Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על קפה ביסטרו גרין האוס מושב שילת

גרין האוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתח גדול במיוחד של דג סלמון הונח חצוי על בסיס של קינואה מאודה וסלט קטן. הסלמון צרוב ועטוף ברוטב מתקתק-חמצמץ ופיקנטי של טריאקי עם קרמל..." שירלי רחמים נוטשת את המקרר הביתי לטובת קפה-ביסטרו גרין האוס שבמושב שילת

הכול התחיל בגלל קופסת טחינה גולמית. זה היה יום שלישי, השעה הייתה 18:30 בערב, וכמו בערבים רבים וטובים אחרים, חזרנו שותפתי יפעת ואני הביתה מיום עבודה עמוס, וגוועות ברעב זינקנו לעבר דלת המקרר. הפעם, כשהיא נפתחה, פשטה בפנינו אכזבה קשה, כשהיחידה שהביטה לעברנו הייתה קופסת טחינה גולמית, שורדת אחרונה מתוך עוד כמה קופסאות שעבר זמנן. מבט קצר שהחלפנו בינינו הבהיר לשתינו שהערב מגיע לנו יותר. מצאנו את עצמנו נכנסות אל המאזדה בדרכנו לעבר מושב שילת שליד מודיעין, שם נאכל ארוחת ערב מפנקת בקפה ביסטרו גרין האוס.

גרין האוס הוקם בשנת 2004 על ידי גיא רוזין, בחור מקסים וצנוע שביקור מקרי במשתלה הוליד אצלו את הרעיון שנבט לו בהצלחה וצמח לתפארת. גרין האוס ממוקם בלב לבה של משתלת וונדי והכניסה למקום, היישר לתוך הצמחייה הענפה והתאורה החמימה, היא לא פחות ממרגשת. גרין האוס משרה אווירה נעימה, והאורחים מוזמנים לשבת גם מחוצה לו, במרפסת מקורה ומחוממת.
מבין המנות הראשונות ניסינו שתיים: האחת היא מנה קלאסית של אנטי פסטי, המוגש בנדיבות עם מבחר ירקות קלויים בתנור עם נגיעה של פסטו מעל, וכמובן גבינת עזים איכותית שמשלימה את העבודה וניתכת בעדינות. המנה מוגשת עם פוקאצ'ה לוהטת שנאפית במקום.

מנה נוספת שלקחנו, בעיקר בזכות המלצתה של יפעת, הייתה מנת הקרפצ'יו סינטה. משהו בפרוסות הכה דקיקות האלה תמיד גורם לי לחשוב האם זה משתלם ולמה לאכול סינטה כה דקיקה כשאפשר לאכול נתח שלם, אבל פרוסות הקרפצ'יו שעטפו את הצלחת, טבולות בבלסמי עם מלח גס וקצת פרמזן בשילוב קרוסטיני חם ופריך הצליחו לבלבל אפילו אותי.

אל גרין האוס מגיעים כל תושבי האזור ויש גם נאמנים במיוחד שפותחים את הבוקר עם קפה קצר רגע לפני העבודה, במהלך היום הם מגיעים לפגישת עסקים ובערב מביאים את המשפחה לארוחת ערב טובה ומפנקת.

ככל שהבטנו סביבנו, הפכה בחירת המנה העיקרית מורכבת יותר, בשולחן שלידנו הוגשה מנת קבב עם טחינה מפתה, וההמבורגר שבשולחן ממול, במיוחד כשראיתי את בעליו נוגסת בו נגיסה מלאת פה, כמעט שכנע גם אותי. אך כשהגיעה המנה שלי וקירבתי את המזלג אל הפה, חייכתי בתחושת ניצחון. מנת הסלמון הכתום הייתה פשוט מופלאה. נתח גדול במיוחד של דג סלמון הונח חצוי על בסיס של קינואה מאודה וסלט קטן. הסלמון צרוב ועטוף ברוטב מתקתק-חמצמץ ופיקנטי של טריאקי עם קרמל שבכל טעימה מפתיע מחדש. יפעת לא נשארה חייבת והזמינה לה נתחי אנטרקוט המוגשים על מחבת לוהטת עם תפוחי אדמה ורוטב עשיר של שמנת ופלפל. גם קינוח סופלה השוקולד שנאפה כאן בגרין האוס הוגש עם גלידת וניל ופירות יער והשאיר טעם של עוד.

החממה של גרין האוס ממוקמת בדיוק באמצע הדרך בין ירושלים לתל אביב, במקום מקפידים על הסטנדרטים הטובים ביותר ואת חומרי הגלם מלקטים בקפידה. האווירה חמה, נעימה ומשפחתית ביותר והמלצריות לא מפסיקות לחייך. גרין האוס פתוח גם בשבת החל מהשעה 9:30 בבוקר, אני התרשמתי לטובה וחשבתי לעצמי בחיוך שלפעמים זה דווקא טוב שיש רק טחינה גולמית במקרר.