מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > טורים אישיים > טאפס , טאפס בר, מסעדת טאפס, כתבה המסקרת את מסעדת טאפס, וכוללת תמונות, ומתכונים. 2ea אתר המסעדות הישראלי

החגיגה נגמרת, כיבו את האורות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    את אנטוניו פגשתי לראשונה בדוכן סנדוויצים קטן שהריץ יחד עם חברים ומשפחה ברחוב מלצ'ט .בכוך הקטן הם הכינו את סנדוויצ'ים שגרמו לך לחלום חלומות טובים בלילה. אבל הכי נפלאים היו אלה שהכין אנטוניו. זאת היתה פשוט עובדה. אולי עניין של יד, אולי של החיוך, אבל מה שבטוח זה שהיה שם ניצוץ.

את אנטוניו פגשתי לראשונה בדוכן סנדוויצים קטן שהריץ יחד עם חברים ומשפחה ברחוב מלצ'ט .בכוך הקטן הם הכינו את סנדוויצ'ים שגרמו לך לחלום חלומות טובים בלילה. אבל הכי נפלאים היו אלה שהכין אנטוניו. זאת היתה פשוט עובדה. אולי עניין של יד, אולי של החיוך, אבל מה שבטוח זה שהיה שם ניצוץ.

פתאום נסגר הדוכן, ובמקומו באה לעולם אלי אולי טאפס בר. אנטוניו מנסה, לקח את הניצוץ שלו למקום אחר. בהעדרו, דעכה הסנדוויצ'יה המקסימה עד שמתה מוות מכוער בייסורים. מי שביקש לעצמו מהקסם של אנטוניו יכול היה למצוא אותו ברחוב ברנר הסמוך. לדבר החדש של לאנטוניו קראו טאפס. את המילה טאפס הכירו אז מתי מעט, פודיס, חובבי מזון ומשוגעים לדבר. האחרים היו עדיין עמוק עמוק בעניין של מזטים.

בספרד, ארוחת הטאפס וטאפס ברים הם מרכיב מרכזי במסורת הקולינרית וביקור בבר כזה נחשב לאחת מצורות הבילוי המועדפות על הספרדים. זה המקום למפגש חברתי, לארוחה קלה, או לארוחה מלאה ובכל מקרה בעמידה וישיבה על הבר ובליווי הרבה אלכוהול ובירה.

הקיצר, ים תיכון, מפגש עם חברים, מנות קטנות וצבעוניות, הטאפסים התאימו לנו כמו כחול ללבן. כי כשהמנות הקטנות, לפעמיים בינוניות מגיעות לשולחן, עליזות וצבעוניות הלב שר. טועמים מכאן ומכאן, מנות קרות או חמות, ירקות, נקניקים, גבינות, בשרים, דגים, פירות ים, הצלחות מטיילות על השולחן, הפה שמח והבטן לא מתפוצצת.

מלבד טאפסים אותן מנות קטנות ועליזות, נתן אנטוניו כבוד גם למנות קלאסיות מהמטבח הספרדי. היו שם פאייה, מרמיטות ושאר יצירות קולינריות ספרדיות מתוצרת ומתנובה מקומית.

וחוץ מזה, מה לא היה לנו שם במהלך אותן שמונה שנים עליזות ?
ערבי אומנים שונים ומגוונים, הופעות מחול, ערבי שירה ופרוזה, תערוכות ציורים וצילומים, ערבי מוסיקה חיה, כלי נגינה ולילות DJ סוערים.

אז זהו זה, אחרי שמונה שנות פעילות, שנות דור במונחים תל אביבים, מסעדת ''אלי אולי'' נפרדת מאיתנו.
אז מה מתאים יותר לרוח הארוח הספרדית מחגיגות פרידה עליזות?

היי שלום אלי אולי, עם אנטוניו ניפגש במקום הבא. למעונינים לקחת חלק במסיבות הפרידה, רשימת הארוחות המיוחדות מתפרסמת ברשימת ההודעות הרצות בדף הבית של האתר.

הידעת? הפירוש המילולי של השם ''טאפס'' הוא מכסה. מקור השם ככל הנראה בפרוסות קטנות של לחם עם גבינה, נקניק או סרדין שהניחו על כוס היין כמכסה להגנה נגד הזבובים באקלים הים תיכוני החם.

סלט קייצי של קלמרי עגבניות, בצל ולחם קלוי

מנה ראשונה ל- 4 סועדים

החומרים

200 גרם ראשי קלמרי נקיים
200 גרם טבעות קלמרי
4 עגבניות תמר אדומות
2 בצלים סגולים קטנים
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי מיורן
10 כפות שמן זית
מיץ לימון מ 2 לימונים
פוקצ'ה 150 גרם
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

מחממים בווק חלק משמן הזית, ומקפיצים על אש גבוהה במשך 2 דקות את טבעות וראשי הקלמרי. מניחים בצד
חותכים את העגבניות לקוביות ואת הבצל לטבעות
חותכים את הפוקצ'ה למשולשים וקולים מעט בתנור
מערבבים העגבניות הבצל והעלים עם הקלמרי, ומתבלים בשאר שמן הזית, מיץ לימון והתבלינים.
מניחים את הסלט מעל למשולשי הפוקאצ'ה הקלויים, ומגישים בטמפרטורת החדר.

פטריות בג'ינג'ר ושום

החומרים

שמן זית
3 שיני שום קצוץ דק ידנית
20 ג' ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
½ ק''ג פטריות שמפיניון קטנות
כפית פפריקה מתוקה
כפית קארי
4 כפות סויה
1 כף בלסמי
1 פלפל שאטה
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן בצל ירוק פרוס לטבעות

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית בווק ומטגנים קלות את השום והג'ינג'ר. מוסיפים את הפטריות השלמות, ומתבלים בקארי ופפריקה. מבשלים עד שהפטריות יגירו נוזלים. מוסיפים את הסויה, הבלסמי והתבלינים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וטבעות בצל ירוק מתבליםבמלח ופלפל , מערבבים היטב ומגישים.