ההמבורגר של רק בשר

אז מה תבשלו לראש השנה?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 ''הדרך הכי טוב להתכונן לחג'' היא לא במטבח אלא בטלפון. עושים כמה טלפונים, ומכינים מקום אצל מישהו אחר. אם הצליח והוזמנתם, יהיה לכם זמן לבוא לסדנה בשביל הכיף, ואם לא, בואו לסדנה כדי ללמוד מתכונים ופטנטים חדשים לקראת האורחים שיגיעו אליכם''.

כשניסיתי לברר מה מתבשל בבתי הספר לבישול הפתיע אותי ערן ירוחם מבית הספר פוד סטפס בהצעה מקורית לחג. ''הדרך הכי טוב להתכונן לחג'' הוא צחק, ''היא לא במטבח אלא בטלפון. עושים כמה טלפונים, ומכינים מקום אצל מישהו אחר. אם הצליח והוזמנתם, יהיה לכם זמן לבוא לסדנה בשביל הכיף, ואם לא, בואו לסדנה כדי ללמוד מתכונים ופטנטים חדשים לקראת האורחים שיגיעו אליכם''.
אז הנה לפניכם ההצעות לחג שהכינו בארבעה בתי ספר לבישול.

פוד סטפס Hands On, בכפר

בפוד סטפס, בית הספר לבישול שבמושב עטרות לא מסתפקים בלהראות לכם איך מחוללים נפלאות במטבח. מי שבא לכאן ללמוד, חוגר את הסינר ונכנס למטבח בעצמו. פשוט בגלל האמונה שלבשל לומדים דרך הידיים. לקראת החג יתקיימו בבית הספר כמה סדנאות


·ביום שני ה-6.9 מתוכננת ארוחת פיצוץ לחג עם עמית חדש. במהלך הסדנה ילמד חדש להכין קרפציו בקר בתחמיץ פרי הדר, סלמון בתנור עם איולי שום קר, כבדי עוף ביין ופירות מיובשים, עוף בתנור עם שקדים קלויים ונענע, מוס שוקולד לבן עם רימונים וסירופ רימונים מעל ועוד הפתעות.

·אם חשקה נפשכם בארוחה יהודית אבל לא מזרח אירופאית לשם שינוי מילי דוידוף תראה לכם איך עושים את החג אצל הבוכרים ב-7.9. אושפלו, בצלים ממולאים, ועוד ועוד

·ערן ירוחם יכין ארוחה בראש טוב עם מנות מיוחדות לסעודת ראש השנה יום שני ה- 13.9.
מרק עוף אסייתי קארפצ'ו טונה צרובה בתבלינים ורוטב יין אדום, עופיונים ממולאים, תפו''א בקראמל אמראלד ריזלינג, בסבוסה מתוקה בסירופ דבש בתערובת חמשת התבלינים. וזו רק חלק מארוחה שמבטיחה שנה טובה

המוזמנים לארוחה יכולים להפתיע עם מנה אחרונה מפוארת, שתלמד הקונדיטרית ליאון (בעבר קונדיטרית באר-קפה וכפות תמרים) ביום שישי ה- 10.9
קרפ דבש בקרם מסקרפונה, פנה קוטה דבש ברוטב קרמל וצנוברים, טארט שוקולד ונקטרינות בדבש
עוגת דבש אישית ותפוע אפויים (הפוכה), ושני סוגי עוגיות מיוחדות

פודסטפס
טלפון: 03-9795813
איך מגיעים: משק 23 בני עטרות, 50 מטר אחרי הכניסה למושב פונים שמאלה לכיוון ההרחבה, וממשיכים לפי השילוט עד לחניה


תותים, סדנאות מול הנוף
על פסגת הר שכניה,מול נוף של הרים ושמיים, מארחת סלעית באווירה מיוחדת ויוצאת דופן. הנוף והשקט שמסביב הופכים את חווית הסדנאות כאן לחוויה מעולם אחר. סלעית רוסק שהתמחתה בשוויץ באמנות האירוח ואפיית הלחם, מזמינה את כולם להנות מסדנאות Hands On, שמתאימות לחג. בסוף כל סדנא תיערך ארוחה חגיגית.
חובבי בישול שמזדמנים לסביבה לחופשה, מוזמנים להתעדכן באתר האינטרנט או בטלפון ברשימת החוגים, ולהתפנק כמה שעות בזמן שהחברה או המשפוחה, מטיילים ורוחצים בברכה.
המלצות לחג :
כדאי להשקיע במנות קטנות ואיכותיות ולא בכמות.
שימו לב, אם שיא התפריט הוא המנה העיקרית, חשוב לדאוג למנות ראשונות קטנות כדי שאפשר יהיה להגיע לשיא המתוכנן.
והכי חשוב, השתדלו לעבור את החג בלי מריבות במשפחה

