Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על תחרות בריסטה באילן'ס

אילן'ס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"יצירתיות המתמודדים הרקיעה שחקים ביצירות כגון אספרסו צ'ילי חריף של בועז שחורך את הגרון בדרכו מטה בארומת קינמון באדיבות מקל קינמון המציץ ממנו" שיר כידן משתתפת בתחרות הבריסטה של אילן'ס שנערכה ברמת גן – לא רק קפה

כולנו רוצים להאמין שאנחנו עובדים עם חברים טובים, מעטים מאד מאתנו זוכים לכך. אך מה אם אתם עובדים במקום איכותי עם צעירים מלאי חיים בגילכם וקפה שנשפך כמו מים? אז כנראה שהסיסמה שהמנהלים שלכם מדקלמים היא כבר מזמן לא סיסמה ושאתם עובדים באילן'ס. רק שבאילן'ס לקחו את המקצוענות צעד או כמה קדימה ובמקום ערב עובדים רגיל שישאיר רק זיכרונות טובים יותר או פחות, הם קראו לעובדים להשחיז את מיומנויות הבריסטה שלהם, לעוף בעקבות הדמיון, להראות לכולם מה הם עושים הכי טוב וגם לקבל על זה פרסים שווים. התוצאה- תחרות הבריסטה המצטיין של אילן'ס.

באולם בבית מלון ברמת גן התאספו המתחרים הנרגשים עם המשפחות והחברים מהסניף. האולם נראה כאילו הכינו אותו לנשף הפרום האמריקאי עם נגיעות טעם ישראלי. שלא כמו בפרום, כאן אין מבוגר אחראי אבל יש הרבה אלכוהול, חטיפים וקינוחים שנעים בין עוגיות יוקרתיות למזרחיות מתוקות שהובאו ישירות מכפר ערבי בצפון, ולמרבה שמחתי, קאפקייקס בטעמים שונים, מעוטרים בקרמים צבעוניים ומתוקים. קצת ישראל קצת אמריקה.

לכל מתחרה הוקצבו עשר דקות שבהן יוכל להכין שני משקאות קפוצ'ינו, אספרסו ושני משקאות מקוריים שאותם המציא בעצמו. לא רק שעל המתמודדים להכין את המשקאות הללו תוך הגבלת זמן, עליהם להסביר את מעשיהם לקהל הרחב ולשופטים המציצים מאחורי גבם, בוחנים ומנקדים כל תנועה. תוך כדי הם נדרשים להפגין טכניקות בריסטה שונות, מיומנויות, חיסכון בחומרי גלם, הקצפת חלב מושלמת ועוד. צוות השופטים הנכבד כלל, בין היתר, את יוסי אלסברג המשמש כשף הראשי של תנובה, ברק חי-חורש שהוא השף הראשי של טרה ועוד שלושה שופטים נוספים. השיפוט הדקדקני נעשה בהתאם לדרישות תחרות הבריסטה העולמית כי הרי מטרתנו תמיד היא לייצא כישרונות לחו"ל ולייצג את ישראל בכבוד. ומטרתה הרשמית של התחרות היא לשלוח נציג של אילן'ס שייבחר בתחרות הארצית לייצג את ישראל בתחרות הבריסטה העולמית בקולומביה.

בעוד המתחרים מתאמצים להפגין את כשרונם ולא להתבלבל מול עיניהם הבוחנות של השופטים, חגגו המשפחות והחברים, וקריאות העידוד לא פסקו לרגע. יצירתיות המתמודדים הרקיעה שחקים ביצירות כגון אספרסו צ'ילי חריף של בועז שחורך את הגרון בדרכו מטה בארומת קינמון באדיבות מקל קינמון המציץ ממנו ומשקה קפה עם יוגורט ששיווה לו מרקם קרמי מעט, אותו המציאה מרינה מסניף גיבור.

גיל ולנסי מסניף רמת אביב זכה במקום הראשון, הוא ייצג את אילן'ס בתחרות הארצית. כדי להבטיח שיגיע לתחרות נינוח ורגוע, הוא קיבל סופשבוע זוגי באילת. יולי טרצ'נקו שעובדת בסניף הרצליה זכתה במקום השני ואורי ליכטנשטיין בשלישי.

אז ערב חברה מגניב, טעים ועם הרבה אלכוהול הפך למפגן כישרון ויצירתיות, מחויבות למקום העבודה וגאוות יחידה לסניף של אילן'ס. חלק מהמתכונים שרקחו הבריסטות הצעירים ודאי ימצאו דרכם לתפריט של אילן'ס בעתיד הקרוב ואולי אף חזינו כאן בהתהוותו של כוכב בריסטה חדש. מה שבטוח, גיל, זה שמהיום אתה מכין את הקפה בבית.