע ההזמנה על הגריל: שווארמה, חזה עוף, קבבים וכדומה.

החלטתי, בהמלצת דניאל, ללכת על קציצות, בעוד הוא בחר בכרעיים של עוף בגריל. התוספות שעמדו לרשותנו באותו יום כללו, בין השאר, תפוחי אדמה קטנים בתנור, פתיתים עם ירקות מוקפצים, גזר, במיה, אורז לבן ואדום וצ'יפס, כמובן. הסלטים - וספק אם אני זוכרת את כל מה שהיה שם - כללו סלט תפוחי אדמה במיונז, סלט ירקות, חומוס, טחינה, סלטי סלק חסה וכרוב, וגם סלט גזר. אנחנו העמסנו. מרק היום היה מרק בצל, נהנינו גם ממנו.

עם המגשים העמוסים יצאנו למרפסת – אותה המרפסת המשותפת לשני החלקים של מסעדת בק, שבה אפשר להיפגש עם קולגות שבחרו בחלבית, לאכול בצוותא וליהנות מאויר ההרים. המרפסת של בק, כמו הבניין כולו, מרשימה מאד בחזותה, מעוטרת בעמודים בסגנון הלניסטי, וניתן להשקיף ממנה על נוף יפה של שכונת סנהדריה מימין, שם הבחנתי בבנות בית הספר החרדי שבדיוק באותו זמן יצאו להפסקה בתלבושתן האחידה, ושיחקו בחצר. משמאל ניתן להשקיף על שכונת רמת שלמה, שבמרכזה ניצב בולט וברור הבית הקרוי "770", שבנוי בצורת ביתו של הרבי בברוקלין ומצופה באבנים אדומות כמותו. אנחנו תפסנו שולחן עם נוף טוב, והתחלנו לאכול.

מרק הבצל היה סמיך וטעים, וניכר שבושל במקום על בסיס ירקות טריים ולא על בסיס אבקה. הקציצות שלי הכילו תערובת תבלינים ועשבי תיבול שהפכו אותן לביתיות וטעימות מאוד. כרע העוף של דניאל הייתה עסיסית, מתובלת היטב וטעימה גם היא. הוא בחר בתוספת של אורז לבן ומעליו במיה ברוטב עגבניות, שטריותה הורגשה. אני הלכתי על פחמימות: אטריות עם ירקות מוקפצים ותפוחי אדמה בתנור, שנאפו בתיבול של שומשום וטימין והיו מצוינים. לצדם בחרנו בסלט ירקות פשוט וטרי שהורכב מעגבניות וממלפפונים, סלט סלק, חומוס טוב וסלט כרוב עם מיונז. אחרי שסיימנו, נשארנו עוד לשבת במרפסת היפה, לפטפט ולעכל.

בימי שישי בבוקר מוכרת בק אוכל לצריכה ביתית – עם דגש על חמישה סוגי קובה ועל מאכלים אותנטיים מהמטבח המזרחי כמו חמין עירקי ומאכלים כורדיים ממולאים לצד מאכלים מהמטבח האשכנזי - גפילטע פיש וקוגלים. בק פתוחה גם לאירועים קטנים כמו חגיגות בר מצווה ושבע ברכות. במסעדת בק משולבים גם עובדים בעלי מוגבלויות, שנראה שהאווירה ביניהם, כמו גם היחס לסועדים, הם לבביים ונעימים מאוד. לסיכום, לא מדובר במנות גורמה, אלא באוכל טעים, ביתי ובאיכות טובה, שמוגש ברוחב לב ובמחיר שווה לכל נפש.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה