Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על בראנץ' בקפה מרגו קיבוץ צרעה

מרגו בופה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי... בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין..." שירלי רחמים, בוקר שישי, הבופה של מרגו, קיבוץ צרעה

"לקחת פסק זמן ולא לחשוב" - זה כל מה שרצינו, ולכן כשהגיע לבסוף יום שישי המיוחל לקחנו קרן ואני יום חופש משאון העיר ומהשעון בכלל ונסענו אל הטבע. קרן גרה בירושלים ואני בתל אביב, כמה נחמד שבדיוק באמצע נמצא אזור מטה יהודה וכל הנופים מעוררי ההשראה שמסביב. את הבוקר פתחנו בסבב יקבים באזור והילכנו במטעי הזיתים ובשדות החיטה שמסביב. כעבור שעתיים תמימות, כשהרעב החל להראות סימניו, נסענו לעבר קיבוץ צרעה השוכן סמוך לבית שמש לארוחת בראנץ' בופה כשר בקפה מרגו.

קשה שלא להתאהב במָרגו, כשבלב כל החורש הטבעי שוכנת לה המסעדה הכפרית הקסומה והמיוחדת. מרגו, או בשמה המלא רות מרגרט נקש, הייתה סבתה של אורלי לוק, אחת מבעלות המקום, והיא הייתה אישה אצילית, חרוצה, משכילה ודעתנית שהקדימה את זמנה בכל הקשור לעצמאות כלכלית ויזמות נשית, כשעוד בשנות ה-70 ניהלה מסעדה והייתה למופת לבנות דורה.

אל אורלי הנכדה הצטרפה חברת הילדות אדריאנה אדר, ושתיהן יחד הגשימו חלום לפתוח בית קפה כמחווה לסבתא וברוח היזמות הנשית. קפה מרגו פתוח בכל ימות השבוע לאירועים עסקיים ולקבוצות פרטיות, ובימי שישי מרגו פותח שעריו לקהל הרחב בבראנץ' מופלא ואחד הטובים שטעמתי.

העיצוב חם וביתי ומזכיר קצת את בית סבתא, סבתא אלגנטית ביותר. עוד בפתח הדלת, במבט ראשון לעבר הבופה, גילינו מחזה מרשים ביופיו של מבחר אוכל איכותי המוגש בצלחות, בקערות ובסלסילות ייחודיות עם המון טעם ועיצוב מוקפד.

כמובן, קמתי אל הבופה שוב ושוב. פתחתי בצד הבריא ביותר עם קערת גרנולה משובחת בתוספת יוגורט איכותי, סלט עשיר של מגוון פירות העונה ודבש תמרים. אין ספק שזו הייתה התחלה טובה שהובילה אותי ישירות אל הצלחת השנייה ואל עולם הסלטים - מזנון שלם מהם היה מגוון ביותר וכלל סלט חסות ועלים, עגבניות שרי ופטריות, סלט שורשים ואגוזים, סלט כרוב עם שקדים קלויים ורוטב סויה, סלט ארטישוק ופלפלים, ירקות קלויים מסוגים שונים, סלט אבוקדו, סלט טונה ועוד. אל כל היופי הזה הוספתי גם כמה פרוסות לחם מתוך מגוון נרחב של לחמי שיפון עם אגוזים, מחמצת ולחמים צרפתיים. לצד הלחמים ניתן היה למצוא גם חמאות מתובלות, עגבניות מיובשות, פסטו בזיליקום וגבינות רכות וקשות.

כשמדד הרעב קצת נרגע ניגשתי לבחון את "קיר הסבתות" של קפה מרגו שמשך את תשומת לבי מהרגע שנכנסנו. דמיינו לעצמכם קיר שכולו תמונות סטודיו של המון סבתות של פעם. זה התחיל מתמונה אחת של אותה המרגרט שעל שמה מרגו וככל שחלף הזמן הביאו גם הלקוחות הקבועים תמונות ישנות של הסבתא שלהם וכך הפך הקיר לקיר של סבתות. חזרתי נרגשת למקומי, פרץ עז של געגועים עולה בי לסבתא שלי.

על מזנון הקישים לא ויתרתי: מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי, בטטה, פלפלים קלויים ועוד, בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין כשבפנים הלבן יציב והצהוב מתפרץ לו, וזו מנה מומלצת.

אחרון חביב היה מזנון הקינוחים שכלל מבחר מאפינס בתוצרת בית, עוגות מייפל ואגוזים, עוגות גזר וג'ינג'ר, שלל ריבות מפתיעות שגם הן בהכנה ביתית, חלווה, שוקולד ועוד. הבראנץ' של מרגו כולל, כמובן, גם שתייה חופשית ועלותו היא 69 ₪ לסועד, העלות לילדים עד גיל 12 היא של 49 ₪ בלבד. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 050-8504085.

לאחרונה נפתח במרגו גם חדר אירועים מושקע ויפהפייה שיכול להכיל עד 50 מוזמנים, כאן ניתן לחגוג באווירה כפרית ואינטימית והכול כשר. אחרי שלוש שעות של בילוי במרגו אני יכולה לומר שזהו מקום מופלא שמציע בראנץ' נהדר המומלץ בחום.