Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על טרהוינו 2010

טרהוינו 2010


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מעל 700 יינות וכהלים מ-25 מדינות מרחבי העולם, 30מהשופטים החשובים בעולם, 3 ימי שיפוט, אירוע גאלה יוקרתי וסוף שבוע של תענוגות בפסטיבל היין והגורמה המוביל של ישראל. כל זאת באווירה המיוחדת של מלון דניאל ים המלח

בימים אלו ממש נערכת במלון דניאל שבים המלח תחרות היינות והכהלים הבין לאומית טרהוינו 2010 בהפקת "איש הענבים". זוהי השנה החמישית שבה מתקיימת התחרות שהפכה זה מכבר לשם דבר בתעשיית היין הבינלאומית והמקומית.

השנה משתתפים בטרהוינו למעלה מ-700 יינות וכהלים שמגיעים מ-25 מדינות ברחבי העולם, ביניהן מעצמות יין מובהקות כמו צרפת, איטליה, ספרד, גרמניה, ארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה. צוות השופטים מונה כ- 30 טועמי יין - בהם דמויות מפתח בתעשיית היין וסגנון חיים ועיתונאי יין, גורמה ותיירות מובילים מהעולם. אליהם יצטרפו, כמדי שנה, בכירי טועמי היין והכהלים בישראל.

טרהוינו היא חלון הראווה של יינות ישראל לעולם, ומזמנת מפגש בלתי-אמצעי בין היינות הישראליים והאנשים שמאחוריהם לבין צמרת ענף היין העולמית. יתרה מכך, השנה אף תיחשף במסגרת טרהוינו קבוצת יקבים נוספת – יקבים ביתיים – אשר ישתתפו בתחרות במסגרת קטגוריה חדשה שנפתחה עבורם.

אירועי טרהוינו אינם תחומים לגדולי טועמי היין ולאנשי התעשייה בלבד, גם חובבי יין וחיים טובים מוזמנים לטעום מהחגיגות. סוף שבוע ייחודי ייפתח עם ארוחת גאלה מפוארת כמיטב המסורת של טרהוינו, בניצוחו של השף חיים דיין וצוות מלון דניאל ים המלח. זו תתקיים ב- 24 בנובמבר בשעה 19:00 במסגרת טקס ההכרזה על זוכי התחרות טרהוינו 2010, במעמד שר החקלאות, שר התיירות וראשי תעשיית היין הישראלית. שף חיים דיין רתם לארוחה את נסיונו הרב, והרכיב עם מיטב חומרי גלם איכותיים תפריט עשיר שמבטיח טעמים וריחות שלא יישכחו. לצד תפריט ארוחת הגאלה יטעמו האורחים חובבי היין ממיטב יינות ישראל שכבר נאספו למרתפים ומחכים להיפתח. הקהל מוזמן להצטרף וליהנות מחגיגת הגורמה הקולינרית - ארוחת גאלה ברמה הגבוהה ביותר במקום הכי נמוך בעולם.

למחרת (יום חמישי, 25 בנובמבר) ייפתח "פסטיבל טרהוינו 2010 - חוויית היין, האוכל והחיים הטובים". פסטיבל היין המוביל של ישראל בהפקת "איש הענבים" מציע לקהל הרחב שוחרי היין והחיים הטובים סוף שבוע חווייתי, עשיר ומהנה הכולל סדנה ייחודית לטרהוינו; טעימה שיפוטית (טעימה עיוורת) של יינות מתחרות טרהוינו; יריד יינות, כהלים, שמני זית וגבינות איכות של מחלבת משק צוריאל; הרצאות ומפגשים בהשתתפות שופטי התחרות הבינלאומיים, ייננים ישראלים מובילים ודמויות מפתח בעולם הגסטרונומיה הישראלי ומסיבות אל תוך הלילה עם חברים.

חובבי יין, חיים טובים ומקומות נמוכים יכולים להבטיח את השתתפותם בארוחת הגאלה ובפסטיבל באמצעות מרכז ההזמנות טמרס: 09-9520808