מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על מסעדות בט"ו בשבט

ט"ו בשבט הגיע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זהו ראש השנה לאילנות, הפריחה בטבע מציינת תחילת שנה נוספת, בני האדם נוטעים עצים ונזכרים בקיומם של הפירות היבשים, והמסעדות – הן אף פעם לא מתקשות למצוא סיבה למסיבה. מה עושים בט"ו בשבט הזה? אספנו כמה רעיונות

הנשיקה

הערב, 20 בינואר, חוגגת מסעדת הנשיקה בזכרון יעקב את יום הולדתו של השף והבעלים רונן רביב בארוחה מלאת כל טוב הארץ ברוח החג והאילנות. מחיר הארוחה לסועד: 185 ₪. בין המנות הקבועות והמומלצות בתפריט של מסעדת הנשיקה תמצאו את הקוקי סאן ג'ק הצלוי על מצע פלפלים ועגבניות ואת מאפה הטלה העטוף בחציל קלוי בגריל.

קימל בגלבוע

בימים אלו נערך שבוע טעמים בעמקים בסימן ט"ו בשבט, והמסעדות המובילות בעמק מציעות ארוחות גורמה במחירים נמוכים. אחת מאלו היא מסעדת קימל בגלבוע של השף שאול בן אדרת הממוקמת בצומת יזרעאל. בין המנות המומלצות של קימל בגלבוע תמצאו את מנת הסטייק טרטר (פילה בקר טרי קצוץ נא, צלפים, בצל, חמוצים, חרדל דיז'ון וחלמון ביצה) ואת חזה הברווז הצלוי בצ'אטני משמשים וגזר.

1868

"ספייסי נאטס", היא תערובת של אגוזים, בוטנים, שקדים, גרעיני דלעת וחמנייה בתיבול צ'ילי, סצ'ואן, תמרינדי ופלפל שחור, והיא תחולק לכל מי שיבוא לסעוד במסעדת 1868 הירושלמית בט"ו בשבט, יום חמישי ה-20 בינואר. שף יענקל'ה תורג'מן, שיונק את אהבתו לאוכל מחומרי הגלם הירושלמיים וממסעדות גורמה בעולם, יצר תערובת טעימה ושמחה שמחברת בין כל טוב האדמה לתבליני העולם, ועכשיו תורכם לטעום.

אינדירה

אינדירה התל אביבית מקבלת הערב, 20 בינואר, את ראש השנה לאילנות בנוסח הודי עם ארוחת ט"ו בשבט המבוססת על טהרת המטבח הקשמירי, הידוע בשימושו הנרחב בפירות יבשים. הארוחה מוגשת בשני מסלולים זוגיים: צמחונית ב- 189 ₪ לזוג או בשרית ב - 219 ₪ לזוג. בין המנות בארוחה המיוחדת תמצאו את הנרואטן קורמה - ירקות העונה מבושלים עם זנגוויל ושום ברוטב פירות קטיפתי ואת האינדירה ספיישל - נתחי עוף טנדורי ללא שומן ברוטב אגוזי קשיו. הארוחה כוללת כוס יין הבית לכל סועד, תיהנו.

ובמוזיאון ארצות המקרא

סיורים מיוחדים לכבוד ט"ו בשבט בגלריות המוזיאון: לכבוד ט"ו בשבט מוזיאון ארצות המקרא מציע לקהל הרחב סיור לעבר הירוק, לימים שבהם צמחים, אילנות ופירות היו חלק בלתי נפרד מחיי האדם. אתם מוזמנים להצטרף לסיור על פירות האדמה ופירות האילן המצויים במוצגי המוזיאון: במטבעות ישראלים עתיקים, בשרשרת קבורה מצרית, בפיסול רומי, בפסיפסים ועוד. בסיור תגלו מה הייתה חשיבותם של גידולי האדמה בתרבויות קדומות, אילו עצים בלטו בנוף של המזרח הקדום ומה הייתה משמעותם וסמליותם המיוחדת של עולם הצומח בימי קדם ובמסורת היהודית. הסיורים הבאים: יום חמישי, 20.1, בשעה 16:30, יום שישי, 21.1, בשעה 12:00. אין צורך בהרשמה מראש, וההשתתפות בסיור היא ללא תשלום, עם הכניסה למוזיאון.

ט"ו בשבט שמח.