מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על מרק מאת ליאורה חוברה דיאטנית קלינית

תאכל מרק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ליאורה חוברה מסבירה למה כדאי לאכול מרק כשקר בחוץ: הוא מחמם, הוא קל להכנה, הוא תורם לשובע והילדים לא יודעים מה אתם מכניסים לתוכו. ובעיקר: הוא מזכיר לנו את אירופה. לארוחה משפחתית חורפית טעימה, מזינה ובריאה

להיכנס הביתה ביום חורף קר, נוטפי גשם, להריח ריח של מרק הממלא את המטבח, לחבוק צלחת מהבילה ולהתחמם... זה ממש חלום חורפי. אז אף על פי שאין לנו כאן חורף אירופי כמו שאולי היינו רוצים, למרקי החורף אין תחליף.

למה כדאי לנו מרק?

• קודם כל בגלל החימום. בחיך העליון בתוך הפה מצוי חיישן טמפרטורה. הוא חש בטמפרטורה החמה ומעביר אותה דרך רצפת המוח לשאר הגוף ותורם לתחושה של חימום. לפי הרפואה הסינית, צריך לחמם את הגוף בחורף. מאכלים מחממים, בעיקר כאלה שבושלו משך זמן ארוך יחסית, טעונים באנרגיה מחממת שהם מביאים אל תוך הגוף. החימום אליבא ד'סינים יחזק את מערכת החיסון ויעזור לנו להתמודד עם מחלות החורף.

• וגם בגלל שבאמת קל להכין מרק. בעיקר היום בעידן הירקות הטריים או הקפואים המוכנים, שטופים וקצוצים – ישר לסיר עם מים ועשבי תיבול וכך בלי מאמץ גדול כבר מוכן הפתיח לארוחה חורפית, ותכף מגיע מתכון כזה לדוגמה.

• בנוסף, מתברר ממחקרים, שמרק עשיר במרכיבים (כשהם טחונים) תורם לשובע רב יותר לעומת אותם המרכיבים הנאכלים על הצלחת. כך, לדוגמה, מרק המכיל עוף, תפוח אדמה וגזר טחונים ישביע למשך זמן ממושך יותר מאשר אם נאכל את העוף, את תפוח האדמה ואת הגזר כמו שהם.

• ולסיום בגלל השובע שאינו משמין . ולכך יש חשיבות מכיוון שבחורף יש נטייה לאכול יותר. חום המרק תורם לחימום הגוף כולו ולתחושת השובע מכיוון שמאכלים חמים משביעים יותר ממאכלים קרים. בנוסף, כדי לסיים צלחת מרק דרוש זמן ארוך יותר, מה שמגדיל עוד יותר את תחושת השובע. אכילת מרק בתחילת הארוחה תשביע ותקטין את שאר הכמויות הנאכלות בארוחה.

• עוד טיפ בריאותי קטן – אם אתם נוהגים לשתות מים מינרליים השתמשו בהם גם בעת בישול המרק מכיוון שאכילת מרק זהה למעשה לשתייה.

• אבל בעניין התוספות למרק – לצערי רוב התוספות המקובלות כמו קורטונים וגבינה עשירים בשומן ובקלוריות. אז אם נרצה קרוטונים דיאטטיים כדאי שנכין אותם בעצמנו מלחם מלא (אפשר גם קל) חתוך לקוביות ועשוי בטוסטר או על מחבת. בנושא הגבינה הצהובה, כדאי לבחור כזאת שהיא בעלת 5% או לכל היותר 9% שומן.

מרק ירקות סמיך מתוך הספר 365 יום בלי תירוצים בהוצאת כנרת

מרק המבוסס על ירקות וכמעט שאינו מכיל פחמימות, ולכן הוא דל קלוריות. הודות למחית שמכינים מהירקות, הוא מקבל מרקם סמיך וקטיפתי. מתאים מאד גם לילדים, שלא ממש יודעים מה הכנסתם.

כמות לסיר משפחתי גדול

10 מנות, 40 קלוריות למנה

כמה חסכנו? הכנה משמינה עם רביכה עשויה ממרגרינה וקמח עשויה להוסיף 120 קלוריות למנה

החומרים:
2 בצלים
3 גזרים
2 קישואים
2 תפרחות ברוקולי
1 כרובית בינונית
1 תפוח אדמה
1 בטטה בינונית
1 שורש סלרי
1 כף שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות, חוץ משורש הסלרי שמשאירים אותו שלם. בסיר גדול מאדים בצל קצוץ בכף שמן עד שמזהיב. מוסיפים את כל שאר הירקות חוץ מהפטרוזיליה. מוסיפים מים לכיסוי הירקות ומבשלים כ-30-40 דקות עד שכל הירקות מתרככים. מוציאים את ראש הסלרי. טוחנים את כל הירקות למחית בעזרת ממחה (בלנדר) מוט בתוך הסיר או במעבד מזון על ידי העברה של כל הירקות וחלק מהנוזלים. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה ואת הפטרוזיליה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם.

ושיהיה לנו חורף חם.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומחברת הספר 365 יום בלי תירוצים בהוצאת כנרת