מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על המסעדה היהודית בני ברק

המסעדה היהודית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבעיה מתחילה באותם ימים שבהם כבר אין חמץ בבית, הכלים כבר מוכשרים, אבל ליל הסדר עדיין לא כאן. מה נאכל?..." אמיר נהרי מוצא פיתרון לשבת הגדול שלפני פסח. קונה (הרבה מאד) אוכל מוכן במסעדה היהודית שבבני ברק

חג הפסח בא עלינו לטובה ועמו שלל מטעמים ומאכלים מסורתיים, רוח חג ומשפחתיות. לרבים מאתנו מסמל החג הזדמנות פז לנקות את הבית באופן יסודי, להזיז מקררים ותנורים, ואפילו להיפטר, רחמנא ליצלן, ממאכלי החמץ למיניהם. הבעיה מתחילה באותם ימים שבהם כבר אין חמץ בבית, הכלים כבר מוכשרים, אבל ליל הסדר עדיין לא כאן. מה נאכל?

לשם כך מצאה המסעדה היהודית פיתרון נוח וטעים. המסעדה היהודית מכשירה, כמובן, את המטבח שלה לפסח, אבל מכיוון שיש בבעלותה כמה סניפים, מכין מטבח אחר אוכל ל'שבת הגדול', השבת שבאה לפני ליל הסדר. כך יכולים המקפידים ליהנות ממגוון רב של מאכלים שכולם אוהבים, בלי להתאמץ, והכול תחת השגחת כשרות של הרב לנדאו, הראשי של בני ברק. לא מזמן התוודעתי למסעדה היהודית וניגשתי לבחון את המאכלים מקרוב.

החניתי את המכונית בבוקר שישי בחניון השייך למסעדה היהודית ברחוב ז'בוטינסקי שבבני ברק, והשומר הפנה אותי אל אולם אירועים שנמצא מאחורי המסעדה. במשך כל ימות השבוע משמש האולם לאירועים מכל הסוגים וביום שישי הוא הופך לבופה ענק והומה אדם. כשנכנסתי נדהמתי לגלות שרוב הלקוחות הסובבים את החנות הם למעשה חילונים גמורים כמוני. המחירים הזולים, המגוון ואיכות האוכל במקום מושכים אליהם אנשים מכל קצוות הכרך.

הבטתי בשולחן הארוך והעמוס והחלטתי לתור אותו קודם שאחליט מה לקחת. מבין המבחר הערמתי לחיכי חזה עוף בדבש ממולא באורז, צלי בקר ברוטב, רגלי עוף שנאפו בתנור, קיגל מתוק-חריף ובצק ממולא בשר קצוץ. לצד הבשר ליקטתי תוספות של אורז לבן, פרוסות תפוחי אדמה בשמן זית, רצועות קישוא ועגבניות ברוטב חמצמץ, ואפילו ניוקי ברוטב פטריות מוקרם (כשר, כמובן). הוספתי כמה קופסאות קטנות של כבד קצוץ, סלט כרוב במיונז, וצימעס - גזר גמדי מתוק.

על החלות הנהדרות שנחו להן על שולחן נפרד ויתרתי רק משום שאימא של זוגתי כבר רכשה לה אחת במקום אחר וללא התייעצות מוקדמת. לא יכולתי להימנע מהמחשבה המטרידה – אם יש כאן כל-כך הרבה אנשים היום, מה יהיה לקראת שבת הגדול? ליד הקופה הבחנתי בתפריט מודפס של המאכלים והתברר לי שניתן להתקשר ולהזמין כל מה שרוצים, יש מי שידאג שההזמנה תיארז כך שאני ושכמותי רק נצטרך לבוא ולקחת, אפילו בלי לעמוד בתור.

בזמן שהסתובבתי ראיתי עובדים נכנסים עם חזי עוף טריים למטבח ויוצאים כשבאמתחתם שניצלים. כאשר שאלתי, נעניתי כי המסעדה היהודית מכינה את כל מאכליה במקום. אין שניצלים חצי מוכנים או ירקות קפואים שרק מחממים, כפי שניתן היה לצפות ממקום שמאכיל כל-כך הרבה אנשים, כי הכול טרי. לשאלתי השנייה, מה קורה אם לא מסיימים את כל האוכל, נעניתי כי בסוף כל יום שישי, לקראת כניסת השבת, מגיעים ארגוני צדקה וסיוע שונים, אוספים את כל האוכל ותורמים אותו למשפחות נזקקות כדי שיוכלו לעשות שבת כהלכתה.

כעת אני יכול לספר כי ארוחת השישי עברה בהצלחה יתרה. הראשים נעו בהנהון לטעמו של הכבד הקצוץ והעוף הממולא הסתיים במהרה. כל המנות זכו לתגובות נלהבות ולקריאות צער למראה הצלחות המתרוקנות. אבא של זוגתי אף קרא "געשמאקן!", שמשמעו 'טעים' ביידיש. הבטחתי למסובין שזו הייתה רק טעימה ראשונה ושמלבד הסעודה הצפויה לנו בשבת הגדול, יש במסעדה היהודית מבחר גדול של מנות כשרות לפסח, כך שנוכל ליהנות מארוחות דשנות גם במהלך חול המועד. כולם נראו מרוצים, ואני רשמתי לי עוד הצלחה במשפחה שלה.