Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על ארוחת סילבסטר במסעדות

ארוחת סילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קשה להפנות גב לחגיגת הסילבסטר הקלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. האווירה אינטימית, המנות משובחות, השירות מוקפד וכולם סימנים לשנה טובה. מבין המסעדות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו ארבע הצעות יוקרתיות במיוחד

1868

במסעדת הגורמה 1868 פותחים את השנה האזרחית החדשה בארוחה רומנטית לאור נרות בלבד. ביום חמישי (30 בדצמבר) ובשבת (1 בינואר) יפוזרו ברחבי המסעדה עשרות נרות, ולאורם תוגש ארוחה חגיגית לשנה החדשה, מעשה ידי השף יענקלה תורג'מן.

בין המנות בתפריט: כבד אווז צרוב קרמל פורט, קרם שזיפים יין אדום וניל, גרניטת תפוזים ג'ינג'ר וג'ין; שקדי עגל חלב בתערובת "ראס אל חנות", קרם בצלים, פול ירוק ורוטב פלפלים שרופים; אנטרקוט מיושן 28 ימים עם תפוח אדמה אפוי "מהמדורה"; איולי עשבי תיבול, מח עצם; פילה בקר קונפי וקרם של ארטישוק ירושלמי, רוטב מח עצם וקברנה סוביניון; פילה סלמון אטלנטי קרם שומר וארק, גרגרי חומוס ולימונים כבושים, סלט שומר ואשכוליות אדומות. העלות לזוג סועדים: 420 ₪. בתום החגיגה תושק מנת קינוח חגיגית, מחווה למסעדת הדגל של השף ז'אן ג'ורג' בניו יורק, שתוגש לסועדים על חשבון הבית. זו תכלול רצועות מרשמלו ביתי בשלושה טעמים - משמש, תות ווניל מדגסקר - המלופפות זו בזו בתוך צנצנת זכוכית רחבת ידיים ונחתכות לעיני הלקוחות אל תוך הצלחת.

רפאל

מסעדת רפאל בראשות השף רפי כהן מציעה תפריט סילבסטר פתוח, שבו כל מנה מתומחרת בפני עצמה. שמפניה תחולק לאורחים בסוף הארוחה ולא רק בחצות, לטובת הסועדים שאוכלים את ארוחת הסילבסטר שלהם לפני שמתחילה הספירה לאחור.

בין המנות בתפריט של רפאל בארוחת סילבסטר 2011: אויסטרים מברטאן על הקרח (28 ₪ ליחידה), סלט אדום ואנדיב עם קרם פרש בוויניגרט של שמן אגוזים ודבש פרחי הדרים (65 ₪), מרק של דלעת וערמונים עם כמהין שחורות טריות מפריגור ו"קצפת פרמז'ן" (95 ₪), קלמרי סגול מהים התיכון על הפלנצ'ה עם בשר חצילים וסלט מאשוויה של פלפלים ועגבניות (110 ₪), קוסקוס כתף טלה עם ירקות חורף, גרגירי חומוס ותבלינים מה"מגרב" (98 ₪), "שאטו בריאן" לזוג מפילה בקר עם בצלי פנינה, מח עצם ויין אדום (325 ₪).

קלואליס

מסעדת הדגים ופירות הים קלואליס, שממוקמת במתחם הסיטי של רמת גן, היא מרווחת, מקצועית ואיכותית ומציעה לכם בליל הסילבסטר, כמו גם בימים רגילים, את תפריט היין הגדול והמיוחד בישראל. בין המנות בתפריט ארוחת הסילבסטר, שהורכב על ידי השף ויקטור גלוגר, תמצאו את המנות הבאות:

Fish Ball עם מרק צ'אפי (פלפלים אדומים וחלפיניו), טרין פואה גרא במילוי ריבת חבושים מצופה בקראטס פיסטוקים עם כוסית של גוורצטרמינר קינוח, צלעות טלה ניו זילנדי בצלייה איטית עם "פום אמנדין" בכמהין מוגש עם ציר טלה טבעי ועוד. עלות הארוחה לסועד: 690 ₪.


לארא

עוד בירושלים, ביסטרו לארא מזמין אתכם ליומיים של חגיגות עם שבע מנות גורמה של השף ליאור חפצדי לצד כוס שמפניה משובחת. הסעודה תתקיים בימים רביעי וחמישי (29-30 בדצמבר), החל מהשעה 18:00. בין מנות הגורמה של סעודת הסילבסטר של לארא: סשימי דג על קרפצ'יו ארטישוק והרבה ירוק, סלט עגבניות שרי על חציל קלוי, ויניגרט אגוזים ועלי בוקצ'יו, סשימי פילה בקר עם חמוציות ופטריות מוקפצות, דג על ארטישוק ירושלמי ומשוושה עגבניות ותורמוס, אוסובוקו טלה על קרם לפת, סורבה רימונים, קדאיף ממולא בקרם פטיסייר ותותים.