Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת זחלאווי ג'יש - גוש חלב

זחלאווי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מהעיר זחלה הלבנונית ניתן השם לכל מה שמייצג את העושר הקולינרי של לבנון – זחלאווי..." ארז שבת מגיע למסעדת זחלאווי שביישוב הגלילי ג'יש (גוש חלב). כאן הוא מגלה מנות לבנוניות טריות ונהדרות, עראק משובח ושף מוכשר

במזרח הגליל העליון, כשבעה קילומטרים צפון-מערבית לצפת, שוכן ישוב ערבי על שרידי עיר משגשגת מן העבר. גוש חלב, הידוע כג'יש, הוא יישוב מעורב, שמרבית תושביו הם נוצרים-מרונים החיים בדו קיום מופתי עם מוסלמים ויוונים קתולים. מסעדת זחלאווי שביישוב שוכנת למרגלות הר מרון, מול נוף גלילי עוצר נשימה, בתחנת דלק בכניסה לכפר. רק לאחרונה עברה זחלאווי שיפוץ נרחב על ידי הבעלים החדשים איאד חליל, עורך דין במקצועו, והוא מקבל את פנינו בחיוך כובש.

סעד, השף של מסעדת זחלאווי, הרכיב תפריט שונה מזה של מסעדה מזרחית רגילה, כך שהמנות המוגשות במסעדת זחלאווי הן בסגנון לבנוני שמקורן בעיר זחלה לצד נגיעות מודרניות. כשמזכירים את העיר זחלה בלבנון, מדברים בעיקר על מסורת רבת שנים של מאכלים לבנונים אותנטיים ומשקאות משובחים ונזכרים בנהר הברדוני החוצה את העיר כששתי גדותיו משופעות במסעדות מעולות, מהטובות והידועות בלבנון. מהעיר זחלה ניתן השם לכל מה שמייצג את העושר הקולינרי של לבנון – זחלאווי. לא צריך להגיע ללבנון כדי לטעום את המיטב של העיר זחלה מסביר לנו איאד, כי מסעדת זחלאווי מגישה את המאכלים האותנטיים התואמים את מיטב המסורת.

עוד לפני המנה הראשונה שלנו בזחלאווי התכבדנו במבחר סלטים עשירים בשלל צבעים וטעמים שחלקם מכיל ירקות הצומחים בסביבה. סלט הטחינה שמגיע משכם בלט במרקם קטיפתי סמיך, צבעו לבן במיוחד ללא תוספות מיותרות שפוגעות בטעמו, והוא מאפשר לחוש את טעמה של הטחינה, חומר גלם איכותי וטעים להפליא. סלט ייחודי נוסף שטעמנו הוא לשון פרה מבושלת וכבושה בלימון.

פינוק אלכוהולי כמיטב המסורת הוא כמובן העארק, ובמסעדת זחלאווי קיימים סוגים רבים ואיכותיים. אחד מהם הוא העארק טורה שמקורו בירדן, שעבר תהליך זיקוק ארבע פעמים, מה שמבטיח מוצר גלם משובח במיוחד. שתינו אותו לאט, שליש עראק על שני שליש מים, והוא עזר להעצים את הטעמים בחיך.

למנה ראשונה טעמנו מהטעמים המיוחדים של זחלאווי: שיח אל מחשי - קישואים באלדי בבשר טלה טרי עטופים ברוטב יוגורט חם לצד אורז לבן. זוהי מנה ססגונית, שופעת טעמים ומפיצה ריחות משכרים. כשמדובר במסעדה לבנונית כמו זחלאווי, אי אפשר שלא לטעום את עלי הגפן הממולאים, צורתם דומה לסיגרים מטוגנים ואורכם פי שניים, טעמם לימוני.

אחרי אלו טעמנו גם את המעורב זחלאווי הכולל כבד עוף, טחול עוף, לבבות עוף, שום, בצל ותערובת תבליני זחלאווי. הבשר הוגש במידת עשייה מדויקת, זוהי מנה שתבליניה מעניקים לה ביטוי שונה המשדרג את מגוון סוגי הבשר. מנת נוספת, מומלצת מאד במסעדת זחלאווי, היא פלטת זחלה המורכבת מקובה, סמבוסק גבינה וסמבוסק בשר. היא נאפית במקום, וכבר בטעימה הראשונה מתרחש הקסם. שוב יוצרים חומרי הגלם המשובחים לצד העבודה המדויקת של השף מנה שנשמעת פשוטה לכאורה אך טעמה מרקיע שחקים.

הברקה נוספת הגיעה בדמות המנה האחרונה - כנאפה מבושל עם הרבה אהבה, שסודו טמון בגבינת עזים מלוחה המטוגנת בין שני שכבות של שערות קדאיף ומעליה סירופ המכיל בין היתר גם מי ורדים. צבעה זהוב מבריק וטעמה העלה חיוך של אושר על פניי עד שחשתי מחויבות ללחוץ את ידו של השף סעד.

ניתן לערוך במסעדת זחלאווי מסיבות פרטיות, ימי הולדת וכדומה, בקרוב תיבנה פרגולה גדולה מחוץ למסעדה, שתאפשר לסועדים ליהנות מהאווירה הכפרית. היין במסעדת זחלאווי מיוצר ביקב ג'סקלה המקומי, שיין גולד רזרב שלו, המוגש בזחלאווי, זכה במדליית זהב בשנת 2009. זחלאווי פתוחה מ-10:00 עד 22:00, המנות מגוונות, האווירה ביתית והמיקום ירוק ומרהיב. תיהנו.