מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות בסילבסטר 2011

סילבסטר בצד השני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חגיגת סילבסטר קלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. אווירה אינטימית, מוסיקה לטעמכם, מנות מוקפדות, שירות מעולה - כולם סימנים לשנה חדשה וטובה. מבין המסעדות הרבות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו את היוקרתיות ביותר

פושקין

מסעדת פושקין מתל אביב מציגה ערב סילבסטר עם שבעה נגנים, תשע מנות, מבחר מיינות הבית וודקה, לצד תפריט מיוחד לסילבסטר מאת השף גלעד פלד ב- 1,250 ₪ לסועד. השנה החדשה נפתחת עם ספיישלים בהשראת מסורת הבישול הצרפתי המוקפדת לצד וודקה יין ושמפניה לקראת חצות.

מתפריט סילבסטר 2011: סרטן שו-פרואד קרפצ'יו תמנון יפני, תמצית פלפלים, בלוטין ארנבת קולי בזיליקום, פריקסה שעועית לבנה בויניגרט ארנבת וברולו, לובסטר כחול וקוקי סאן ז'אק פסון "רוסיני", ארטישוק ויולט בריגול, וולוטה שרוויל וקוויאר שחור, טורטליני ברווז קונסומה, ירקות שורש, פירות חורף וקליפות הדרים, רוז'ה בזעפרן ובויאבז, שורט ריב בורגיניון פום פירה כמהין ורוטב יין אדום, פנקוטה קוקוס ושוקולד לבן עם קרם מנגו, זיתים מסוכרים וקציפת פינה קולדה ועוגת היער השחור 2011. שעות הפעילות בערב הסילבסטר החל מ-21:00.

מול ים

את יריית הפתיחה של אירועי סוף השנה האזרחית ירתה מסעדת מול ים. מתכנון הערב של השף יורם ניצן וצוות המסעדה שזכתה לשבחים ולתארים בארץ ובעולם, נראה שזו עומדת להיות "ארוחת הדגל", והיא ברמה הטכנית, ברמת חומרי הגלם וברמת יכולות המטבח של מול ים הגעה לשיאים חדשים - תמצית הבישול של ניצן כמו גם תמצית השנה. את תפריט ארוחת הסילבסטר מתכנן ניצן כבר מתחילת אוקטובר, והתוצאה היא ארוחת מופת ופאר שכוללת עשר מנות ושלושה קינוחים, את האחרון שבהם יאכלו הסועדים בביתם, אחרי שיגיעו במסעדה לקצה גבול היכולת, וימשיכו את החוויה הקולינרית גם לתוך שנת 2011.

בתפריט סילבסטר 2011 (עלות הארוחה לסועד - 1,000 שקלים): גרבדלקס מהים הבאלטי, אבוקדו קריספי, קוביית שליו וגפרורי טראפל שחור; טונה לבנה צרובה בנגיעה של שטרויזל ערמונים וקוויאר לימון; טרטר קוקי סאן ז'אק עם פטריות ג'ירול צהובות בקפוצ'ינו אפונים ירוקות; סקאמפי איטלקי לצד טורטליני אמרונה על קרם סיבולט; דובר סול עם פטריות מוריל, קצף של חמאת אגוזים ברולה; מיני בורגר עם כבד אווז ושורט-ריב, מחווה ל- Daniel Boulud ; שרימפ מעכו בגלזורה של צדפות על גספצ'ו עגבניות מנומרות; לובסטר אטלנטי בפונדו כמהין וגרוייר עם ביצי דג חידקן; חזה יונה צעירה מברֶס מבושל סו-ויד וצלוי עם ירקות מיני מפרובאנס; קציפת מוחיטו ומרשמלו הדרים; טילון תותים וגנאש לימון; מיניארדיס שאוכלים למחרת.

כתית

מסעדת כתית של השף מאיר אדוני מציגה גם בארוחת הסילבסטר ארוחה שמאחדת בדרכה המקורית מטבח אירופי עם השפעות של כור ההיתוך הישראלי – ים תיכוני. ערב השנה החדשה 2011 בכתית מוצעת כאן ארוחה במחיר של 2011 ₪ לזוג סועדים.

מתפריט סילבסטר 2011 במסעדת כתית: ג'ילרדו בברולה טרגון - פניני טפיוקה וקוויאר אוסטרה; סרטן קינג אלסקי - קרם פול ירוק, ביצת שליו עלומה וברוסקטת עשבים חורפיים; טרין כבד אווז- לובסטר מברטאן, ג'לי סוטרן, תפוחי עץ קונפי, קרם סיידר; שקד עגל חלב צרוב בפחם הדרים - קנלוני פטריות פורצ'יני, קרם גרוייר, קרוקנט שקדים בקרמל ומלח ים, ציר עגל ופורט; צלעות טלה חלב בפיח בצלים - ברוסט טלה בבישול איטי, שום שחור אוסטרלי, קצף תפוחי "ראטה" ושמן ארגן; גבינות בוטיק משק קורנמל, מרמלדת תפוחי עץ וטימין. מחיר הארוחה כולל בקבוק שמפניה לזוג מבית לואי רודרר, שתייה קלה וחמה.

קורדליה

חלומות על שמפניה, כמהין וקאוויאר הופכים למציאות בליל הסילבסטר. השף ניר צוק רקח ארוחה מפנקת המורכבת משמונה מנות: מתאבני קאוויאר, מרק ערמונים, סלט עדשים וכבד אווז, ניוקי כמהין ברג'אנו, דג ים ברוטב חמצמץ, פילה בקר 2011, זביון צונן של שמפניה ופרלינים. עלות לסועד: 295 ₪.

יש להזמין מקום מראש.