מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על זאייצ'יק תל אביב

זאייצ'יק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זאייצ'יק פירושו ארנבת קטנה ברוסית, וזהו גם שמו של הבר השכונתי הביתי והחמים בנחלת בנימין פינת מונטיפיורי, תל אביב. הכי מעניין להגיע ביום רביעי – אז מוזמנים הלקוחות להיות ברמנים לערב אחד – מה בא לכם להכין?

אם חשקה נפשכם במגה-בר, כזה שאפשר למצוא בו כל בירה או ויסקי אפשריים, לא הגעתם למקום הנכון. לעומת זאת, אם אווירה ביתית, חמימה, צעירה וחייכנית עושה לכם את זה, ואם משמח אתכם שבעל הבית מכיר את שמכם, כמו גם את שמות שאר האנשים על הבר, הרי שהגעתם למקום הנכון. זאייצ'יק, מתברר, פירושו ברוסית ארנבת קטנה. אבל לא רק. זה גם שמו של הפאב השכונתי הקטן והמקסים בנחלת בנימין פינת מונטפיורי, שבו תמצאו תמיד פנים מחייכות.

כשנכנסתי עם זוגתי לזאייצ'יק, מיד הבנו שנחזור. כמה אנשים ישובים על הבר, מפטפטים עם הברמן כאילו הוא חברם הטוב ביותר. בקומה למעלה חוגגים יום הולדת לאושיית תקשורת, הוא וחבריו פוקדים את המקום תדיר. המוזיקה נעימה, זורמת ומוסיפה לאווירה הנעימה במקום. התיישבנו על הבר של זאייצ'יק והצצנו בתפריט. הבחנתי בכך שחלק מהקוקטיילים מעוטרים בציור של ארנבת – אלו הם קוקטיילים פרי המצאתם של עמרי ואיתמר, הבעלים המנוסים של הפאב. הם נראו ייחודיים ולכן פתחנו את הערב בשניים מהם: ג'ינה בזיל – מרענן ומתקתק של ג'ין ובזיליקום, ופיץ' בבל שמפיין המורכב מקאווה, קמפרי ושנפס אפרסק. שניהם נפלאים ומעידים על הניסיון הרב של הבעלים בתחום.

בשביל הגיוון, מציעים בזאייצ'יק בכל יום פעילות אחרת. כך, יש ערב שבו מוצעת בירה ללא תחתית ובערב אחר מתנגנת רק מוסיקת בלוז ברקע, לעתים קרובות בהופעה חיה. אבל הערב המאתגר מכולם הוא ערב יום רביעי. בזאייצ'יק קוראים לו 'ערב חברים מברמנים', והרעיון גאוני: כל אחד, אבל ממש כל אחד, יכול לעמוד מאחורי הבר, להכין קוקטיילים, למזוג בירה ולהיות ברמן לערב אחד (בתיאום מראש, כמובן). אני לא מכיר עוד מקום שבו מרשים הבעלים ללקוחות לא מנוסים להיכנס לקודש הקודשים, המקום שבו נמצאים הבקבוקים היקרים.

הקוקטיילים הטעימים סייעו לנו בהגברת התיאבון ותחילה הזמנו נאצ'וס עם מטבל פיקנטי וזיתים. הנאצ'וס גרם לי לתחושת יובש קלה, אז מיד הזמנתי בירה לף בראון בבקבוק. הרגשת ההקלה הייתה מיידית. בזמן שחיסלנו את הנאצ'וס, תוך שיחה ערנית עם בחור מעניין לצדנו שהתגלה כירון אזולאי, השף של הבייקרי 29 וחבר קרוב של עמרי ואיתמר, הזמנו שני סוגי טוסטים מהמצאי של המטבח. האחד - טוסט גבינת גאודה ופסטו, חמים וטעים. השני - טוסט כתף בקר, גאודה ובדיעבד התברר שגם הרבה סחוג. עמרי הבחין בפניי המאדימות והתנצל בחיוך מובך. אני דווקא נהניתי.

בימי שישי נפתח זאייצ'יק לקהל הרחב כבר בשעות הצהריים המוקדמות. בקיץ הקרוב מתכננים לפתוח כאן מרפסת עץ בקומה העליונה, כזו שתשקיף על הרחוב השקט והנעים על בירה קרה באוויר הלילה התל אביבי. לאור החוויה הראשונה שלי בזאיצ'יק, אני בטוח שאשב במרפסת הזו הרבה הקיץ הזה.