מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פופולו חיפה

פופולו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מצאתי שרימפס ברוטב שום סמיך ומעודן, טורטליני גבינה ברוטב פונגטי, לזניה בשרית עם רוטב בולונז ופילה בקר פלומבה ברוטב שום ויין עם תפוזים..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת פופולו בחיפה, קצת לפני חגיגות יום הולדתה ה-35

אצלנו במשפחה כשאומרים "בוא הביתה" לא מתכוונים לקוטג', מתכוונים לפופולו. חוויות ילדות מהמסעדה האיטלקית צרובות בזכרוני, וכך יוכלו בעוד שנים לומר גם ילדיי חובבי המסעדה. עם תכונות אופי בולטות של חמימות ומשפחתיות, גידלה פופולו כבר כמה דורות, וב-7 במרץ אף תציין שלושים וחמש שנים להיווסדה.

פופולו היא המסעדה האיטלקית הראשונה בחיפה. סבא אלברטו ז"ל הקים אותה כבר בשנת 1976 ומאז היא עוברת במשפחה מדור לדור. היום הבעלים הוא משה בנו ואת המסעדה מנהלת בגאווה הנכדה. התפריט של פופולו הוא משודרג ומגוון וכולל מנות רבות - מסורתיות וחדשות. המנות האיטלקיות בולטות בתפריט, ואוהבי הבשר, הסלטים, המרקים ימצאו כאן את שחשקה נפשם. פיצות ופסטות - הפוכות, ממולאות, מוקרמות, מוקפצות ועוד – מוכנות במקום תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים, מוגשות בצורה יצירתית והאפשרויות כמעט בלתי מוגבלות.

פופולו שומרת על אותנטיות ועל מסורת ומקפידה על אירוח לבבי כלפי כל לקוח שנכנס. המסעדה מתאימה לכל נפש גם בזכות המנות המדהימות כמו גם המחירים ההוגנים.

כמו הבעלים, גם צוות העובדים של פופולו הוא חלק מהמשפחה, ועובד במקום במקצועיות כבר שנים. "שאיפתנו היא שכל לקוח שנכנס לפופולו ייצא מרוצה ולכן אנו מקפידים שכל סועד ירגיש חלק ממשפחת פופולו" אומר לי משה. ואכן, בפופולו נערכים אירועים משפחתיים, המקום פתוח גם בסופי השבוע עד אחרון הלקוחות וארוחות עסקיות משתלמות מוגשות בימות השבוע בצהריים ובלילה. לאחרונה הוכנס לפופולו גם בר אלכוהול, מה שמשדרג את השהות בה עוד יותר.

אחרי כוס סנגרייה מחממת פתחנו את הארוחה שלנו בפופולו. למנה ראשונה התחלקנו בלחם שום עם גבינה שחולק למשולשים ונעלם בשניות, רביולי מטוגן עם בשר טחון ברוטב פומורולה ביתי שנאכל גם הוא עד תום, חציל קלוי בתנור עם פרמזן ובולגרית שנוקה מהצלחת ופיצה בולונז שחוסלה גם היא. כל המטרות נכבשו בהצלחה.

מופתעת מפיצת הבולונז ומטעמה המיוחד, שעד היום הכרתי בעיקר בפסטה, פזלתי לעבר התפריט וחיפשתי מנות עיקריות מפתיעות נוספות. כבר אמרתי שיצירתיות היא שם המשחק בפופולו. מצאתי שרימפס ברוטב שום סמיך ומעודן, טורטליני גבינה ברוטב פונגטי, לזניה בשרית עם רוטב בולונז ופילה בקר פלומבה ברוטב שום ויין עם תפוזים. כל אחת מהמנות שיצאו רותחת מן המטבח של פופולו טופלה כראוי, טעמי הרטבים היו מהטובים והאיכותיים שאכלתי, ונינוח ארומתי עלה מכולן. מנת הפילה בקר הייתה מצוינת במיוחד, השילוב בין הבקר לתפוז וליין משגע.

ניסינו בכל מאודנו להחליט מהי גולת הכותרת של הערב שלנו בפופולו – האם זוהי פיצת הבולונז המפתיעה? האם הבקר והתפוזים? אולי זהו הרביולי ברוטב פומורולה הנימוח? ההחלטה הייתה קשה. דנו בכך על אספרסו משובח תוך נגיסות בבוואריה מתוקה שמכינים כאן בפופולו, וכשלא הגענו לכדי החלטה הסכמנו שכל אחת מיוחדת בדרכה, ושפופולו תמשיך להיות עבורנו הבית. בואו הביתה, לפופולו.