מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אוכל זה כן משחק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בפודסטפס כל הסדנאות, הן סדנאות פעילות. במילים הכי פשוטות, ידיים בבצק, סינרים מלוכלכים, כפות בוחשות בסירים, ועיניים בורקות....

כמה פעמים חלף בראשכם הרעיון המגניב להעביר אחר-צהריים יצירתי עם הילדים במטבח? בטח יותר מפעם. וכמה פעמים, באמת הוצאתם מהכח אל הפועל את הרעיון הנהדר הזה?
מעט? פעם? אף פעם? טוב נו, בינינו, אפשר להבין, מי צריך את כל הלכלוך הזה ואת העצבים, ולמי יש כח אחר כך לעשות ארונות ספונג'ה וצחצוח? שיבשלו בגן, שיאפו במתנ''ס לא?

אבל כמה נעים זה יכול היה להיות בלי מרכיב הלחץ? אם נגיד רק לרגע, לא היה איכפת לנו מהג'יפה במטבח, ונגיד שלא היינו נכנסים לבאסה כשצריך למחות נחלי חלמונים מהארונות?
היינו מבלים עם המתוקים שלנו ביחד, ומפיקים קסמים מחומרים לא יקרים. היינו מתמרחים מתפלשים וצוחקים, ואחר כך יושבים לאכול ביחד. איזה יופי?

חזון אחרית הימים נכון? אולי. אבל זה בדיוק מה שקרה לנו בסדנת הבישול המטריפה להורים וילדים שארגנו החברה של 2eat , בבית הספר לבישול פוד סטפס. את פוד סטפס, הקימו אנשים הגיוניים שהבינו דבר פשוט מאוד, והוא, והוא היה מוצלח ועוד איך.

כמה מקסים היה לראות, איך קורה הפלא, וכשכמוציאים ממשוואת הבישול, את אותם גורמי איום וסיכון (יעני, ליכלוך ובלאגן) כולם עוברים לפאזה חדשה של הנאה שמחה ושיתוף פעולה.

בין ערבוב לקיצוץ השמיע ערן ירוחם, הוא האבא הרוחני (ובפועל ) אשר על רעיון בית הספר לבישול מעשי, הסברים וטיפים שהפכו את העניין ללא רק מהנה, אלא לחווית למידה בפני עצמה. ואוו וואוו וואוו, לא שבאנו ללמוד חלילה בחופשת בית הספר.
טוב אז מה למדנו?
למדנו להכין כריכים משופרים לבית הספר, עוף בקוקה קולה, שניצל קפטן קראנץ', אורז מצוייר וסלט פירות עם הפתעות שאמא אף פעם לא שמה בפנים
למדנו שאנחנו יודעים ואוהבים להיות ביחד. רק תנו לנו עוזרת חמש פעמים בשבוע ואנחנו מסודרים קומפלט.
וגם למדנו שאנחנו ממש אוהבים ללמוד וזה, אם אתם שואלים אותי, הפיל אותנו לקרשים.

ואם תרשו לי להדחף עם עצה מנסיוני הפרטי כאמא, שסולדת בקולניות מכל פעילות נקיון בפועל. באחד האמשים, גיליתי שאין מקום טוב יותר מהרצפה!!!! לבישול. שם שום דבר לא גבוה מידי, לא נופל והכי חשוב, לא נשפך על ואל המגרות. איזה סיוט זה לנקות מגרות? שם כמה ילדים יכולים לשתף פעולה יחד סביב קערה אחת, וללכלך כהוגן. גיליתי ופשוט העברתי לאדיש. כסוף הבאלגן, מוסיפים 7 דקות גג של שטיפת רצפות המטבח (אין הנאות בלי מיסים), ומקבלים שעתיים של הנאה נטו. אני תקווה שמשתתפי הסדנה שערכנו השבוע, יצטרפו גם הם למעגל המבשלים עם ילדיהם. ושרבים מקוראינו יזנקו על העגלה ויצטרפו לסדנאות שלנו ושל פוד סטפס שיתחדשו בחודש אוקטובר מידי יום ג' בשבוע בין השעות 18:00-16:00 ויועברו על ידי השף ערן ירוחם.

אם אתם שם בבית מתקשים לערוך את השינוי לבדכם, קחו סדנה, שתיים, שלוש מחוץ לבית, אחר כך זה כבר יבוא לכם טבעי, והכיף שיהיה לכם מזה, שווה כל הון שבעולם.


עוף בקוקה- קולה

המצרכים:

שוקי עוף כמספר הילדים

כוס קוקה- קולה
מים
כף אבקת מרק בצל או ציר עוף.

אופן ההכנה:
מטגנים את שוקיות העוף במחבת עם 2-1 כפות שמן, עד לקבלת גוון זהוב ויפה ומעבירים לתבנית. מוסיפים את הנוזלים מים, כף אבקת מרק בצל או ציר עוף ומכסים בניר כסף. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך חצי שעה, מסירים את ניר הכסף וממשיכים לצלות עוד 20 דקות עד לקבלת השחמה יפה.

שניצל קפטן קראנץ'

את מקום פירורי הלחם תופס קפטן קראנץ' חברם של הילדים.
בעזרתו של הקפטן גם אחרון הסרבנים יתרצה ויאכל את השניצל הטעים הזה.

המצרכים:
½ קילו חזה עוף פרוס
קמח לציפוי
ביצה טרופה לטבילה
פירורי דגני בוקר קפטן קראנץ'
או פירה של ירקות ותפו''א ,מצונן ומעוצב לצורה ,ואז הוא עובר את שלבי הציפוי והטיגון של השניצל הרגיל.

שיפודי עוף במרינדה שילדים לא יכולים להגיד לה לא

מצרכים:
600 גרם חזה עוף משוטח לשניצל
2 כפות קטשופ
כפית חרדל
2 כפות סויה

אופן ההכנה:
מערבבים את הקטשופ, החרדל והסויה ומושחים את השניצל. משהים למשך 40 דקות.
משפדים ומניחים על גריל חם או מחבת כבדה ומשומנת מעט.


הפירה הכי טעים בעולם

מצרכים:
1.5 ק''ג תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים וחתוכים לשמיניות.
3 כפות שמן זית למשיכה על השניצלים.
מלח
פלפל לבן
פפריקה מתוקה
½ כוס מים


אופן ההכנה:
מושחים את שמיניות תפו''א בשמן זית ובתבלינים, מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב (מומלץ לעשות פעולה זו בתבנית האפיה). מכסים בניר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות. מסירים את ניר הכסף וצולים עוד 25 דקות נוספות, עד לתחילת ההשחמה. מוציאים מהתבנית ומצננים היטב לפני המעיכה. מוסיפים את החמאה או שמן זית ומועכים לפירה אחיד. מתקנים את הטעמים ומחממים מעט לפני ההגשה.