Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על פונדק עין כרם ירושלים

פונדק עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רול הבשר היה מנה נהדרת שהדגימה בצורה יפה את הקלילות ואת החינניות של פונדק עין כרם. על קערה אובלית הוא הוגש פרוש לפרוסות – כאלה שאפשר לאכול ביד ולחסל בשתי נגיסות..." יובל בלנקובסקי, פונדק עין כרם, ירושלים

פונדק עין כרם נמצא ברחוב המרכזי המוביל למעיין שבעין כרם. מבנה המסעדה ייחודי מאד, זהו בית ספרדי משוחזר שמציע חללי ישיבה מקומרים המשופעים בכורסאות נוחות לצד חצר נהדרת. נהנינו מיום שטוף שמש ועל כן בחרנו, כמו רוב באי הפונדק, לסעוד בחצר היפה המרוצפת באריחים מעוטרים.

פונדק עין כרם מציע מבחר יינות, ישראליים ומחו"ל, ואף מבצע על יין החודש – בבקבוק ובכוס. למרות הפיתוי, העדפתי את הפאולינר, בירה גרמנית איכותית הנמזגת מהחבית. ואכן הבירה הצוננת והטרייה הייתה בת לוויה נהדרת לארוחה.

התחלנו בקרפצ'יו בקר ולצדו רול בשרי. על פרוסות פילה בקר הפרוסות דק-דק פוזרו בנדיבות חומץ בלסמי, שמן זית, פלפל ומלח ים גרוס. זוהי מנה קלילה ונהדרת לתחילת הארוחה. בשר הפילה יושן כהלכה והיה עשיר ומלא בטעם, למעשה היה אפשר ליהנות ממנו כשלעצמו גם ללא הרכיבים שהוסיפו לו. רול הבשר היה מנה נהדרת שהדגימה בצורה יפה את הקלילות ואת החינניות של פונדק עין כרם. על קערה אובלית הוא הוגש פרוש לפרוסות – כאלה שאפשר לאכול ביד ולחסל בשתי נגיסות. הרול היה מלא בבשר טחון, בבצל, בקישואים, בבזילקום, בצנוברים ובעגבניות שהעניקו למלית כולה צבע אדום. להשלמת האווירה הים תיכונית של המנה, הוגש לצדה מטבל מעולה של חציל קלוי על הגריל. לו היה רעבוני קל יותר, הייתי יכול להסתפק במנה הזו, שיחד עם כוס בירה יכולה להיות ארוחה מושלמת.

מכאן המשכנו לעיקריות של פונדק עין כרם: כמיטב הקלאסיקה הזמנתי סטייק אנטרקוט וזוגתי - פילה סלמון עם קראסט של פיסטוקים ועשבי תיבול. את האנטרקוט מגישים בפונדק עם מבחר רטבים. מאחר שבכל הנוגע לבשר אני מחובבי המינימליזם, ביקשתי רוטב צ'ימצ'ורי לאחר שהובהר לי כי הוא מוגש בקערית נפרדת לצד המנה. העיקריות מגיעות עם תוספות, ואנחנו בחרנו בסטנדרטיות - צ'יפס וסלט. המנה המכובדת, המונה 300 גרם לפחות, נעשתה כהלכה על פי מידת העשייה שבקשתי, ריחנית ומדויקת, טרייה מן המחבת ודורשת צייתנות. פילה הסלמון של פונדק עין כרם הפתיע לטובה. בשרו היה רך ועסיסי, ציפוי הפיסטוקים ורוטב העגבניות העדין שליד הוסיפו למנה גיוון וטעם.

מרוצים ושבעים מאד הגענו לשלב הקינוחים, ובהמלצתו של המלצר האדיב של פונדק עין כרם הזמנו טארט טאטן תפוחים המגיע עם גלידת וניל. ההמתנה לטארט שנתחמם לו לאיטו השתלמה, זאת מנה נהדרת ומומלצת. השילוב הקלאסי של הגלידה הקרה עם הבצק הריחני והפריך ועם ארומת התפוחים שנישאה באוויר הוא סיום נהדר לארוחה מוצלחת. פונדק עין כרם הוא מקום טוב לבילוי באחת השכונות הקסומות ביותר בירושלים, תיהנו.