Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת רק בשר חיפה

רק בשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות..." מיכל גיא במסעדת רק בשר בחיפה

יום חמישי בלילה, שעת המודעות לכדור הארץ. עשרים ושתיים רשויות מכבות את האור בין שמונה לתשע בערב, ואנחנו מצפינים לחיפה. כביש החוף חשוך, מדי פעם מבליח ברק שמאיר את השמיים. פה ושם מטח גשם, ואנחנו חושבים שזה מאד רומנטי, מעניין אם גם חיפה תהיה חשוכה. התשובה לא מאחרת להגיע, והגנים הבהאיים, המשקיפים על המושבה הגרמנית, חשוכים לחלוטין. מסעדת רק בשר, לעומת זאת, חמימה ומוארת, ומקבלת את פנינו עם כוס יין טוב.

רק בשר החיפאית היא אחות קטנה למסעדות בסלמה וברמת החי"ל בתל אביב. הקונספט זהה: נכנסים למסעדה, מתכבדים ביין, מובלים לוויטרינה, בוחרים את סוגי הבשר ואת מידת העשייה, וממשיכים אל השולחן להזמנת מנות ראשונות, בזמן שהעיקריות מתפצחות להן בעליזות על הגריל. בדומה לאחיותיה הבוגרות, גם למסעדת רק בשר החיפאית ארוחה עסקית שווה במיוחד בימים א'-ה', בשעות 12:00-17:00, ובה מוצע התפריט כולו, להוציא כבד אווז, ב-50% הנחה.

אנחנו נאלצנו לחרוג במקצת מהקונספט: ויטרינת הבשרים הייתה מוקפת אנשים. התיישבנו, אם כן, הזמנו יין ללא תחתית (פיוז'ן של סגל, 15 ₪ לסועד), והתפנינו לעיין בנחת בתפריט המנות הראשונות. המלצרית החיננית מגיעה בינתיים עם בקבוק זכוכית של שניים וחצי ליטר אל שולחננו, ובעודה מוזגת לכוסות היא משחררת הבטחה: "יש עוד אם תסיימו". אנחנו מזמינים לחם הבית, קדירת פטריות וצ'ילי קון-קרנה.

קדירת הפטריות מתגלה כקדירה שחורה ולוהטת של פטריות מעורבות, שהבישול בסויה ובצ'ילי העניק להן טעם מתקתק ומרקם שקצת מזכיר כבד. הצ'ילי קון קרנה, המוגש בקדירה זהה, הוא מנה חריפה ועשירה של בשר בקר המבושל עם שעועית שחורה, צ'ילי ורוטב עגבניות. הוא מגיעה עם טורטייה קטנה וטעימה. לחם הבית – שלוש לחמניות ושלושה ממרחים (טפנד עגבניות מיובשות, חמאת עשבי תיבול וריבת שום מוצלחת במיוחד) – מגויס גם הוא למשימת ספיחת הרטבים.

בינתיים מתפנה ויטרינת הבשרים מסועדים מבית ומחוץ – הזמנה של בשר הביתה אפשרית, ואף מזכה בהנחה של 60% מהמחיר המקורי. בסיועו של גריל-מן יעיל ומקצועי אנחנו בוחרים שלושה נתחים: פילה יען, שייטל (ראם-סטייק, נתח סיבי מאד שמומלץ להזמין ברמת עשייה נמוכה מהרגיל) ופקאנייה, שנחתך מול עינינו המשתאות לשתי רצועות ארוכות המגולגלות לרול מעוטר בכתר שומן. כל הבשרים מוזמנים מדיום-רייר. אנחנו מצרפים לחגיגה גם שתי נקניקיות: צ'וריסוס פיקנטית ונקניקיית טלה.

הבשרים מגיעים לשולחן כמה זמן אחר כך, על גריל אישי בעל שתי קומות – העליונה שומרת על חום הבשר, התחתונה חמה יותר, לצלייה נוספת במידת הצורך. רצועות הפקאנייה מוגשות דקות מאד, קראנצ'יות בחוץ, בצד השמן, ורכות וורדרדות לכל אורכן. השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות. נקניקיית הטלה נהדרת, שמנה ועסיסית. הצ'וריסוס חרפרפה ועשירה, גם כשהיא מתפרקת לנו על הצלחת. עם הבשר קיבלנו גם קערת תפוחי אדמה, שנותרה מיותמת כמעט לחלוטין.

מעודדים מההתחלה, החלטנו להמשיך עם נתח של חזה אווז ואנטרקוט פרמיום. האנטרקוט של רק בשר הוא אנטרקוט כפי שאנטרקוט צריך להיות – עבה, משויש, אדמדם וטעים. הצלע הגברית מוותרת על הגינונים, ואוכלת אותו עם הידיים. חזה האווז זוכה בתואר המנה המנצחת של הערב: נתח השומן שמעליו נחתך לריבועים ונפתח מעט, כך שבמהלך הצלייה נמס השומן אל תוך הבשר ויצר נתח לעיס, עשיר וטעים. לצדו מוגש רוטב תאנים, אבל החזה מצוין אתו ובלעדיו.

אנחנו מקנחים עם הגרסה המקומית לפבלובה, העונה לשם לואיסיטה ומורכבת מעוגיית מרנג, כדור גלידת וניל, הר של קצפת ורוטב פירות יער; ופרפה חלבה משובח, שמוגש עם רוטב שוקולד, אגוזים קצוצים והמון שערות חלבה. הצלע הגברית, שכבר שתתה יין עד דלא ידע, מוסיפה לחגיגה גם צ'ייסר של סמבוקה לבנה. בדרך החוצה אנחנו כבר מסמנים את ההגעה הבאה: ביום שלישי האחרון של כל חודש, עת חוגגים בכל סניפי רק בשר פסטיבל בשר במחיר 160 ₪ לאדם (140 לחברי מועדון). תשעה סוגי בשרים ללא הגבלה? יין ובירה? קינוחים חופשי? אנחנו בהחלט בעניין.