Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על רודיאו פאב חיפה

רודיאו פאב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה

קשה לספר על ערב ברודיאו פאב בלי להשתמש בקלישאה השחוקה "להרגיש כמו בחו"ל", ולכן אנסה שלא להשתמש בה. כן אעיד על ערב נפלא, ועל חוויה מיוחדת שלא יצא לי לחוות כמותה באחרונה. לפחות לא בארץ.

רודיאו פאב אינו ממוקם באף אחד מאזורי הבילויים של חיפה: לא בעיר התחתית ולא בכרמל, לא למעלה ולא למטה. בדיוק באמצע, בשכונת מגורים בהדר, בלי חברים ברים קרובים. נכנסנו בליל חמישי ומיד הרגשנו בבית: לא מלא אבל גם לא ריק, לא מעושן, והמוזיקה לא חזקה מדי. האווירה והעיצוב של רודיאו פאב מזכירים את הפאבים של פעם, שונים מאלו המנוכרים של תל אביב. שימוש בעץ מעניק אווירה חמימה ומזכיר ברים אותנטיים, מהסוג שבאמת באים לשתות בו ולא רק להשתעשע. כן, ניכרת ותיקותו של רודיאו, הפועל מאז שנת 1977, ובבעלות הנוכחית כבר שמונה שנים.

התפריט של רודיאו פאב מזרח אירופי. הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה "מועדון הפייפ" שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18 עד 80, ממקטרות. בין היתר הם עורכים את תחרות העישון האיטי: שני חברי מועדון מקבלים מקטרות זהות וכמות זהה של טבק, ומי שמסיים לעשן ראשון הוא המפסיד.

התפריט של רודיאו פאב, בהתאמה, הוא סולידי וממוקד. יש מנות לארוחת ערב של ממש, וחלק מהאורחים מגיעים במיוחד בשבילן. אנחנו טעמנו את מנת הדגל, האוסובוקו הלבן – שוק חזיר עסיסית ומלאת טעם, עשויה בתנור עם בירה ועשבי תיבול. רצינו להכיר גם את הבוז'נינה, המוגש קר – מדובר במעין פסטרמה ביתית שאליה מוכנסים מיני שורשים, והיא נאפית בתנור. התוצאה היא נשנוש מטורף המוגש עם טוסטים, שהערך המוסף שלו הוא טיסה ישירה אל מדינה אחרת, רחוקה, שבה חוגגים את חג המולד בשלג.

אכלנו גם נקניק בוואריה, שהיה לא פחות ממצוין. שמן אך לא שומני, עסיסי, מלא טעם ועשיר, לא הצלחנו לעצור את עצמנו מלפרוס ממנו חתיכה אחר חתיכה, עד שלא נותר דבר. אין ספק שהמאכלים מהמטבח של רודיאו פאב מעבירים את רוח המקום, חבל לשבת על הבר בלי להציץ בתפריט.

כי גם תפריט הבר אינו שגרתי. הבחנו בשמונה ברזי בירות, כאשר שבעה מהם קבועים והשמיני מתחלף לפי טעם הלקוחות. יש כאן בירות צ'כיות קלות ומתוקות ואין אף לא בירה "רגילה" אחת – לא תמצאו כאן טובורג או גולדסטאר, אבל אם ממש תתעקשו - יתנו לכם בקבוק.

פרט לבירות, רודיאו פאב עשיר גם בוויסקי עם דגש על בורבונים, ביטרים ועוד משקאות מוזרים "שרק אתה קונה", כמו שאומר ספק האלכוהול לבעל הבית. אני העברתי את הלילה הקר בחברת סיידר חם מעולה, בו שטו בחמימות פיסות תפוח וקינמון. הוא פתח לי את הנחיריים, סובב לי את הראש, ושלח אותי למחוזות אחרים שבהם בוהמיינים כותבים שירה ומפחדים מה-KGB שייכנס בעוד רגע בדלת הפאב ויעצור את המוציאים לאור של כתב העת המחתרתי.

ברודיאו פאב כל ערב נראה קצת אחרת: בערבי שני מוקרנים כאן סרטים, בשלישי מוגשות מהמטבח מנות מיוחדות, בחמישי יש במה פתוחה, וכל מי שרוצה לחלוק שיר שכתב, לנגן על גיטרה או לשיר – מוזמן. מצד שני, אני מאמינה שבכל אחד מהערבים נשמר משהו מהאווירה הקבועה והמיוחדת של המקום: השקט, אהבת האלכוהול הכנה, ובעיקר, כמו שהבטחתי שלא לומר: אווירה של חוץ לארץ.