Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ג'קו מאכלי ים חיפה

ג'קו מאכלי ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אורלי פרש-אזולאי לוקחת את החמות חובבת הז'אנר לאחת ממסעדות הרשת ג'קו מאכלי ים, הממוקמת ברחוב מוריה בחיפה. כאן הן נזכרות שדגים ופירות ים הם האלטרנטיבה הבריאה, העשירה והאנרגטית, ולא פחות מכך – טעימה וארומתית

לקחתי את חמותי שתחיה לאכול מאכלי ים – הפייבוריט שלה. עלינו לרחוב מוריה בכרמל, שם שוכנת מסעדת הדגים ופירות הים הטובה בעיר - ג'קו מאכלי ים.

מסעדת ג'קו מאכלי ים היא חלק מהרשת הקרויה על שם בעליה ג'קו אללוף. היא החלה את דרכה לפני שלושים שנים עם מסעדה אחת בשוק התורכים בעיר התחתית בחיפה. כיום את הסניף הכרמלי מנהלת הבת הצעירה של ג'קו ואחד מנכדיו. הם אנשים חמים שהעניין בדמם – יחד הם מעניקים לאורחים תחושה ביתית ואף תורמים רבות לקהילה באמצעות תרומת דגים בחגים, בליווי אהבה, אכפתיות, צניעות ואהבת אדם.

מסעדת ג'קו פירות ים מציעה מנות מצוינות של דגים טריים, אווירה נעימה ומחירים שווים לכל נפש. בתפריט, כיאה למסעדת דגים מובילה בתחומה, תמצאו מנות כמו שרימפס במבחר רטבים, סרטנים כחולים בשום ובחמאה, פסטת פירות ים, דגים אפויים, מטוגנים ועוד.

גם אוכלי הבשר אינם מקופחים במסעדת ג'קו מאכלי ים, והם יכולים ליהנות מפרגית על האש, מקבב או מאנטרקוט. גם כאן, כמו בשאר סניפי הרשת, יוגשו לכם המנות בליווי מגוון רחב של סלטים טריים וטעימים. בנוסף, משלוחי דגים טריים מגיעים לצריכה פרטית כמעט בכל הארץ הישר מהחנות של המסעדה, הממוקמת בעיר.

החמות ואני התיישבנו, ומיד נפרשו על שולחננו מבחר עשיר מאד של סלטים טריים וצבעוניים: כרוב, חמוצים, טאבולה, סלק, חצילים, ירקות, גזר, טחינה, איקרא, דג מלוח וחומוס ביתי סמיך ועשיר.

למנה ראשונה החלטנו לחלוק מנת שיפודי שרימפס בגריל ברוטב שום, חמאה ויין לבן. על הצלחת הונחו שני שיפודים גדולים, ועליהם סודרו בזה אחר זה שרימפס טריים ומבריקים מחמאה, ניחוח שום ויין אפפו את כל הסביבה. אל השיפודים התווספו פלחי תפוחי אדמה מתובלים ואפויים היטב. אכלנו את המנה בתיאבון רב, והשרימפס החליקו להם בהנאה מהשיפוד אל גרוננו.

במנות העיקריות התפצלנו - החמות הזמינה מעורב של שרימפס וקלמארי ברוטב פטריות, שמנת ושקדים, ואני לקחתי דג לברק אפוי בתנור. מנת המעורב הייתה טעימה מאד. פירות הים היו טריים, הרוטב עשיר וארומתי ובכמות מדויקת. דג הלברק הונח בצלחת כמעט בשלמותו, נתח פילה יפהפה שנמשח ברוטב שום ושמן זית איכותי. לצד הדג הוגשו תפוחי אדמה אפויים. שתי המנות התבלטו בטעם, בארומה ובטריות. בשלב הבא כבר דגמנו זו מצלחתה של זו, נהנות משני העולמות.

למנה אחרונה שתינו תה עם נענע ולצדו - שני קינוחים מתוקים: מלבי תוצרת המקום וקינוח קליק שוקולדי מעולה. המלבי היה ביתי וטעמו טעם גן עדן, אבל אני התמקדתי דווקא בקליק השוקולדי שסיפק לי את הצורך במתוק כבד לאחר הארוחה.

הארוחה במסעדת ג'קו מאכלי ים סיפקה לנו את כמות פירות הים שהייתה דרושה לנו מזה זמן מה. בעולם של המבורגר ובשר, הזכירה לי ג'קו מאכלי ים שדגים ופירות ים הם אלטרנטיבה בריאה, עשירה בוויטמינים ובאומגה 3, שמילאו אותנו באנרגיה להמשך השבוע.