Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בלאק בר אן בורגר ירושלים

בלאק בר אן בורגר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי..." יובל בלנקובסקי, המטבח בירושלים

הסניף הירושלמי של בלאק בר אן בורגר ממוקם במרכז העיר ברחוב שלומציון, שמוביל אל העיר העתיקה. החזית הצנועה של המסעדה אינה מעידה על לבה של בלאק בר אן בורגר - הקומה השנייה המרווחת. כאן אפשר לשבת על הבר, סביב לשולחנות המעוצבים בחצאי עיגול או ליד אלו הממוקמים במרפסת.

מסעדת בלאק בר אן בורגר נחשבת מומחית להמבורגרים, ואכן הם מגיעים כאן במגוון רחב של גדלים וסוגים. עם זאת, מוצע במסעדה הרבה יותר, וקבוצות וקהלים מגוונים יצליחו למצוא כאן מנות נהדרות על פי טעמם, אפילו צמחונים.

המחויבות הראשונה של בלאק בר אן בורגר היא לאיכות חומרי הגלם ולטריותם, מחויבות נדירה שלרוב קשה למצוא במסעדה שתמחור המנות שלה סביר כל כך. הבשר שממנו מוכנות המנות הוא טרי בלבד, את התערובות השונות של סוגיו כמו גם את התבלינים הייחודיים לכל אחד מן ההמבורגרים מכינים במקום. האיכות של בלאק בר אן בורגר מורגשת לא רק בהמבורגרים שהם סמלה המסחרי של המסעדה אלא אפילו בפרטי האוכל הקטנים כמו המטבלים המוגשים לצד הלחם.

התחלנו בדגימת מנת הכנפיים בציפוי חריף, שהיו עסיסיות וטריות ויצאו מיד עם הכנתן אל השולחן. למי שמעדיף מנה ראשונה סמלית יותר, מיועד אגף מיוחד בתפריט של בלאק בר אן בורגר לנשנושים קטנים, וממנו טעמנו שני כיסוני בשר – הבצק היה פריך והכיסונים הגיעו לוהטים, איכות הבשר הקצוץ והמתובל שבתוכו הורגשה בכל נגיסה. מטבל עגבניות פיקנטי שהוגש עם הכיסונים השלים את המנה הטעימה בצורה נהדרת. צירפנו לתחילת הארוחה גם סלט ירקות שהורכב מירקות טריים שנחתכו במקום וחסה פריכה – פשוט וטעים. לצדו, לחם הבית – פוקאצ'ה חמה ועבה שהגיעה עם מטבל פסטו על בסיס פטרוזיליה - הרבה פטרוזיליה טרייה קצוצה עם תבלינים בשמן זית משובח. בנקודה זו, כאמור, חשים בדיוק ובאיכות המטבח של בלאק בר אן בורגר.

משם המשכנו לטורטה דה קרנה - מנה נהדרת של בשר קצוץ המוגש על פוקאצ'ה דקה המרוחה בשכבה דקה של רוטב עגבניות עם פטרוזיליה ותבלינים. הפוקאצ'ה הדקה יצאה חמה מן התנור והבשר שעליה הפך אותה למנה מושלמת שקשה היה לנו להתאפק מלנגוס בה למרות הידיעה שעוד מנות צפויות להגיע. מגוון המנות הראשונות והעיקריות שטעמנו עד כה ועוד רבות בתפריט, כמו המבורגר צמחוני על בסיס עדשים עם פטריות (הנקרא בריז'יט בורדו), המבורגר מסלמון טרי ואחרים מבטיחים רבות לכל סועד.

אף על פי ששבענו מזמן, היינו חייבים לטעום גם מהמנות העיקריות של בלאק בר אן בורגר. 'ירוק עולה' הוא מוקפץ מוצלח של שעועית ירוקה חרוכה בווק עם נתחי פרגית בצל סגול ושקדים. הפרגית הייתה עסיסית במיוחד והשעועית הטרייה והפריכה סימנה את המנה כמנצחת, במיוחד למי שנרתע מבשר אדום.

המשכנו לנורמה ג'ין- המבורגר הדגל של בלאק בר אן בורגר העשוי מבשר אנטרקוט. הוא היה עסיסי, הפגין את האיכויות של בשר טרי ואיכותי שיושן טרם נקצץ, נטחן והפך לקציצה מענגת, הוגש בדיוק במידת העשייה שביקשתי והעיד על ביצוע מושלם של מטבח מיומן. בבלאק בר אן בורגר מגישים את ההמבורגר נקי ולצדו מבחר מרשים של רטבים, כולם ייחודיים לרשת. אפשר להצמיד אליו את אחת התוספות המשובחות של המסעדה, ואני ניסיתי את הקונפי שום - שום שבושל על אש נמוכה בשמן זית ופטריות מוקפצות, שניהם שדרגו את ההמבורגר והוסיפו לו, אף על פי שהוא לא היה זקוק לכך.

עם ההמבורגר טעמתי אחת ממבחר בירות החבית של בלאק בר אן בורגר, מה שמביא אותי למסך הפלאזמה העצום של הבלאק בר אן בורגר, שיכול בוודאי לשמח חבורות גדולות וחובבות ספורט, בלייני בירה, קוקטיילים ומשקאות אחרים, כמו גם משפחות. קבוצות גדולות במיוחד יוכלו ליהנות מפרטיות המרפסת הסגורה. המטבח המתוקתק והמיומן של הבלאק בר אן בורגר כפי שראיתי אותו בביקור מבטיח שזוהי אחת המסעדות שיודעות לתת שירות ולהוציא מנות נהדרת בקצב מהיר גם לקבוצות גדולות.

לא היינו יכולים לעזוב בלי טעימה קטנה של קינוח, וקיבלנו, למרות מגבלת הכשרות, אמבטיית שוקולד גדולה ומגרה שכילינו עד תום, סנדוויץ' מביסקוויט איכותי של שוקולד שבאמצעו פראפה חלווה הטבול כולו ברוטב שוקולד. האספרסו ששתיתי עם הקינוח הגיע, כמובן, חם, מריר ואיכותי.

בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי.