מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת החלבייה ירושלים

החלבייה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הפיש בולז, אשר מוגדרת על ידי רבים כמנת הבית של החלבייה, הייתה מוצלחת אף היא. היא אמנם מכילה אטריות מסוג ספגטי, אך בזאת מסתכם הקשר שלה עם המטבח האיטלקי..." יונתן שטרנברג, החלבייה, ירושלים

ועדיין רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הסלולרי, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים ונעליים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר. אף על פי שלא חסרים מקומות שבהם ניתן לאכול ארוחת צהריים, המגוון הוא יחסית מצומצם ולרוב מסתכם בפיצה, פלאפל, שווארמה או מנה בשרית כזו או אחרת המוגשת בפיתה או בבגט.

בשאיפה לרענן את השורות ולהציע משהו קצת אחר, נפתחה לפני שלושה חודשים מסעדה חדשה וכשרה למהדרין העונה לשם החלבייה. מסעדת החלבייה שוכנת בתחילת רחוב כנפי נשרים, רגע לפני שנכנסים לפקקים של אזור התעשייה והמסחר גבעת שאול. כפי שניתן לנחש משם המקום, החלבייה מציעה תפריט חלבי עשיר ומגוון הכולל ארוחות בוקר, פסטות טריות הנמכרות גם לפי משקל, כריכים מעניינים דוגמת כריך המכיל עגבניות מטוגנות בפירורי פנקו, גבינת עיזים וטפנאד זיתים, סלטים מושקעים, מיצים טבעיים, תפריט משתנה של מיוחדים, קינוחים מעשה בית, קפה איכותי ועוד.

את הארוחה שלנו במסעדת החלבייה התחלנו עם מרק בטטה קטיפתי ועשיר שפתח לנו את התיאבון מחד וסייע לנו להתמודד עם הקור הירושלמי מאידך. הוא תובל כהלכה והיה טעים מאוד, ונראה שגם הגברת שישבה בשולחן נהנתה ממנו, לפני שיצאה מהדלת וידאה עם השפית שגם מחר הוא יוגש. לצד המרק הוגשו שתי לחמניות המוגדרות כלחם הבית של החלבייה וצלוחית קטנה של משחה ירוקה. במבט ראשון חשדנו, ידידי ואני, שמדובר בטחינה ירוקה ולרגע מעט התאכזבנו, שכן טחינה במקרה זה לא הייתה מחמיאה למרק ועדיף היה להגיש חמאה או ממרח אחר. לאחר טעימה הסתבר שמדובר באיולי ירקרק מתובל בבזיליקום בגרסה מקורית וטעימה של החלבייה.

מהעיקריות של החלבייה טעמנו שתי מנות פסטה, שונות מאוד באופיין אך מתובלות ועשויות היטב. ניוקי ברוטב ערמונים קלויים, שמנת, בצל וכמה שיני שום קונפי, ומנה המכונה ספגטי פיש בולז שהיא למעשה הומאז' למנה הקלאסית של ספגטי ומיט בולז. עליי להתוודות, יש לי חולשה לערמונים, לא משנה באיזו ורסיה או באיזו מנה, עם בשר, עם דגים, בעוגות, בעוגיות ואפילו בפסטה. גם כאן הם השתלבו היטב עם רוטב השמנת העשיר שעטף כל אחת ואחת מיחידות הניוקי האווריריות.

מנת הפיש בולז, אשר מוגדרת על ידי רבים כמנת הבית של החלבייה, הייתה מוצלחת אף היא. היא אמנם מכילה אטריות מסוג ספגטי, אך בזאת מסתכם הקשר שלה עם המטבח האיטלקי. הרוטב הוא בעל גוון אסייתי מובהק ומבוסס חלב קוקוס, קארי, כוסברה ומעט פלפל חריף בעוד שקציצות הבורי הנימוחות, שהן למעשה הפיש בולז, תובלו בנדיבות ונשאו אל האף ריחות של קארי וכורכום.

גם על מבחר הקינוחים המוצעים בתפריט או בוויטרינה של החלבייה אמונה השפית. כל הקינוחים נעשים במקום: עוגות, מאפים ומבחר רחב של עוגיות המוצגות לראווה בצנצנות זכוכיות. לצערי לא יכולנו לטעום מכולם, אך אילו שכן הספקנו לדגום היו טריים ובעלי טעם ביתי.

אגב, החלבייה מציעה גם שירותי קייטרינג הכוללים עד 100 מוזמנים ושירותי משלוחים לאזורים נבחרים בירושלים. אז בפעם הבאה שבא לכם לגוון ולהזמין משהו מעניין ושונה למשרד, שילחו מייל או התקשרו למסעדת החלבייה ואל תשכחו לשאול על המיוחדים.