Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ריחן ראש העין

ריחן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים לוקחת את אבא שלא עוזב את המזרחית הקבועה ליד הבית למחוזות חדשים בראש העין – מסעדת ריחן. במזרחית כמו במזרחית, קבלת הפנים שופעת סלטים, רק שפה המנות המיוחדות כוללות כופתא-סינייה ואורז בלתי נשכחים

אבא שלי מת על מסעדות מזרחיות. בכל אירוע או הזדמנות שנקרית בדרכו הוא פונה לזו הקרובה שנמצאת שמעבר לפינה, מה שתמיד משאיר אותו קרוב לבית. השבוע החלטתי לקחת אותו אתי, והודעתי בחגיגיות שאנחנו יוצאים מהעיר כדי לגלות מחוזות חדשים.

מרחק דקות ספורות בלבד מפתח תקווה, בצומת חורשים על כביש 444, שוכנת מסעדת ריחן - פינת חמד מופלאה ומזרחית בדיוק כמו שאבא שלי אוהב אותן. מסעדת ריחן הוקמה לפני כשמונה שנים וכיום מנהלת אותה משפחה אחת גדולה ומאושרת בניצוחם של חמישה אחים (חמסה חמסה). ריחן פתוחה לעסקים בכל ימות השבוע כולל שישי שבת וצמודה אליה גם משתלת ריחן הקסומה, שבה שפע של צמחים ועציצים במחירים נוחים.

הגענו לריחן בשעת צהריים מוקדמת, רגע לפני ההמון, ואת פנינו קיבלה רחבה של דשא וצמחייה עם נדנדות וכיסאות נוח. התלבטנו האם ליהנות מהשמש או לחסות בצלו של מבנה העץ המפנק, והחלטנו ליהנות משני העולמות - להתחיל בפנים ולקנח בחוץ. מבנה העץ של מסעדת ריחן הוא מרווח ושופע אווירה חמה ומזמינה, ואת פנינו קיבל בחיוך פארס עם תפריט מגוון המציע גם ארוחת בוקר ערבית, מרקים, דגים על הגריל, בשרים וגם כמה מיוחדים של מעורב וממולאים.

במזרחית כמו במזרחית מתחילים עם הסלטים. מלבד הרגילים כמו התירס, הירקות קצוץ, הכרוב והסלט הטורקי, הפתיעה ריחן גם עם כמה טעימים במיוחד - סלט גזר חריף עם עריסה, סלט קולורבי עם לימון, עגבניות שרי פיקנטיות וסלט שומר. יחד עם הסלטים הגיעו פיתות מהבילות וקצת שרופות כמו שביקשנו, כך שקשה היה לעצור אותנו מלנגב, מה גם שהחומוס של ריחן נפלא.

במקצוענות כמו במקצוענות, השארנו מקום למנות העיקריות בלי לשבוע מהסלטים. החלטנו לנסות את המיוחדים של ריחן, והמנה הראשונה שלנו הייתה כופתא-סינייה עם עגבניות ותפוחי אדמה. בשר הכבש הטחון תובל ברוטב עגבניות, הוגש בכלי אישי שיצא היישר מהתנור, והיה מעניין ועשיר. יחד עם הסינייה לקחנו אורז ריחן. זהו כביכול רק אורז, אך כשהוא מוגש עם צנוברים ושקדים, קצת בשר טחון ועוד כמה תבלינים ייחודיים וסודיים של ריחן ומוגש על מצע עלי חסה ומלא בהפתעות הוא כבר לא רק אורז אלא מנה מעולה עם ניחוחות מצוינים, יצירתי ומלא בטעמים עדינים.

השלישית שלקחנו בהמלצתו של פארס הייתה המעורב - מנה נדיבה ועשירה של נתחי חזה עוף, נתחי פרגית ולבבות עוף מוקפצים עם ירקות, בצל ושום. מהמנה הזו אבא היה מרוצה במיוחד וכבר ראיתי איך הוא מתכנן להכין גרסה משלו לארוחת שישי של סוף השבוע. הבשר היה רך, טעים ומתובל היטב.

ושוב לפי כללי הטקס, לא ויתרנו על הקינוח של אחרי, וסיימנו את הארוחה בחוץ כמו שרצינו עם תה נענע, קרם בוואריה וקדאיף.

מסעדת ריחן מרווחת וגדולה וניתן לערוך כאן אירועים הכוללים עד 150 מוזמנים. בהזמנת מנה עיקרית מקבל כל סועד גם את מבחר הסלטים בתוספת של 10 ₪ בלבד, ומנות עסקיות מוצעות בכל השבוע במחירים אטרקטיביים, גם לבעלי כרטיסי סיבוס ותן ביס.

אני יצאתי שבעה ומרוצה ואבא הכיר עוד מזרחית נהדרת. אפשר לומר שזה היה יום טוב.