מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על סימני אזהרה לדיאטה לא טובה

סימנים בדיאטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אחד הטרנדים בדיאטות הוא תפריט חדגוני. היתרון היחיד הוא בכך שבגלל השעמום אוכלים פחות..." איך תישמרו מפני דיאטה לא נכונה ואפילו הרסנית? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה עושה בדיאטות סימנים, עשרה ליתר דיוק.

יש לכם כמה קילוגרמים שאתם רוצים להפטר מהם? חברה המליצה על דיאטה נפלאה? השכן נראה נהדר אחרי שירד 20 קילו? אל תתפתו לדיאטות שאולי יגרמו לירידה במשקל אבל יפגעו בגופכם. ואיך תדעו? טוב ששאלתם, הנה לפניכם כל הסימנים שיזהירו אתכם שהדיאטה שאתם עושים מסוכנת:

1. מחוג המשקל היורד - מובן שירידה במשקל היא התנאי הראשון וההכרחי לדיאטת הרזיה. אבל חשוב להבין כי ירידה מהירה מאד אינה משתלמת. בדרך כלל משלמים עליה בהמשך, בתוספת ריבית והצמדה. היא תגרום, קרוב לוודאי, לעצירה בהמשך הירידה כמו גם לעלייה מסחררת ברגע שתכניסו פירור מיותר לפה. ירידה מהירה מאד במשקל פוגעת גם במראה העור שלכם, ובזה אתם בטח לא מעוניינים.

2. הצלחת המשעממת - אחד הטרנדים בדיאטות הוא תפריט חדגוני. היתרון היחיד הוא בכך שבגלל השעמום אוכלים פחות. אבל שיטה זו תקפה לימים אחדים בלבד. בדיאטה ארוכת טווח, התפריט צריך להיות מגוון ולהכיל פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים ומים ביחסים מתאימים.

3. הבריאות המדרדרת - דיאטה טובה אמורה לשפר את הבריאות ולא לפגוע בה. אם המחיר שתשלמו לאחר הירידה במשקל הוא בנשירת שיער, בהתפצלות של הציפורניים, בחולשה כללית או שאר מרעין בישין, הרי שהוא גבוה מידי. אם הדיאטה שלכם מורכבת בצורה נכונה, היא לא תגרום לנזקים בריאותיים. כל תהליך דיאטה שגורם להרגשה רעה או להחמרה במצב הבריאותי - מוטב להפסיקו מיד.

4. חציית גבול 1,000 הקלוריות - אף על פי שנדמה כי ככל שנמעיט כן ייטב, אין הדבר כך. ידוע היום בבירור כי הפחתה משמעותית בכמות המזון היומית תגרום לירידה בחילוף החומרים ובכמות הקלוריות המבוזבזת ביום. לכן אם נאכל מעט מידי, בסופו של דבר תיעצר הירידה במשקל וניקלע למצב אבסורדי שבו גם לא אוכלים וגם לא יורדים. לכן דיאטה דלה מאד בקלוריות היא מסוכנת.

5. השבלונה - אנחנו שונים זה מזה גם בהעדפותינו ובצרכינו התזונתיים ולכן חשוב שהתפריט יותאם אישית לאדם, להעדפותיו בענייני מזון, לסדר היום שלו, לאורח חייו וגם למשקלו הנוכחי. תפריט שבלוני העובר מפה לאוזן או דיאטה אחת המתיימרת לתת פתרון לכולם, מתאימה כנראה רק לחלק מהאנשים. האחרונים אכן יצליחו אבל כל האחרים – לא.

6. הרעב - מי שחושב שאם הוא רעב סימן שהדיאטה שלו עובדת, טועה ובגדול. דווקא הרעב הא האויב הגדול ביותר שלכם. על בטן מלאה ניתן אולי לעמוד בפיתוי לפרוסת עוגת קצפת. אבל כשרעבים אוכלים כל מה שזז בסביבה, ובוודאי שלא שולטים במה ובכמה שנכנס לפה. מעבר לכך, רעב ישפיע לרעה על התפקוד היומיומי שלכם, יגרום לכם לחולשה ולעצבנות.

7. האורך הקצר - דיאטה לשבוע או שבועיים, גם אם היא תורמת לירידה של כמה קילוגרמים, למעשה גורמת לאיבוד שריר. ניצול השומן מתחיל רק לאחר שבועיים ולכן דיאטות מהירות לטווח קצר לא רק שאינן מועילות אלא אפילו מזיקות.

8. משענת הקנה הרצוץ - תמיכה היא חשובה לאין ערוך. תהליך דיאטה ושינוי הרגלים הוא אחד הקשים שיש וכדי לעמוד בו חשוב שנגייס מנגנוני תמיכה. מובן שכדאי להיעזר גם בסביבה הקרובה כמו משפחה, חברים וכו', אבל גם מי שמוכר לנו את הדיאטה צריך לתת תמיכה. זו יכולה להיות תמיכה קבוצתית של מנחה וקבוצה או תמיכה אישית של מטפל. מי ששולח אתכם להתמודד לבד עם הקשיים ולא מציע דרכים לסייע, דן אתכם לכישלון.

9. תוספי המזון - דיאטות רבות מבטיחים הרזיה מהירה בצריכה של תוסף מסוים. אם אין פירוט של המרכיבים ואין לכם משהו מוסמך להתייעץ איתו לגבי מנגנוני הפעולה שלהם עדיף לא לשמש שפני ניסוי. חלק מהתוספים אינם מועילים וחלקם אף מסוכנים.

10. האגדות, הקסמים והסיפורים - לצערנו הרב עדין לא נמצא הקסם שיהפוך את כולנו לרזים בין ליל. אם מה שמנסים למכור לכם נראה טוב מכדי להיות אמתי - אתם כנראה צודקים. מי שרוצה דיאטת הרזיה ולא דיאטת הזיה כדאי שיבין שאין ארוחות חינם ואין ירידה במשקל ללא הפחתה בכמות המזון, שינוי באיכותו ואולי גם פעילות גופנית.