Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבת ביקורת על התפריט החדש של מסעדת לופט ראשון לציון

לופט: התחדשנו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בנוסף, מדי יום נבחר נתח אחר לספיישל היומי. ביום ביקורנו, למשל, זה היה נתח פילה גדול ומשובח, שחמחם בחוץ ואדמדם מבפנים, בלוויית פטריות פורטבלו צלויות, שבשרניותן הלמה אותו מאד..." שפרה צח, בשר, לופט, ראשון לציון

ככל שזה נוגע לבשר, אנחנו כמו האדם הקדמון – מוכנים לנדוד למרחקים כדי להשיג אותו. אפילו עד ערבות ראשון לציון. שם, באזור התעשייה החדש, המסתמן כאתר הבילויים האולטימטיבי של אזור הדרום, פועלת כבר שמונה שנים מסעדת לופט, המתמחה, כהגדרתה, בתרבות בשר ויין. הגענו בשעת ערב מוקדמת, אחרי אנשי העסקים שממלאים אותה בצהריים, ולפני הבליינים הליליים שבאים לכאן לנשנש את מנות הלילה המוקטנות.

מבחינת עיצוב, לופט מתהדרת בלוק של דיינר אמריקאי, וחללה רחב ידיים ומחולק לכמה אזורי ישיבה: בר, לאונג' עם כורסאות נוחות, שולחנות מסעדה וחדר אירועים פרטי לכ-30 אנשים. מבחינת תפריט, ההתמקדות של לופט היא כמובן בבשר ועוד בשר. אמנם נאמר לנו שהתפריט החדש מהודק ומצומצם יותר, אבל גם כך מדובר בספר עב כרס, עם כ-15 מנות בשר שונות ו-6 סוגי המבורגרים. ולצדם, בכל זאת, מבחר לא מבוטל של מנות ראשונות, סלטים, דגים ופסטה, ואפילו תפריט שלם של מנות ללא גלוטן. תפריט האלכוהול משתרע על כל המנעד שבין אפריטיף וקוקטיילים לפתיחה, דרך סוגים שונים של ויסקי וקוניאק, יינות ובירה מחבית ללוות בהם את האוכל, ועד דז'סטיף וליקרים לקינוח.

לפני שנגיע לבשר של העיקר, או לעיקר של הבשר, אנחנו דוגמים שתי ראשונות, ובהן, כמובן, גם קצת בשר: קרפצ'ו סינטה עשוי כהלכה ופטה כבדי עוף טעים, שלצדו ריבת תאנים מתוקה מאד. לא ויתרנו גם על לחם הבית החמים יחד עם המטבלים שלצידו.

אבל עם כל הכבוד, כל זה נועד רק כדי לפתוח לנו את בלוטות הטעם, ועכשיו מגיעים להכרעה האמיתית – בחירת העיקרית. לופט, בהובלתם של השף אלעד כחלון ומומחה הבשר ארז רפאלי, מתגאה בכך שהיא מציגה את מבחר מנות הבשר הגדול ביותר בארץ, כאשר כל הנתחים נבחרים בקפידה, מיושנים ומוכנים במקום. התפריט החדש של לופט הולך בעיקר על הסגנון האמריקאי, עם נתחי בשר מיוחדים בגדלים נדיבים כמו סטייק אנגוס 330 גרם, מנת צלעות טלה במשקל חצי קילו, מנת "ים-יבשה" של אנטרקוט עם קלמארי ושרימפס, ולמיטיבי לסת – MEAT LOFT, מנה הקרויה על שם המסעדה, ובה מבחר מייצג של בשרים במשקל 600 גרם, כולל אנטרקוט, סינטה, פילה, פרגית וקבב טלה. בנוסף, מדי יום נבחר נתח אחר לספיישל היומי. ביום ביקורנו, למשל, זה היה נתח פילה גדול ומשובח, שחמחם בחוץ ואדמדם מבפנים, בלוויית פטריות פורטבלו צלויות, שבשרניותן הלמה אותו מאד.

בסופו של דבר, התבייתנו על שתיים ממנות הדגל של הבית: שיפוד קצבים, שהוכן במידת עשייה מדיום לבקשתנו, ובו נתחי סינטה במשקל 300 גרם שהושרו במרינדת השף ונצלו על שיפוד יחד עם בצלים, עגבניות שרי ורצועות פלפל, שהוסיפו רעננות למנה. השנייה שדגמנו הייתה הכוכב החדש במדור ההמבורגרים – שילוב של המבורגר משובח עשוי בשר אנגוס מיושן במקום, יחד עם נתח כבד אווז צלוי קלות, ששדרג עוד יותר את רמת המנה.

אחרי ארוחת שחיתות כזאת, מתבקש גם בקינוחים ללכת עד הסוף. מה שלא כל-כך קשה, בהתחשב בכך שרוב הקינוחים של לופט שייכים לזן העתיר בדברים טובים, עם המון שמנת, שוקולד או שניהם גם יחד. כזאת הייתה למשל עוגת השכבות שוויצריה הקטנה, שזכתה לשמה בזכות מראה ההרים שהעניקו לה קונוסי המרנג שיצרו את שכבתה העליונה. מנגד, פאי לימון מעודן שימש קינוח קליל ומרענן יותר. כך או כך, יצאנו עם טעם טוב בפה.