Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל טעם כינרת

טעם כינרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בין כל הפסטיבלים שחנוכה מתהדר בהם, יש אחד שאני לא מחמיצה שנה אחר שנה: פסטיבל האוכל 'טעם כנרת'..." שפרה צח יודעת הכול על האטרקציות המרכזיות שמציע פסטיבל טעם כינרת שייערך בחנוכה, בין התאריכים 2-11 בדצמבר

בין כל הפסטיבלים שחנוכה מתהדר בהם, יש אחד שאני לא מחמיצה שנה אחר שנה: פסטיבל האוכל "טעם כנרת". השנה יתקיים הפסטיבל בין התאריכים 2-11 בדצמבר, כלומר שבוע החנוכה פלוס שני סופי השבוע התוחמים אותו – טיימינג מושלם לבילוי משפחתי, עם או בלי לינה באזור.

הקונספט התקבע לפני שש שנים, ומאז הוא רק הולך ומשתבח: הפנינג של בישולים, טעמים, סדנאות, טיולים ופעילויות שטח לכל המשפחה, שהמכנה המשותף ביניהם הוא התוצרת המקומית של אזור הכנרת – תמרים, בננות, אבוקדו, דגים ועוד. המסעדות, בתי הקפה והאתרים השונים יציעו "מנות פסטיבל" מיוחדות על בסיס גידולים אלו. מניסיון העבר, חלק גדול מהמנות המיוחדות זוכות לאהדת הקהל והופכות חלק מהתפריט הקבוע.

אבל התבלין שנותן לכל העסק את טעמו המיוחד הוא המפגש עם האנשים והנשים שבחרו לקשור את חייהם עם המקום, ואת המטבח – בעיסוקם היומיומי. כאלה הם למשל אסף ורינת, מחוות עז-עיז שבמנחמיה, שהחלום שלהם התחיל עם עשר עזים בהריון בחצר בית משותף בכפר סבא. בפסטיבל הם חונכים ארוחת הבוקר ישראלית משודרגת, עם סלטים טריים, גבינות עזים מתוצרת עצמית, חביתות, מאפים, ולקינוח – יוגורט עיזים סמיך עם מוזלי וסילאן.

גם גלגולה הנוכחי של מסעדת רוטנברג, השוכנת במבנה הסטורי באתר גשר הישנה, הוא הגשמת חלום. שלושה חברי ילדות מקיבוץ אפיקים חברו יחד כדי לקנות את המסעדה מהשף רן שגיא שהקים אותה והפכו אותה למקום ידידותי שפתוח מ-12 בצהריים עד אחרון הסועדים. יש כאן מנות משובחות במחירים אטרקטיביים שאין כמותם במרכז – 25 ש"ח למנות ראשונות כמו סביצ'ה בורי עם אבוקדו, תבשילי קדירה ב-65 ש"ח, אנטרקוט 300 גרם ב-80 ש"ח ועסקית מלאה ב-70 ש"ח. יום הולדתה החמישי של המסעדה יצוין במסגרת הפסטיבל בחגיגה בסימן 5 – ארוחה בת חמש מנות, שתתקיים בנר חמישי של חנוכה.

מסעדת רוברג במושב לבנים היא סיפור משפחתי: השף אילן רוברג, שני בניו ושתי בנותיו – כולם עובדים במסעדה, הבנויה במפלס העליון של בית המשפחה וצופה אל נוף האגם. שני אתגרים קולינריים עומדים בפני השף: ראשית, המסעדה כשרה, אך היא מצאה דרכים יצירתיות להגיש מנות כמו פטה כבד, צזיקי צמחוני, גלידת סילאן ועוד. שנית, היות שכל בני המשפחה סובלים מרגישות לשום ולבצל חיים – הם פשוט נעדרים מהמנות. תחת זאת מובלטים הטעמים הטבעיים של המרכיבים באמצעות ניגודי טעמים ועשבי תיבול שונים. ברוברג יחגגו את פתיחת הפסטיבל בנשף חנוכה עם ליקר שוקולד חם ושבע מנות המבוססות על מוצרים מקומיים, ביניהן מנת הפסטיבל – חזה עוף במילוי פירות יבשים.

אושייה כנרתית מפורסמת נוספת היא מנחם לב, הדייג הוותיק מעין גב. מבקרי הפסטיבל מוזמנים להצטרף אליו לדיג רשתות בליווי הסברים וסיפורים, רגע לפני ההכרזה הרשמית על הפסקת הדיג בכנרת. חווית הדיג מסתיימת בארוחה במסעדת הדגים של עין גב או במסעדת "ביסטרו בנמל" המתמחה בבשרים דווקא.

הגורם האנושי של "עוגתה" בקיבוץ כנרת הוא השף הצנוע והאוטו-דידקט דודי ברזילי, שכל המקום מותאם לאופיו ולדמותו – פינה מתוקה ואינטימית, שכעת היא לא רק קונדיטוריה אלא גם מסעדה חלבית כשרה. בפסטיבל תתקיים כאן סדנה להכנת דונטס. המאפים המתוקים מוכנים אחד-אחד בעבודת יד מבצק שמרים משובח, ממולאים במילוי עשיר, מצופים בשלושה מיני שוקולד ומקושטים בסוכריות צבעוניות ואגוזים קצוצים.

כל אלו, ורבים אחרים, ממתינים לכם בפסטיבל "טעם כנרת" 2010.

צילום: בועז לביא