ואלה הסדנאות של תותים
·מי מפחד משמרים- סדנה במהלכה תלמדו ממומחית האפיה סלעית רוסק, להכין גם חלה מממממושלמת לחג.

·בסדנת השנה החג אצלנו, תבשלו ארוחה שלמה של שש מנות מסורתיות עם טוויסט גורמה, המשלבות חומרים אופיניים לחג כמו תפוחים ודבש

·ובארוחת הדגים רולדת דגים על מצע ירקות מאודים, מרק גספצ'ו אדום,גרניטה מלון ונענע ביין לבן, סלמון ברוטב שמנת ועירית, פורל ורוד בעטיפת עלי חסה, ירקות קלויים, ועוד
תותים קורנית, אזור תעשייה, משגב
טלפון: 04-9999545

לגעת באוכל סדנאות בארץ הפלאות

לגעת באוכל היא חנות אגדית, עולם ומלואו של תבלינים חומרי גלם כלים והפתעות שיעבירו כל פודי על דעתו בעשרים שניות. על בית הספר לבישול שבירכתי בחנות מופקד עמרי בן פרז שמעביר במקום סדנאות לצד שפים בשלנים ומומחים אחרים. עדי וירובינק, מנהלת החנות ממליצה לכם לא לחכות עם ההכנות לרגע האחרון. רצוי לתכנן ארוחה כך שחלקים נכבדים ממנה ניתן להכין מראש למשל את הרטבים המרינדות, התבשילים והקינוחים.

·ביום שני ה-6.9, יבשל לעיניכם עמרי בן פרז ארוחת חג מעודכנת ובה סביצ'ה סלמון לימוני; ברוסקטת כבש ורימונים; מנת בינים- אשכוליות בקמפארי

חזה מולארד בתפוחי עץ וקינמון על מצע בצלצלים וקונכיות קדאיף במילוי מוס מסקרפונה, דבש ותמרים
ביום ד' ה- 8.9 תכין יפה האופה ( יפה בן עמי (מתנות טעימות, שמיועדות להרשים את המארחים הארחים בסעודת החג. בסדנה תקבלו רעיונות מיוחדים למתנה מקורית ומתוקה מעשה ידיכם, כמו: טראפלס דבש, טארטלטים במילוי אגוזים ודבש, פיסול במרציפן, מרמלדה, ריבה ועוגת דבש אישית.

לגעת באוכל (לשעבר תבליני הכפר)
במתחם חונים קונים
לישנסקי 9, ראשון לציון
לפרטים נוספים 03-952039

פורשף, מרכז קולינרי צומח

ברוסולין חברה ותיקה לייבוא ציוד מקצועי, זיהו את מהפכת הבישול שעוברת על החברה הישראלית , ואת הרעב הגדול להתפתחות אישית בתחום. חיפשו ומצאו דרך להגיע לכל אחד ואחד מאיתנו. והם שיחקו אותה בגדול. החנות שהוקמה לפני שנתיים גדלה בקצב מעורר השתאות, ובקרוב ישתלט המרכז הקולינרי שצומח כאן על כל הבלוק, והוא כולל חנות כלים ספרים וחומרי גלם, בית ספר ומרכז סדנאות.

· ביום 12.9 ב-16:30, עיצוב עוגות בבצק סוכר ספיישל ראש השנה עם טל כץ. איך מעצבים תפוח בדבש דבורה ומוטיבים לקישוט העוגות והשולחן לראש השנה.

· ביום שישי ה-10.9 סדנת טאפס, מנות קטנות לראש השנה.

· בחול המועד סוכות תתקיים במקום קייטנה לילדים
4 שף
קרליבך
טלפון: 03-5611893

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין