Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על בר מסעדה לינק ירושלים

לינק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן..." יונתן שטרנברג אוכל בשר משובח ליד היין המשובח לא פחות – לינק ירושלים – מקום של כבוד

יותר מדי זמן לא ישבנו כאן, חשבתי לעצמי בעודי חולף על פני השומר העומד בכניסה לבר-מסעדה לינק. לפחות שנה עברה מאז ביקרתי בלינק בפעם האחרונה, וקצת התגעגעתי. לינק הוא אחד מאותם מוסדות ירושלמיים ותיקים שלא איבדו את קסמם. מאז שהוקם בשנת 1997, קנה לו לינק מקום של כבוד בקרב אכלנים ובליינים מרחבי הארץ. לצורך המשימה, הזמנתי חבר ותיק שמכיר את לינק היטב. ידידי בילה שעות רבות על הבר או בהסבה סביב השולחן וכבר בנסיעה הוא התחיל לספר לי סיפורים נוסטלגיים על מנות שאהב לאכול כאן או על הפעם שבה נרדם על הבר ומלצרית חביבה העירה אותו והגישה לו כוס קפה שחור, על חשבון הבית היא אמרה.

התפריט של לינק מגוון מאוד וכולל מבחר ארוחות בוקר, מנות בשר, פסטות, דגים, סלטים, כריכים, מרקים, קינוחים וכמובן הרבה אלכוהול משובח. דבר נוסף שבולט בתפריט הוא שאף על פי שהמקום אינו כשר, לא תמצאו כאן בשר לבן או פירות ים. יתכן שעובדה זו הייתה גורמת להרמת גבה בערים אחרות, אך כירושלמי, הדבר נראה לי טבעי לחלוטין, "בסגנון כשר" אנחנו קוראים לזה.

תחילה טעמנו שני סוגי מרק - מרק בשר ותפוחי אדמה בעל אופי ביתי ומרק אסייתי שנבחר כמרק היום. שני המרקים היו טעימים מאוד והיוו פתיח מצוין. המרק האסייתי תובל בחלב קוקוס, בבוטנים ובלמון גראס ובתוכו מצאנו גם כמות נדיבה של חזה עוף צרוב ונבטים פריכים. טעמו היה מעניין ועשיר מאד ולרגע שכחתי שאנחנו בירושלים.

לאחר שיחה קצרה עם אחראית המשמרת התברר לנו שאחותה היא מנהלת השיווק של יקב פלטר הצפוני. למי שאינו מכיר, היקב ממוקם במושב עין זיוון שברמת הגולן, ולטעמי מייצר יינות לבנים ואדומים נהדרים. בלנד ה"טריו" 2008 של פלטר ליווה את שאר המנות והחמיא להם מאד. לאחר שטעמנו את היין, התמקדנו במנות הראשונות – שקדי עגל ברוטב לימון ועשבי תבלין ושני סוגי ברוסקטה, האחת עם פילה בקר קצוץ, עלי רוקט ושבבי פרמזן והשנייה עם גבינת קממבר מותכת. לימון ושקדי עגל הם פשוט שילוב נהדר. חומציות הלימון חותכת את השומניות המאפיינת את השקדים ויוצרת חגיגה של טעמים ומרקמים על החיך. גם הברוסקטות היו מוצלחות - הצנימים נחתכו בעזרת רינג עגול ועליהם הונחה כמות נדיבה מהתוספת.

בשלב זה התפניתי לשאול את ידידי אם האופי של לינק שונה ממה שזכר. בדיוק אותו דבר, הוא סינן בחיוך, אפילו חלק מהפרצופים עדיין מוכרים לי, והצביע על אושיית תרבות מקומית ועל קצין משטרה בכיר, כבר שנים שהם יושבים על הבר של לינק. לעיקריות החלטנו להתמקד במנות הבשר – מנת פילה בקר ופטריות פורטבלו ברוטב יין וציר בקר ו"סטייק ניו-יורק" במשקל 400 גרם. מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן. "ניו יורק סטייק" הוא למעשה בשר סינטה בחיתוך אמריקאי המוגש עם העצם. גם במקרה זה הבשר הוכן בדיוק כפי שאנחנו אוהבים, מעט חרוך מן החוץ ואדום ועסיסי בפנים.

לא היינו בטוחים שנעמוד במשימת הקינוח של לינק אך לאחר התלבטות קלה החלטנו לחלוק מנה אחת. בהמלצת המלצרית הזמנו עוגת גבינה בתוספת גנאש שוקולד הנאפית במקום - עוגה טעימה ודקדנטית שהיוותה סיום מתוק לארוחה מוצלחת. בדרך חזרה אל הרכב הבטחתי לעצמי שלא יעבור עוד הרבה זמן עד הביקור הבא שלי בלינק, רק תזכור לקחת אותי איתך, ביקש ידידי.