Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על הצעות לחנוכה
ההמבורגר של רק בשר

4 הצעות לחנוכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הוא כבר ממש כמעט כאן, מה בא לכם לעשות? קנו סופגניות במגוון צורות וטעמים, השתתפו במבצעים ובתחרויות, גשו לפסטיבל הקרוב לביתכם (או הרחוק ממנו), או שפשוט תישארו בבית ותכינו את סופגניית הבית של מסעדת סקאלה

1. סופגניות מי סופר בליקר בייקרי – רשת הקונדיטוריות מציעה לכם סופגניות בטעם משכר – מעוצבות ובמגוון מליות המשלבות שוקולד ואלכוהול. בקולקציה החדשה של בליקר בייקרי תמצאו שבעה סוגים של סופגניות אווריריות ועשירות במלית, ביניהן: סופגניית מוס שוקולד חלב ודרמבוי (6 ₪), סופגניית מוס שוקולד מריר, אספרסו וסמבוקה (6 ₪) וסופגניית מוס שוקולד לבן ופיג'לינג (6 ₪). כל אלו ועוד לצד הסופגנייה הקלאסית במילוי ריבה אדומה. קדוש – בקונדיטוריה שמעל בית הקפה קדוש שבירושלים מכינים בכל יום סופגניות במילויים מפתיעים ומיוחדים וספינג' מרוקאי טעים. בכל יום בשעה שבע בערב יתקיים כאן טקס הדלקת נרות ולכבוד החג תעטר את התפריט של קדוש גם מנת מרק בצל עם לנגוש (מאפה בצק מטוגן המוגש עם שמנת וגבינת קשקבל היישר מהונגריה). זוהו – הבית קפה-פאב התל אביבי משיק מאפין סופגנייה. המדובר במאפין מיוחד שמבוסס על מתכון דרום אפריקאי אוורירי וטעים במיוחד במילוי של מגוון ריבות טבעיות תוצרת בית. בסדרת הסופגניות לחנוכה של זוהו תמצאו סופגניית מאפין במילוי ריבת תות וטימין, ריבת משמשים ורוזמרין, שוקולד וריבת חלב. מחיר המאפין-סופגנייה – 15 ₪ ליחידה, ניתן להזמין מראש. 2. שני מבצעים מתוקים חטאים מתוקים - הקונדיטוריה בנווה צדק – מזמינה אתכם לחגוג את חג החנוכה במלוא הגורמה. במסגרת ארוחת הבראנץ' המסורתית שמתקיימת בחטאים מתוקים מדי שישי (בופה עשיר ב-69 ₪) תוכלו לקבל תוספת של סופגניות גורמה ב-2 ₪ בלבד (עד חמש יחידות לכל אורח). מבצע החנוכה ייערך ב-3 בדצמבר בין השעות 08:45 – 14:00. תחרות המרק והאוכל הירושלמי במסגרת חמשושלים – אם תגלו לנו מה זה בשבילכם אוכל ירושלמי תוכלו לזכות בארוחה במסעדה. קישור למטה. 3. פסטיבלים באנו חושך לגרש חמשושלים – כבר סיפרנו לכם שהחורף מביא אתו חגיגה גדולה, עת לובשת העיר ירושלים תרבות, אמנות וקולינריה. במשך שלושה סופי שבוע בדצמבר, שייפתחו בא' חנוכה (2 בדצמבר), תוכלו ליהנות מאירועים בכל פינה בעיר ובעיקר ממבצעים במיטב המסעדות בעיר. החג של החגים – חיפה חוגגת שכנות טובה בין בני כל הדתות, והעיר שופעת אירועים סובבי סובלנות. תוכלו ליהנות מצפייה בתערוכות ומסיורים במוזיאונים, בשווקים ובשדרות ולאכול במסעדות באזור ואדי ניסנס והמושבה הגרמנית. פסטיבל טעם כינרת – יתקיים בין התאריכים 2-11 בדצמבר ויוקדש למטבח המקומי ולחומרי הגלם המאפיינים את האזור. שלל אירועים מקומיים יתקיימו במסעדות, בבתי הקפה ובאתרים השונים שיציעו מנות גורמה מיוחדות המשלבות גידולים מקומיים. במסגרת הפסטיבל יתקיימו גם סדנאות, שוק פתוח, בישול בטבע ועוד מגוון פעילויות לכל המשפחה ברוח החנוכה. פסטיבל אשדוד לעמים וטעמים – העיר אשדוד מצדיעה ל-99 העדות והעמים שחיים בה ועורכת לכבודם פסטיבל טעים במיוחד המייצג טעמים של מגוון עדות ומדינות. במסגרת הפסטיבל ייערכו סיורים קולינריים, ערבי מוסיקה חיה בסגנונות שונים, סעודות דגים על סיפוני יאכטות וארוחות פסטיבל מיוחדות בהשראת מטבחי עדות ב-79 ₪ לסועד. הפסטיבל ייערך בין התאריכים 2-9 בדצמבר. פסטיבל אורות באלרוב שדרות ממילא – בחג החנוכה לובשות שדרות ממילא אור, ובכל אחד מערבי החג יוצגו לאורך השדרה מיצגי אור מרהיבים - קישוטי אורות בצורות ובצבעים שונים שיאירו כל פינה בשדרה, וילונות אור יכסו את פתחי השדרה, ומזרקת אור מרהיבה תוצב באמפיתיאטרון שבמרכז השדרה. פסטיבל האורות ייפתח ב-1 בדצמבר ויימשך עד לסוף פברואר. עוד במתחם: פעילויות לילדים, הדלקת נרות חגיגית בכל ערב ותערוכת חנוכיות של האמנית יוליה סגל. ההשתתפות בכל האירועים ללא תשלום. מוזיאון ארצות המקרא – חנוכה בריבוע. הפנינג חנוכה לכל המשפחה הכולל סיורים עם שחקנים מחופשים, סדנאות יצירה, קרקס קוביות של תיאטרון הקרון ועוד מגוון פעילויות שיוציאו אתכם מהקופסה. הפעילויות יתקיימו בין התאריכים 5-9 בדצמבר בין השעות 10:30-15:30, כניסה חופשית לילדים. 4. סופגניית הבית השף אורן ירושלמי למסעדת סקאלה הירושלמית מציע דרך נהדרת לחגוג את חג החנוכה בבית: מתכון לצ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית רכיבים: - 80 גרם חמאה - 300 מ"ל מים - 1/2 כוס פחות שתי כפות (80 גרם) סוכר - 1 כוס + 3.5 כפות (175 גרם) קמח - 4 ביצים - שמן לטיגון עמוק - סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו - 200 מ"ל חלב - 100 גרם שוקולד מריר - 100 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: שמים בסיר קטן את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. מחממים שמן לטיגון עמוק, וממלאים שק זילוף בתערובת. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט ומזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק. להכנת גאנש שוקולד חם: מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש, מניחים בקערה עמידה בחום את השוקולד, יוצקים מעל את הנוזל החם, מכסים ל-3 דקות בניילון נצמד, מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס. חנוכה שמח צילום חנוכיות יוליה סגל - גלריה מעיינות
אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה