מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על ערב יינן - יקב ברבדו ומסעדת אדמה זכרון יעקב

ברבדו-אדמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין

הרעיון של ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה הפסטורלית שבזכרון יעקב התבררה כערב מעניין, מגרה, טעים ובמחיר משתלם.

במרכזה של מרפסת העץ הסגורה למשעי של מסעדת אדמה הוצב שולחן עץ גס עגול ועליו הונחו שפע בקבוקי יין תוצרת יקב ברבדו ונהנו מחדרור בערב הקר. קהל המאזינים התחיל להיכנס אל החדר, רגע לפני שהתחילה הרצאתו של הפרופסור עודד שוסיוב עוד הספיק חלקם לדון בכדאיות ההשקעה במניה חמה.

מסעדת אדמה חוזרת לקיים ערבי יינן בין קירותיה, ומזמינה את המשתתפים לטעום מהיינות המובחרים של יקב ברבדו. כשהיינן, פרופסור עודד שוסיוב, מציג את עצמו, פוסקים דיוני המניות ואל השולחן הארוך מוגשות פיסות לחם הבית מלוות בטפנאד. שוסיוב הוא בן לדור שמיני בארץ הקודש, נצר למשפחת מגדלי ענבים ותיקים. בצעירותו במסדרונות הפקולטה לחקלאות ברחובות הוא פגש את הפרופסור בן עמי ברבדו, ולימים הם הקימו יחד את היקב, שנמצא ליד המושבה כרמי יוסף, שם תנאי האדמה והאקלים הם אופטימליים לגידול ענבים.

בינתיים במטבח של מסעדת אדמה, שחלונותיו משקיפים אל שולחנות הסועדים, נמזג לכוסות טעימה מרק פטריות ותפוחי אדמה סמיך ובמרקם קרמי, ואל כוסות היין הממתינות על השולחן נמזגה הטעימה הראשונה של שרדונה 2010 זהוב, חמאתי, בעל ארומה מיוחדת, שמיוצר בטכנולוגיה המשלבת שימוש במיכלי נירוסטה וחביות עץ ישנות, מה שמקנה לו טעם לא קלאסי.

מעט פרטים מעניינים על גפנים ועל ענבים (הידעתם שהגפן מייצרת ענבים כדי לשמר את הגנים שלה? ואיך גורמים לחומרי הארומה שבענב לא להיות מתוקים מדי?) ואנחנו טועמים סלט בורגול גס של מסעדת אדמה. לצדו נמזג אל הכוסות מרלו 2008. אופייני לאזורו, הוא מלא דובדבנים ופירות יער, בעל ארומות של טבק וטעמים ירוקים כשל דשא קצוץ. זהו גם היין שביקב ברבדו מייצרים ממנו כשליש ואף יותר מהתפוקה כולה.

ועכשיו, סביצ'ה דג ים מרענן המעוטר בסומק ובבצל סגול, והכוס השלישית – קברנה סוביניון המכיל 900-1200 חומרי ארומה שונים. מתברר שיכולתו לייצר את כל מגוון חומרי הארומה השונים היא שהופכת אותו לזן המוביל בעולם.

שרימפס על צימוקים עדינים ועגבניות שרי חצויות; עדשים שחורות, חמות ונימוחות מלוות בגזר והנה מגיעה הכוס הרביעית של השירז 2008, אדום, בוהק, צלול, רענן והאהוב עליי מכולם. עוד מעט סלט חסה עם קרוטונים, סלק, תפוחים ורוטב ויניגרט, אנטי-פסטי של פלפל אדום וחציל בטחינה, ומסיימים מדליוני פילה בקר משובחים ועסיסיים הטובלים ברוטב סמיך וחום את הארוחה.

עכשיו משנסתיימה ההרצאה שואל משתתף צעיר על המשמעות הכלכלית של אחזקת יקב, ואחר על האופן שבו מסייע יין בהרזיה. למרבה ההפתעה ואולי כבר לא, מתייחס באריכות שוסיוב לשאלות הקהל ובכך ממחיש מהו ערב יין ישראלי-אינטימי.

את היין של יקבי ברבדו ניתן לקנות בחנויות יין רבות כדרך היין וחינאווי, העלות לבקבוק היא סבירה ומשתלמת ביחס לתמורה – 130 ₪ לבקבוק יין אדום או 90 לשרדונה. מי שירחיק ויסייר ביקב, הפתוח למבקרים בימי שישי בשעות 11:00-14:00, יוכל גם לקנות אריזה של שישה בקבוקים בהנחה.

קינחנו בקוביית שוקולד מתקתקה עם פצפוצי אורז ויצאנו לדרכנו, מעט שתויים ומרוצים.