אמא, תעשי לי מג'דרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   האם אתם נותנים לילדיכם ארוחה אחת משותפת ביום? חשבתם פעם כמה כח ובטחון, מקבלים הילדים מטקס קבוע, ואוכל של בית?

בהרצאה שהעביר מומחה למלחמה בסמים בבית הספר של ביתי הבכורה, סיפר המרצה סיפור שנגע לליבי. המרצה שבצעירותו היה כנראה שובב לא קטן, והיפר גדול (גם היום) מצא את עצמו מתלבט בקשר למה יעשה בחייו. הבילוים החביב עליו לא היה עשויים מהחומר שהורים אוהבים, בלשון המעטה. מסיבות ליל ירח, מועדונים, חגיגות המוניות בחופים ומסיבות. אז מה עושים עם זה? לומדים אנטרופולוגיה ומתחילים לחקור. מבריק לא? בנסיעותיו הרבות בעולם כשהוא עובר ממסיבה למסיבה,אוסף מידע ולומד את מימדי צריכת הסמים בקרב צעירים, תמיד, כך סיפר, ליוותה אותה הרגשה מחזקת אחת. הוא ידע שמידי יום, בשעה קבועה מתכנסת המשפחה האהובה שלו לארוחת ערב. אם, והיה ובמקרה, יזדקק להם, יוכל לפנות אליהם בוודאות.

האם אתם נותנים לילדיכם ארוחה אחת משותפת ביום? חשבתם פעם כמה כח ובטחון, מקבלים הילדים מטקס קבוע, ואוכל של בית?

אותו מרצה, שככל הנראה הסב להוריו לא מעט אי נחת בבחירות שעשה בחיים הצעירים, הצליח להפוך את דרך חייו הפרועה לקריירה מוצלחת. כיום כאחד היועצים המובילים בארץ התחום המלחמה בסמים הוא ממליץ. שבו לאכול עם הילדים ארוחה של בית.

השבוע יאמרו היקרים שלנו שלום כתה אלף, שלום לגננת ולמורה, ואתם המבוגרים, אימרו הלאה פיצות, מק' דונלדס ובורקאסים, שלום דגנים וקיטניות. הקיץ עבר, הסתיו בפתח,אף פעם לא מאוחר לפתוח דף חדש.

קינואה

הקינואה הוא דגן עליו ניזונים האנדיאנים המקומיים בדרום אמריקה, והוא מהווה את הבסיס העיקרי לתזונתם.
גרגירי הקינואה נפתחים בזמן הבישול וטעמם טרי ורענן ומזכיר מעט נבטים.

חומרים
כוס קינואה
11/2 כוס מים
בצל (לא חובה)
כף שמן
מלח

ההכנה
1.מחממים בסיר את השמן על אש בינונית עד גבוהה.
2.אם הילדים אוכלים מאכלים עם בצל מטוגן, כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל. אם לא, מוותרים על הבצל ומוסיפים לשמן את הקינואה עם המלח המלח ומטגנים מעט.
3.מוסיפים לסיר את המים ומביאים רתיחה.
4.מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה במשך עשרים דקות.

מג'דרה גלילית

כוס עדשים חומים (רצוי אורגניות קטנות)
3 כוסות מים
כוס בורגול גס
בצל גדול מאוד קצוץ דק
1/3 כוס שמן קנולה או חמניות
קורט כמון (לא חובה)
קורט קינמון (לא חובה)
מלח, פלפל
ההכנה
1.מבשלים את העדשים עם המים והכמון, הקינמון והפלפל בסיר בינוני מכוסה.

2.בזמן שהעדשים מתבשלים, מחממים את השמן במחבת או בסיר קטן, וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל על אש קטנה!!!

שימו לב, השמן ירתח בעדינות והבצל יהיה מטוגן לגוון חום אדמדם עמוק בתוך כעשרים דקות. בשלבים האחרונים של הטיגון יש להשגיח שלא ישרף. הבצל רגיש מאוד לשריפה בשלב זה ויתכן שיהיה צורך לערבב אותו מדי פעם כדי שיטוגן באופן אחיד.

3.כאשר העדשים רכים (בערך אחרי 20-30 דקות בישול) מוסיפים לסיר את הבצל עם השמן ואת הבורגול. מערבבים ומתבלים במלח לפני הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות. מכבים את הלהבה, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות.

גרגרי חומוס<'B>

ילדים אוהבים גרגרי חומוס שלמים וזה פשוט רעיון מצויין להחזיק במקרר כלי מלא מהם.
משרים בבוקר בסיר גדול מלא במים חצי ק''ג חומוס. בערב שעה לפני הארוחה, מסננים ומבשלים במים טריים ללא מלח. בגמר הבישול ממלחים ומגישים.
למחרת בבוקר תוכלו לצייד את הילדים בכלי פלסטיק מלא בגרגרים לבית הספר.

ועוד רעיונות לניצול גרגרי חומוס מבושלים

כשמכינים אורז מוסיפים כוס גרגרים מבושלים לסיר ותקבלו תוספת מגוונת ומזינה
מחממים מעט את הגרגרים במיקרו ויוצקים עליהם יוגורט רק.

מוסיפים חופן גרגרי חומוס לסלט עגבניות טריות בארוחת הערב או הצהריים.